Rekruttering af trænere

På denne side kan du finde inspiration, videoer og skabeloner til, hvordan I kan rekruttere, fastholde og dygtiggøre trænere til børn og unge i jeres forening. 

Nedenfor finder du de tre overordnede pakker med kommunikation og værktøjer henvendt særligt forældre som træner børn men også kan bruges til andre typer af trænere.

  Rekruttér forældretrænere og klæd dem godt på

  I en travl familiehverdag kan det være svært for forældre at få øje på tiden til at tage et frivilligt ansvar i sine børns fritidsinteresser. Men rollen som forældretræner har mange uvurderlige fordele for børnene, foreningen og forælderen selv.

  Her er fem gode grunde til, at man skal blive forældretræner, som I kan bruge, når I rekrutterer børnetrænere i foreningen:

  1. Du får et frirum til at lege med dine børn og deres venner 

  2. Du er en aktiv del af dit barns fritidsinteresse

  3. Du indgår i et værdifuldt fællesskab med andre frivillige i foreningen

  4. Du er med til at skabe glæde, når dit barn og dets venner lykkedes på andre parametre end i skolen 

  5. Du skaber en relation til dit barns venner og deres forældre - du er mere end "bare" nogens forældre.

  Derfor blev Mikel forældretræner

  I disse videoer møder du Mikel, der er læge, far og håndboldtræner for sine døtres U9-hold. Her beskriver han blandt andet, hvordan han er startet op som forældretræner, og hvilke glæder han får på halgulvet sammen med sine børn og deres venner.

  Sådan blev jeg forældretræner uden at have spillet håndbold før
  Forældretrænerens store glæder
  Myter om at være forældretræner

  Gratis træningsprogram, der gør planlægningen nem 

  Hver fredag udgiver DanskHåndbold gratis træningsprogrammer, der er tilgængelige for alle. Programmerne er skræddersyet til U7-, U8-, U9- og U11-hold og indeholder beskrivelser af øvelser både på skrift og video.

  Træningsprogrammerne gør det nemt og overskueligt for børnetrænere at planlægge træninger. Man kan vælge at følge programmet stringent eller bruge det som inspiration til aldersrelateret, varieret og sjov træning. Nedenfor finder du et eksempel på et træningsprogram.

  Hvis jeres børnetrænere ikke allerede modtager træningsprogrammerne hver uge, kan I opfordre dem til at skrive sig op.

  Læs mere om træningsprogrammer

  Download et træningsprogram

  Årshjul til trænere og foreningsledere

  Det kan være svært at overskue, hvornår holdet skal hvad, samt hvilke stævner og turneringer, man skal forholde sig til som forældretræner. I det nedenstående finder du en færdig skabelon med de vigtigste oversigtspunkter fra sæsonen.

  Print gerne årshjulet, så I kan hænge det op i foreningen og tilføje egne punkter undervejs igennem sæsonen.

  Download: Årshjul

  Skab trygge rammer med fælles værdisæt

  Denne pakke giver dig viden og præsentationsskabeloner, der kan sikre et fælles værdisæt for alle trænere og forældre i foreningen. Det kan være med skabe trygge rammer for forældretrænere og dermed motivere dem til at blive i trænerrollen. 

  Rigtig, sjov håndbold
  Sæsonopstartsmøder

  Gratis træningsprogram, der gør planlægningen nem 

  Hver fredag udgiver Dansk Håndbold Forbund gratis træningsprogrammer, der er tilgængelige for alle. Programmerne er skræddersyet til U7-, U8-, U9- og U11-hold og indeholder beskrivelser af øvelser både på skrift og video.

  Træningsprogrammerne gør det nemt og overskueligt for børnetrænere at planlægge træninger. Man kan vælge at følge programmet stringent eller bruge det som inspiration til aldersrelateret, varieret og sjov træning. Nedenfor finder du et eksempel på et træningsprogram.

  Hvis jeres børnetrænere ikke allerede modtager træningsprogrammerne hver uge, kan I opfordre dem til at skrive sig op.

  Læs mere om træningsprogrammer

  Download et træningsprogram

  Det gode forældremøde

  Med udgangspunkt i Dansk Håndbold Forbunds vidensgrundlag Rigtig, sjov håndbold, har vi lavet en præsentation med forslag til indhold på jeres forældremøder i foreningen. 

  Det er helt op til dig, om du vil bruge alle slides, enkelte slides eller bare vil lade dig inspirere af dem. De forskellige slides er opsat i punktform, og som note til hver slide finder du en dybdegående forklarende tekst, som kan bruges som "talepapir".

  Find præsentationen på siden Rigtig, sjov håndbold (se under Træner- og forældremøde)

  Rigtig, sjov håndbold - E-læring

  Er du børnetræner og har du lyst til at dygtiggøre dig og få viden om god og udviklende børne - og ungdomshåndbold? 

  Med dette e-læringskursus vil vi klæde dig bedst muligt på til at skabe trygge, sjove og udviklende rammer for børnene i håndboldhallen. 

  Kurset består af to moduler, der vil guide dig igennem de vigtigste læringer fra vores vidensgrundlag 'Rigtig, sjov håndbold'. Det foregår i et nyt læringssystem, der tager udgangspunkt i, hvor meget du allerede ved om emnet, og det tilpasser sig løbende dit vidensniveau, mens du er i gang med kurset.

  Modulerne tager ca. 25 min hver, og kan tages hver for sig. 

  Vær' med til at skabe et godt fælles fundament for sunde idrætsmiljøer i hele Håndbolddanmark og tag kurset lige her! 

  Tilmeld dig kurset

  Kortbanekursus

  Vil du gerne lære mere om de specifikke regler for kortbanen, eller ruste jeres døm-selv dommere til at dømme kortbanekampe, har I mulighed for at booke et kortbanekursus gennem jeres lokale foreningskonsulent. 

  Kurset varer ca. 3 timer og afholdes af jeres lokale foreningskonsulent.

  Børnetræneruddannelsen

  DHF's børnetræneruddannelse giver dig et godt fundament for at lave kompetent børnetræning og skabe gode oplevelser for børnene. På uddannelsen får du kendskab til den viden og de værdier og principper, som dansk børnehåndbold er bygget op om.

  Uddannelsen er bygget op af et grundmodul og en række overbygningsmoduler. Du kan begynde på uddannelsens grundmodul, lige når det passer dig, da første del er en e-læringsdel. Det kræver altså ingen forudgående øvelser at begynde på uddannelsen. 

  Læs mere om Børnetræneruddannelsen

  Brug for hjælp og sparrig 

  De regionale foreningskonsulenter står klar til at hjælpe din forening. 

  Kontaktoplysninger

  Fagansvarlig for foreningsudvikling

  Anna Katrine Sand