Spiludvikling // Dispensation Forklaring
Intro til spiludviklings- og dispensationsreglerne
Hvordan sikrer du, at alle dine spillere får kamptræning? Hvordan udvikler du hver enkelt spiller på det niveau, der passer præcis til ham eller hende? Og hvordan stiller du hold, når du har for få eller for mange spillere? Svaret finder du i det, vi kalder spildudviklings- og dispensationsreglerne, som er beskrevet i Turneringsreglementet for øvrige rækker.
Kort fortalt gør spiludviklingsreglerne det muligt at lade spillere spille på to forskellige hold på samme dag i enten ældre alle egen årgang. Og dispensationsreglerne gør det derimod muligt, at lade en spiller spille i en yngre årgang.
Fælles for reglerne er, at de er til for, at alle dine spillere kan få gode kampoplevelser. Det vil sige, at alle spillere har et hold at spille på, at ingen spillere skal sidde over og at hver enkelt spiller udvikler sig på præcis det niveau, der passer til dem.
Sæt dig grundigt ind i reglerne, inden du bruger dem...
Vi ved, at spiludviklings- og dispensationsreglerne fra reglementet kan være svære at læse og forstå i selve reglementet. Derfor har vi lavet denne side, hvor vi gør reglerne letforståelige, så du ved, hvordan de kan og skal bruges på håndboldbanen. Klik dig ind på de sorte blokke herunder, hvis du vil blive klogere.
Vi anbefaler, at du starter med at sætte dig ind i hensigten med reglerne >>
Spiludviklings- og dispensationsregler
FAQ om spiludvikling og dispensation
Her kan du få svar på en masse relevante og stillede spørgsmål om spiludviklings- og dispensationsregler.
Læs mere
Hensigten med spiludvikling og dispensation
Få en intro til, hvad hensigten er med spiludvikling- og dispensationreglerne, og hvordan de skal bruges...
Læs mere
Spiludvikling i egen aldersgruppe
Her kan du læse om spiludvikling i egen aldersgruppe
Læs mere
Kontakt din foreningskonsulent
Har du konkrete spørgsmål til spiludvikling, dispensation, holdsammensætning m.m., så kontakt den foreningskonsulent, der er tilknyttet din forening.