Totalhåndbold

U6, U7 og U8

Fra U6 til og med U8 spiller man Totalhåndbold, som ikke er et turneringstilbud, men afvikles som stævneform.

Totalhåndbold spilles på en minibane, der måler 20x13 meter med minimål, der måler 160 cm i højden og 240 cm i længden.

I totalhåndbold har hvert hold fire spillere på banen: tre spillere og en målvogter. Målvogteren skal ikke have en særskilt trøje på, da vi opfordrer til, at målvogteren går med i angrebet, så det angribende hold kommer i overtal. Overtalsspillet er en vigtig del, da det bidrager positivt til denne aldersgruppes udvikling. Flere afslutninger og scoringer giver flere succesoplevelser for børnene.

I totalhåndbold tælles der ikke mål, og efter en scoring sættes spillet i gang fra mål. Ved indkast og målkast sættes bolden i spil på samme måde, som vi kender det fra spillet på stor bane (40x20).

Når det angribende hold har afsluttet, skal holdet tilbage og røre eget målfelt inden det må bevæge sig fremad og forsvare. På den måde får det hold, som nu er i boldbesiddelse, plads og tid til at bygge spillet op.

I totalhåndbold spiller U6 og U7 med den grønne streetbold, mens U8 spiller med en håndbold str. 00 i skum.

Vejledning og anbefalinger til Totalhåndboldstævner

I linket neden for finder du regler, rammer og anbefalinger til Totalhåndboldstævner under DanskHåndbold. Den kan være nyttig at læse for arrangørforeninger, trænere og forældre.

Se og hør om de grundlæggende principper for Totalhåndbold. Vær opmærksom på, at bolden til U8 ikke længere skal være en tro soft str. 0. I sæsonen 2023/2024 skal U8 spille med en håndbold str. 00 i skum, da den giver en bedre håndtering af bolden for børnene.