Trille og Trolle

OBS:

Trille Trolle-materialerne er under opdatering og kan derfor ikke bestilles lige nu. De er klar til august 2024. Har du spørgsmål så skriv til børnehåndboldansvarlig, Katrine Thoe, på ktn@danskhaandbold.dk

 

Hvad er Trille og Trolle

 • Et træningstilbud til U-5 (2-5 år), hvor forældre/bedsteforældre er med børnene på gulvet
 • Et træningstilbud som bygger på gode erfaringer fra de klubber, der har arbejdet med denne målgruppe igennem flere år
 • Et træningstilbud hvor alle aktiviteter tager deres udgangspunkt i små historier fra de to troldes univers, og på den måde kan historierne være med til at skabe en sjov og legende indgangsvinkel til trænings-aktiviteterne
 • Et træningstilbud hvor motorik, bold og begejstring er i højsædet

 

Med Trille og Trolle i Underskoven skal det være enkelt og let tilgængeligt at starte op. Dette gælder også ift. brug af materialer og rekvisitter.

Derfor har vi udarbejdet Trille og Trolle i Underskoven ud fra den grund ide, at træningen skal kunne laves i hallen eller en gymnastiksal med udgangspunkt i de rekvisitter vi finder i de fleste håndboldforeninger. Nedenfor har vi listet en række basismaterialer som vi bruger i mange af aktiviteterne, og som det fremgår behøver det ikke være en stor udskrivning.

  OBS:

  Trille Trolle-materialerne er under opdatering og kan derfor ikke bestilles lige nu. De er klar til august 2024. Har du spørgsmål så skriv til børnehåndboldansvarlig, Katrine Thoe, på ktn@danskhaandbold.dk

   

  Hvilke materialer skal man bruge?

  • Basismaterialer er materialer, som man umiddelbart har let adgang til i en forening, fx kegler og hulahopringe samt forholdsvist billige materialer som fx spande og dørmåtter / tæppefliser.
  • Bonusmaterialer er materialer som forening måske allerede har adgang til nogle af disse materialer, fx en rullemåtte, men også at man på sigt kan vælge at investere i disse materialer. Bonusmaterialerne er gode at have til U-5 aktiviteter – men er ikke en nødvendighed. Bonusmaterialerne kan købes ind løbende.

   

  Som forening har I mulighed for at købe nogle forskellige materialepakker.

  • Troldekit er en pakke med troldeuniverset. Disse materialer kan ikke fås andre steder og er udviklet netop til Trille Trolle træning.
  • Tress startpakken indeholder en række basismaterialer. Disse materialer kan man også køber andre steder, men i startpakken har vi sammensat en pakke som indeholder materialer der passer til mange af aktiviteterne. Så er man godt i gang og til en god pris.
  • Tress ekstrapakke indeholder streetbolde, skumbolde, sansetørklæder og store skumterninger. Disse kan ligeledes købes andre steder.

  Du kan finde alle de forskellige materialer med Trille og Trolle her.

  OBS:

  Trille Trolle-materialerne er under opdatering og kan derfor ikke bestilles lige nu. De er klar til august 2024. Har du spørgsmål så skriv til børnehåndboldansvarlig, Katrine Thoe, på ktn@danskhaandbold.dk

  Kom godt i gang

  Vi anbefaler at foreningen køber Troldekit. Det er også muligt at genbestille de enkelte materialerne enkeltvis: nye aktivitetskort, ny skuddug osv.

  Troldekit
  Tress startpakke
  Tress ekstrapakke
  Trille og Trolle i zoo
  Trille og Trolde bamser
  Trille og Trolde diplomer

  Se mere til Trille og Trolle

  Kontakt din lokale udviklingskonsulent for mere information.

  Hvem er Trille og Trolle

  Trille og Trolle er vores to søde og rare og til tider lidt frække landsholdsmaskotter. De elsker at lege og de elsker bolde og så er de altid i godt humør. Trille og Trolle i Underskoven er der hvor det hele starter. Ude i foreningen hvor børn og forældre møder håndboldsporten første gang.

  Til Trille Trolle træning skal man ikke ”spille håndbold” som vi kender det fra TV eller de ældre aldersgrupper. Konceptet er bygget op om de to trolde. Et legende univers hvor børnene kan lege sig til motoriske færdigheder og på opdagelse i kroppens formåen, der netop er tilpasset deres alder. Til at understøtte dette univers har udviklet en række materialer som I kan bruge og lade jer inspirere af.

  Udforsk universet

  Sange
  Malebog
  T-shirt
  Diplomer
  Perleplader

  PR-materiale

  Når foreningen starter op med Trille og Trolle er det en god ide, fx at annoncere i lokalavisen og dele flyers ud.

  Herunder finder du et udvalg af PR-materialer, som gratis kan downloades:

  Download A4 plakat

  Download A3 plakat

  Download invitation til nye medlemmer

  Download info-plakat til forældre

  Her kan du bestille alle Trille og Trolle-materialerne

  For at komme i gang med en ny aktivitet i foreningen kræver det ofte lidt inspiration, gode råd og erfaringer og fra andre der har prøvet det før.

  Her på siden har du mulighed for at få lidt indsigt i, hvor du kan finde inspiration til Trille Trolle i Underskoven. Derudover er der også mulighed for at tage kontakt til en af vores lokale udviklingskonsulenter og/eller deltage i et inspirationskursus.

   

  Manual

  Der er udarbejdet en enkelt manual for Trille og Trolle i underskoven. Hensigten er at det skal være nemt at gå til og man ikke skal have en længere træneruddannelsen. Her kommer vi med en række råd og guidelines som man kan følge i mere eller mindre grad. Manualen kommer rundt om blandt andet rundt om Hvad og hvordan kan man træne? hvor ofte skal vi træne? Rekruttering af børn? Rekruttering af tovholder? hvordan med medlemsregistrering?

  Manualen er en del af Troldekit-materialet.

  Aktivitetskort

  Aktivitetskort er en inspirationsbank af aktiviteter målrettet aldersgruppen. De er delt op i temaerne:

  • Bold
  • Krop
  • Løb
  • Forhindringer

  Hvert kort har en oversigt over hvad der skal bruges, hvor mange deltagere osv. Der er en knyttet en lille historie til som kan være en hjælp til den voksne til at komme ind i den legene ramme. Aktiviteten er beskrevet og der er nogle variationsmuligheder og hvad man som voksen evt. skal være opmærksom på.

  Trille Trolle kort (A5)

  Det er de første kort der blev lavet, de er i A5 og pakken indeholder 39 aktivitetskort.

  Zoo kort (A4)

  Disse kort er lavet som et supplement, og blev lavet i år 3. De er i A4 og pakken indeholder 15 aktivitetskort.

  A3 skilte

  A3 skilte med temaerne: Bold, Krop, Løb og Forhindringer. Disse skilte kan bruges i træningen til visuelt at skilte hvilken ”legestation”, der er hvor i hallen.

  Der medfølger 2 x 4 stk. A3 skilte med DanskHåndbolds Trolde-kit.

  Her er et par eksempler på lege som kan bruges i træningen:

  Terningeleg

  Inspiration til en ”parallel leg” En leg som nemt kan differentieres, så små og store børn kan være med i legen.

  Download Terningeleg

   

  Puslespilsstafet

  Inspiration til en leg hvor både børn og voksne er aktive og hvor det ikke gør noget at der er forskel på børnenes alder og kunnen, da de leger legen ”parallelt”.

  Download Puslespilsstafet

  Her kan du bestille alle Trille og Trolle-materialerne

  Trille og Trolle er rykket udendørs

  Inspirationsmaterialerne tager udgangspunkt i legekortene, som I kender fra jeres indendørs håndboldtræning. Vi har udvalgt nogle lege og aktiviteter, der er velegnet til udendørs brug. I højre side er det muligt at downloade fem eksempler på træningskort (lige til at downloade og bruge), og en version af udendørs terningeleg samt Trille og Trolle på skattejagt som pirater. 

  I træningen for de mindste håndboldspillere vil rigtigt mange af aktiviteterne fra hallen nemt kunne flyttes udenfor, da underlaget i mange tilfælde er af mindre betydning. Andre aktiviteter vil med ganske få ændringer også fungere fint udendørs. Den dybe tallerken skal derfor ikke opfindes, men der er overvejelser I med fordel kan gøre jer.  

  Udendørs træning

  Nye omgivelser - brug dem
  Rekvisiter

  En lille video-hilsen fra Trille og Trolle, som I er meget velkommen til at dele med jeres Trille og Trolle-medlemmer.

  Her kan du bestille alle Trille og Trolle-materialerne

  Kontaktoplysninger

  Fagansvarlig for Børnehåndbold

  Katrine Thoe Nielsen