Ansøg om kortbanetilskud
navn - ingen forkortelser, tak
reg. og kontonr.
ex. Lillebæltshallen, hal A
navn
Faktura skal først vedhæftes, når kortbanen er etableret og tilskuddet ønskes udbetalt
Nye spilformer
Nye spilformer omhandler årgangsinddelingen, banestørrelser, boldstørrelser og boldtyper. Tilpasset regler så alle får mest muligt ud af spillet, og bliver involveret i størst mulige grad.
I 2019 indførte DanskHåndbold de første af en række løbende ændringer i spilformerne i børne- og ungdomshåndbold. Ændringerne berører både spilformer, årgangsstruktur, bolde og baner.
Sæsonen 2023/24 er "år 5" i implementeringen, og alle ændringer er implementeret. Testperioden er afviklet (2019/20-2022/23), så sæsonen i år kan ses som et mellemår, hvor resultaterne i slutevalueringen behandles og evt. ændringer på resultaternes baggrund vil komme i høring og blive indstillet.
Fra U6 til og med U8 spiller man Totalhåndbold, som ikke er et turneringstilbud, men afvikles som stævneform.
Totalhåndbold spilles på en minibane, der måler 20x13 meter med minimål, der måler 160 cm i højden og 240 cm i længden.
I totalhåndbold har hvert hold fire spillere på banen: tre spillere og en målvogter. Målvogteren skal ikke have en særskilt trøje på, da vi opfordrer til, at målvogteren går med i angrebet, så det angribende hold kommer i overtal. Overtalsspillet er en vigtig del, da det bidrager positivt til denne aldersgruppes udvikling. Flere afslutninger og scoringer giver flere succesoplevelser for børnene.
I totalhåndbold tælles der ikke mål, og efter en scoring sættes spillet i gang fra mål. Ved indkast og målkast sættes bolden i spil på samme måde, som vi kender det fra spillet på stor bane (40x20).
Når det angribende hold har afsluttet, skal holdet tilbage og røre eget målfelt inden det må bevæge sig fremad og forsvare. På den måde får det hold, som nu er i boldbesiddelse, plads og tid til at bygge spillet op.
I totalhåndbold spiller U6 og U7 med den grønne streetbold, mens U8 spiller med en håndbold str. 00 i skum.
U9 begyndte at spille på kortbane, da de nye spilformer blev indført til sæsonen 2019/2020, mens U11 begyndte at spille på kortbane fra sæson 2021/2022.
Kortbanen skaber en god og glidende overgang fra totalhåndbold på minibane til spil på den store 40x20-bane.
Ligesom børnene gradvist skal forholde sig til en større bane, skal de også gennem årgangene forholde sig til flere spillere, hvilket gør spilformen mere kompleks.
I U9 spiller man med fire markspillere og en målvogter, der ikke må gå ud af feltet. Det betyder, at det ikke længere er et overtalsspil, som man har i Totalhåndbold (U8). I U9 har børnene god plads, da de nu spiller på en bane med den fulde bredde (20 meter), så der er mulighed for at lykkes med både finter og at løbe i frie rum.
I U10 og U11 spiller man med fem markspillere og en målvogter, der ikke må gå ud af feltet. At der kommer en spiller mere med på hvert hold gør både, at spillerne skal forholde sig til flere spillere - hvilket giver flere muligheder - og at spilrummet bliver lidt mindre – hvilket gør det mere udfordrende at finte sig forbi. Denne progression passer også godt sammen med, at børnenes boldsikkerhed er vokset gevaldigt.
Banens længde på mellem 25,5 og 26 meter gør, at børnene hele tiden skal orientere sig og dermed i langt højere grad tage del i spillet. Denne del bliver mere udtalt, jo mere boldsikre børnene er.
Hensigten med den gradvise progression i antal spillere og banens størrelse er også at fremme kaosspillet med mange aktioner - både fra alle kampens deltagere og fra mange positioner - frem for et voksenstyret og taktisk spil.
Vi anbefaler, at der ofte roteres på alle pladser, særligt målmandspladsen, så alle prøver at spille de forskellige pladser.
Både U9 og U11 spiller med en læderbold, U9 med str. 00 og U11 med str. 0. I supplerende kamptilbud, især for nybegyndere, kan der spilles med enten den grønne streetbold eller kunstlæderbold i str. 00 eller 0.
Udskiftning sker på den midterste zone af sidelinjen, som eventuelt kan markeres med en kegle.
Resultatformidling:
I Håndbold-appen og Håndboldinfo vises, om resultatet er indtastet (Res.OK). Der vises ikke stilling.
Alder: En U11 spiller er fyldt 9 år, men er ikke fyldt 11 år inden 1. januar i det kalenderår, hvori turneringen begynder. U11 opdeles i drenge og piger og kan opdeles i A-, B- og C-rækker.
En U10 spiller er fyldt 9 år, men er ikke fyldt 10 år inden 1. januar i det kalenderår, hvori turneringen begynder. U10 opdeles i drenge og piger og kan opdeles i A-, B- og C-rækker.
Regler: I alle U10 og U11 rækker spilles der efter de almindelige håndboldregler, men med følgende undtagelser:
Målstørrelse: Når den ekstra overligger er sat på, skal målets ”åbning” være 178 x 300 cm.
I Håndbold appen vises, om resultatet er indtastet (Res.OK), og i stillingen vises antal kampe og point, men ikke måldifference.
I HåndboldInfo vises, om resultatet er indtastet (ROK), og i stillingen vises antal kampe, antal vundne, antal uafgjorte og antal tabte og point, men ikke måldifference.
Har I døm-selv-kampe for U9 og U11, kan I her finde informationsmateriale, der kan understøtte døm-selv-dommerne, før de griber fløjten og afvikler kampene.
Præsentationen kan også ses af forældre, der har børn, der spiller U9 og U11, så de kan få indsigt i kampaktiviteten for disse aldersgrupper.
Fra U13 og opefter spiller man på den store 40x20-bane. På trods af den samme banestørrelse betegner vi U13 som børnehåndbold, mens U15, U17 og U19 betegnes som ungdomshåndbold.
På den store bane spilles der med seks markspillere og en målmand, og til forskel fra de andre spilformer i børnehåndbold (totalhåndbold og kortbane) sættes spillet altid i gang fra midten efter en scoring.
Fra U13 og opefter må der ikke mandsopdækkes, og udskiftninger skal ske, når ens eget hold er i boldbesiddelse.
På den store bane spilles der med flere forskellige boldstørrelser. U13 piger og drenge spiller med en læderbold i størrelse 1 og bruger ikke harpiks. U15 piger og drenge spiller med en læderbold i størrelse 2 og bruger harpiks. Hos U17 og U19 spiller pigerne med en læderbold i størrelse 2 med harpiks, mens drengene spiller med boldstørrelse 3 med harpiks.
Med overgangen til ulige årgange fra sommeren 2019 har Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse besluttet, at de kommende U15 årgange ikke skal deltage i ungdoms-DM som hidtil for U14 og opefter, men i stedet skal deltage i forbundsmesterskaber.
Det er endnu ikke besluttet, i hvilken form U15 skal afvikle mesterskaber, men der bliver lagt op til drøftelser mellem distriktsforbundene og Dansk Håndbold Forbund i forhold til af afholde regionale mesterskaber med deltagelse af flere hold.
Først fra U17 spiller man finalestævner under Dansk Håndbold Forbund, men Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse ser gerne, at det kommer til at foregå i et nyt format, som ikke nødvendigvis er ens for U17 og U19.
I 2019 blev årgangsstrukturen i dansk børne- og ungdomshåndbold ændret fra lige til ulige årgange, samtidig med at der blev indført enkeltårgange til og med U9 på landsplan og med lokal mulighed for også at udbyde enkeltårgangene U10 og U12, de geografiske steder det var muligt. Ændringen sker for at imødekomme nogle af de udfordringer, som den tidligere struktur stod overfor, og som kostede et fortsat tab af aktive håndboldspillere i ungdomsrækkerne.
Ulige årgange (og enkeltårgangene i børnerækkerne), skal blandt andet skabe de bedste forudsætninger for jævnbyrdig matchning på alle niveauer for de yngre årgange, ligesom det skal skabe større sammenhænge mellem skole- og håndboldliv hos de ældre årgange.
Ved at ændre strukturen til ulige årgange forskydes sammensætningen af aldersgrupperne med ét år, hvilket giver en anderledes timing i forhold til de skift, der i dag er i et almindeligt skoleforløb. U18, U16, U14 og U12 er derfor ændret til U19, U17, U15, U13 og U11. Desuden er der indført enkeltårgange fra U9 og ned.
For de ældre årgange er ulige årgange tiltænkt at skabe bedre balance hos spillere på efterskole og ungdomsuddannelserne, så ungdomsuddannelsen for de fleste afsluttes inden seniorårene begynder, og for at det bliver lettere at sikre en tilbagevenden til klubberne efter endt efterskoleophold.
Eksempelvis vil en U15-årgang bestå af 8. og 9.-klasses elever. Dermed får en U15-årgang mulighed for at afslutte folkeskolen sammen, modsat i dag hvor der er stor spredning og uensartet sammensætning af U16-årgangen. Skiftet til U17 vil nu i stedet falde sammen med det brud, der samtidig vil være til enten erhvervsskole, gymnasie, 10. klasse eller efterskole. Til gengæld kommer spillerne tilbage til klubberne som andetårsspillere og ikke som i dag, som førsteårsspillere – hvilket vi vurderer, vil gøre det nemmere at komme i gang i egen klub igen. Der påhviler dog fortsat et stort fokus og stykke i arbejde for både efterskoler og foreninger for at dette kan lykkedes – lige som der gør i dag.
Overgangen fra ungdom til senior er også en udfordring, som ændringen forsøger at imødekomme. Mange oplever, at skiftet ligger i deres sidste år på en ungdomsuddannelse, og springet fra at spille med jævnaldrende til pludselig at møde helt andre, meget ældre aldersgrupper vil opleves voldsomt for de fleste. På den ene side lever man fortsat sit ungdomsliv i skolen, men på håndboldbanen kastes man ind i en mere voksen verden, hvor kravene til modenhed og fysik er helt anderledes.
Ulige årgange løser dog ikke alle problematikker i forhold til målsætningen om at fastholde spillere. For at belyse, hvor der ellers skal sættes ind, har DanskHåndbold siden 2015 fulgt en gruppe unge tæt for at få viden om, hvad der er vigtigt for de unge i sport og foreningslivet.
Læs mere om projektet ’Årgang 00/01'
Læs mere om efterskole-indsatsen
Fra sommeren 2019 blev der indført enkeltårgange for alle årgange op til og med U9 (og med lokal mulighed for også at udbyde enkelt årgange i U10 og U12).
For børn er glæde og tryghed noget af det allervigtigste ved håndboldspillet. Ved at sikre, at børnene spiller sammen med jævnaldrende kammerater, også fra skolen, skabes de bedste forudsætninger for en tryg introduktion til sporten.
Efterhånden som børnene bliver ældre, stiger forskellen på deres færdigheder. For at skabe de bedste forudsætninger for jævnbyrdig matchning på alle niveauer og samtidigt have acceptable køreafstandene, arbejdes der fortsat med dobbeltårgange fra U11 til U19, med mindre der i særlige geografiske områder er så mange børn, så man med fordel kan fortsætte med enkeltårgange uden at gå på kompromis med jævnbyrdig matchning og mindre køreafstande.
Bolden er et af de mest centrale elementer i håndbolden, og en god bold giver gode håndboldoplevelser. Derfor er det vigtigt, at der løbende bliver evalueret på boldene og vurderet, om de er de mest optimale for spillet.
I forbindelse med overgangen til ulige årgange i 2019 blev der også ændret i boldstørrelserne på flere årgange. Udover tilpasning til den fysiologiske udvikling har der været fokus på at skabe en progression i boldstørrelser, der understøtter spillernes mulighed for at mestre færdighederne i spillet. Derudover er der også taget højde for, hvilke bolde der findes på markedet, og hvilke klubberne ligger inde med.
De nye boldstørrelser gælder alene de bolde, der spilles med til kamp. DanskHåndbold anbefaler fortsat, at der trænes med flere forskellige boldtyper, som tilgodeser den enkelte spiller – også selvom den måtte være mindre end kampbolden. Det vigtigste er, at spilleren får flere succesoplevelser på håndboldbanen.
Streetbold
42 - 47 cm
Str. 00 - skum
42 - 45 cm
120-200 g
Str. 00 - læder
42 - 45 cm
150-210 g
Str. 0 – læder
46-49 cm
225-300 g
Str. 1
50-52 cm
290-330 g
Str. 2
54-56 cm
325-375 g
Str. 3
58-60 cm
425-475 g
Fra den 1. maj 2023 spiller U8 og U9 med str. 00 bolde til stævner og turneringer under DanskHåndbold.
U8 skal spille kampe med en håndbold i str. 00 i skum, fordi midtvejsevalueringen og efterfølgende tests har vist, at det er den bedste progression frem mod overgangen til en læderbold. Børnene kan klemme fast om skumbolden, og den opleves som mindre farlig end læderbolden.
Det har især betydning for målvogterpositionen, da børnene spiller på minibanen og skud mod mål kommer fra en relativ kort afstand.
U9 skal spille kampe med en håndbold i str. 00 i læder. På kortbanen vil børnene komme til at kaste og modtage bolden over længere afstande end på minibanen, og derfor anbefales den mere kontrollerbare læderbold i str. 00.
Skuddet mod målet kommer fra en længere afstand, så læderbolden vil heller ikke opleves lige så farlig for målvogteren, som den kan på en minibane. Bolden har også gode drible-egenskaber.
Læs mere om resultaterne af boldtestene, som er lavet med deltagelse fra eksperter og superbrugere her:
I Danmark spiller vi håndbold på tre forskellige banestørrelser: minibane, kortbane og 40x20. På denne side får du et overblik over de forskellige banestørrelser samt hvilke spilformer og årgange, der benytter hvilken bane.
Du kan også blive klogere på, hvad ændringerne i børne- og ungdomshåndbold fra sæsonen 2019/2020 har af betydning for banestørrelserne. Ændringerne betyder nemlig, at flere børn i fremtiden skal spille på kortbane. Desuden spilles motionshåndboldspillet Five-a-side Håndbold for både unge og voksne også på kortbane.
Den mest kendte bane er den store håndboldbane, der er 40 meter lang og 20 meter bred, og som flere end 1500 idrætshaller i Danmark er bygget op omkring.
DanskHåndbold anbefaler, at der ved nyt halbyggeri fortsat etableres idrætshaller med 40x20-baner.
Der spilles på 40x20-bane fra U13 og opefter.
En minibane går på tværs af halvgulvet og måler 20 meter i længden, mens bredden kan variere fra 12 til 13,5 meter. DanskHåndbold anbefaler, at minibanen har en bredde på 13 meter, da det giver mulighed for tre minibaner på halgulvet med en halv meters mellemrum mellem banerne.
Tre minibaner giver den største fleksibilitet i forhold til at kombinere forskellige træningshold og have flest mulige aktive udøvere på gulvet ad gangen.
U6, U7 og U8 spiller totalhåndbold på minibane, men minibanen kan også benyttes af motionshåndboldtilbud som fx Håndboldfitness.
En kortbane måler 20 meter i bredden, mens den er mellem 25,5 og 26 meter i længden. Den kortere længde mindsker transportzonen mellem målfelterne.
Kortbane bruges af både børn, unge og voksne, og for de yngste børn kan kortbanen være en god og glidende overgang fra minibanen til spil på den store bane.
Fra sommeren 2019 begyndte U9 at spille på kortbane og U10/U11 begyndte at spille kortbane fra sæson 2021/2022. Kortbane benyttes også til motionshåndboldtilbud som Five-a-side Håndbold.
Læs mere om, hvordan I får etableret en kortbane (under Søg midler)
Jeres forening kan søge om tilskud til etablering af en kortbane herunder opstregning af halvgulvet, etablering af net, fastgørelsen af mål med mere. DanskHåndbold dækker udgifter for kr. 4.500 ved etablering af kortbane.
Ansøg om kortbanetilskud
navn - ingen forkortelser, tak
reg. og kontonr.
ex. Lillebæltshallen, hal A
navn
Faktura skal først vedhæftes, når kortbanen er etableret og tilskuddet ønskes udbetalt
På denne side har vi samlet en række baggrundsinformationer, analyser om boldstørrelser og ulige årgange samt information om evalueringsprocessen for Nye spilformer. Siden vil løbende blive opdateret.
2022 | 2023 | 2024 | 2025 | |||||||||||
Indsats |
1. kvt. | 2. kvt. | 3. kvt. | 4. kvt. | 1. kvt. | 2. kvt. | 3. kvt. | 4. kvt. | 1. kvt. | 2. kvt. | 3. kvt. | 4. kvt. | 1. kvt. | 2. kvt. |
Midtvejsevaluering | X | X | ||||||||||||
Løbende evaluering | X | X | ||||||||||||
Mellemår, hvor de 7 indsatser fastholdes | X | X | X | X | X | X | ||||||||
Slutrapport og anbefalinger | X | X | X | X | ||||||||||
Høring og beslutning | X | X | ||||||||||||
Evt. tilpasning/ændring af Nye Spilformer | X | X | X | X | X | X |
Forskningsartikel:
Af Mads Madsen, Georgios Ermidis, Vincenzo Rago, Kristoffer Surrow, Jeppe F. Vigh-Larsen, Morten B. Randers, Peter Krustrup and Malte N. Larsen, Syddansk Universitet
Resume: Formålet med denne undersøgelse var at sammenligne aktivitetsprofil, pulsfrekvens, teknisk involvering og selvoplevet intensitet og sjov i U13 håndbold for piger og drenge under 5 forskellige spilleformer. De fem spilleformer blev udført på medium (M: 20 x 30 m) eller stor bane (S: 20 x 40 m) med 4 – 6 markspillere på banen i disse formater: M4v4, M5v5, M6v6, S5v5 and S6v6.
4 pigehold og 4 drengehold deltog i en 1-dagsturnering, hvor de spillede mod den samme modstander i de fem spilleformater. Alle kampe varede 15 minutter.
Resultaterne viste at både piger og drenge havde flere skud på mål og scorede flere mål ved 4 markspillere på banen sammenlignet med 6 markspillere. Niveauerne for fun-faktor var høje og der blev ikke fundet nogle signifikante forskelle i spillernes opfattelse af om det ene spilleformat var sjovere end det andet.
Pigerne løb en længere total distance og havde mere højhastighedsløb (13 – 17,9 km/t) på den store bane sammenlignet med medium banen. Drengene løb flere meter som højhastighedsløb og sprint (> 17,9 km/t) på den store bane sammenlignet med medium banen, men tilbagelagde kun en længere total distance på den store bane ved samme antal spillere på banerne.
Pigerne fandt det mere anstrengende at spille S5v5 og S6v6 end M6v6, mens drengene fandt det mere anstrengende at spille S5v5 end M5v5 og M6v6.
Undersøgelsen konkluderede således at store baner i håndbold øger den totale distance og den tilbagelagte distance i de høje hastighedszoner, hvorimod færre spillere på banen øger antallet af skud og scoringer for hver enkelt spiller.
Baggrundsmateriale
Link: Projekt - Årgang 00/01
Download: Årgangsstruktur i dansk håndbold (Sammendrag af virksomhedsprojekt af Laurids Søgaard Petersen, 2017)
Link: Efterskolerapporten fra 2013 og Efterskolefolder (Udarbejdet af Dansk Håndbold Forbunds ungefaggruppe)
Download: Information om ulige årgange og teststævner (Udarbejdet af Dansk Håndbold Forbund)
Ændringerne i boldstørrelser er foretaget på baggrund af en række analyser af håndboldspillet samt på baggrund af grundige diskussioner i en faggruppe. Nedenstående punkter giver et indblik i de faglige vurderinger, der ligger til grund for ændringerne på de enkelte årgange:
I de fire år, som implementeringsperioden løber over, følges indsatserne gennem:
DanskHåndbold har indhentet ekstern ekspertise til at varetage store dele af denne proces.
Al denne vidensindsamling skal munde ud i et godt videns- og erfaringsbaseret fundament, som skal bruges til at evaluere projektet, og herefter bruges til at beslutte eventuelle justeringer for at nå hensigten.
Midtvejsevaluering
Der blev udgivet en midtvejsevaluering i september 2022. Download midtvejsevaluering via linket her: Download: midtvejsevaluering
Afsluttende evalueringsrapport
Via nedenstående link kan du downloade den afsluttende rapport fra Idrættens Analyseinstitut:
Download: afsluttende evalueringsrapport
Med afsæt i rapportens resultater arbejdes der frem mod en endelige indstilling af Nye Spilformer til DanskHåndbold bestyrelse primo 2024.
Ved lanceringen af rapporten præsenterede chefanalytiker Maja Pilgaard fra Idrættens Analyseinstitut de indsamlede resultater. Dette ved vist ved stormødet den 26. oktober 2023, hvor DanskHåndbold's politikere og administrative medarbejdere var inviteret.
Se optagelsen af præsentationen her:
Optagelsen starter desværre først 5 minutter inde i mødet.
For en U9/U10/U11-træner kan det være svært at forudse, hvor mange nye børn der begynder til håndbold i løbet af en sæson, og derfor hvor mange hold der skal tilmeldes turneringen fra start. For at sikre, at nye U9/U10/U11-spillere, der kommer til i løbet af sæsonen, ikke kastes ud i kamp mod mere øvede håndboldspillere fra start, udbydes der indslusningsstævner. Det giver trænere mulighed for at give nye spillere gode oplevelser med at spille kamp.
Til indslusningsstævnerne er der fokus på ekstra vejledning, da man ikke forventer, at spillerne har kendskab til alle reglerne endnu.
Nye U9/U10/U11-spillere kan deltage i indslusningsstævner i op til et halvt år på grund af den halvårlige turnering, hvorefter alle spillere med fordel kan indgå i en turneringskamp på enten A-, B- eller C-niveau.
Til indslusningsstævnerne beslutter de deltagende hold indbyrdes, hvilken bold der spilles med, om det skal være en læderbold str. 00, en skumbold str. 00 eller en streetbold. Ved uenighed om hvilken bold, der skal bruges, spiller holdene med en læderbold str. 00 (bemærk at der gerne må spilles med en 00-bold til U10/U11 indslusningsstævnerne).
Kampen afvikles på kortbane med fire markspillere og én målmand og med de samme regler som i U9-turneringskampene /U10-U11 turneringskampene.
DanskHåndbold anbefaler, at der påsættes dommere til at afvikle kampene, hvis det er muligt.
Formålet med indslusningsstævner er at give nye spillere en indføring til håndboldkampe, og ikke for at øvede U8-hold kan få nye udfordringer mod ældre spillere.
Har klubben nogle meget øvede U8-spillere, bør klubben henvende sig til deres lokale foreningskonsulent for at få en håndboldfaglig drøftelse af, hvilke muligheder der er for at udfordre spillerne.
I år afvikler DanskHåndbold i august tre online opstartsmøder for børnetrænere og ledere over hele landet.
Torsdag den 15. august kl. 19-20.30 ”Trille og Trolle Håndbold” (U5).
Her vil vi præsentere vores opdateret materialer og fortælle om konceptet. Vi vil komme omkring hvilke materialer et Troldekit indeholder og hvordan det kan bruges. Hvordan vi rummer og udfordre både store og små trolde og hvordan vi også giver forældrene en velkomst i klubben.
Mandag den 19. august kl. 19-20.30 + 20.30-21.15 ”U9 til U13”
Her vil vi fortælle om regler, rammer og hensigter for børnehåndbolden. Hvordan vi skaber gode kampoplevelser. Et nyt tiltag er det ”teknisk møde” som vi skal sætte mere fokus på i år.
Bolden i kamp og træning. At børnene skal spille flere pladser, og vi som trænere har ansvaret for at give flere børn kampminutter på målet.
Vi vil også fortælle om DanskHåndbolds træningsprogrammer, børnetræneruddannelse, døm selv og vores værdigrundlag ”Rigtig, sjov håndbold”
Dette møde starter nationalt og herefter splittes op i regionale møder, hvor møderne har mere regionalt karakter.
Torsdag den 29. august kl. 19.00-20.30 + 20.30-21.15 ”U6, U7 og U8”
Dette møde vil både gå på den gode børnetræning og vores børnestævner. Vi vil komme rundt om enkelt- og dobbelt årgange i træning og kamp. Regler, kampbold og brugen af forskellige bolde i træning, og om "at være kampparat"
Der vil også være oplysning om træningsprogrammerne, døm selv og vores værdigrundlag ”Rigtig, sjov håndbold”
Dette møde starter nationalt og herefter splittes mødet op i regionale møder, hvor man kommer omkring tilmeldinger til børnestævner og børnetræneruddannelsen, brug af ungdomsspillere som hjælpere osv.
Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål, som du ikke fik svar på i et af møderne, er du velkommen til at skrive til fagansvarlig for børnehåndbold, Katrine Thoe Nielsen på ktn@danskhaandbold.dk