Dispensationsregler forklaring

Dispensation til yngre aldersgruppe samt oprykning fra U-17 til senior

Herunder følger en forklaring af de væsentligste punkter fra Turneringsreglementet, som vedrører dispensation til nedrykning/oprykning af en spiller til yngre/ældre aldersgruppe (3.4 fra Turneringsreglementet for øvrige rækker).

 

Vi forklarer herunder de punkter, som vi får flest spørgsmål til, men ønsker du at dykke ned i HELE reglementet, finder du det her:

 

Dispensation til nedrykning af spiller (3.4.2)

Som forening kan I søge om dispensation til, at én eller flere 1. års-spillere må rykke ned og spille på hold i den nærmeste underliggende aldersgruppe, fx at en 1. års U15-spiller må rykkes ned og spille U13 (jf. 3.4.2.a). Spilleren må først benyttes, når dispensationen er godkendt af den region, foreningen tilhører.

 

Dog er følgende rækker undtaget fra ovenstående: U17 og U19 Liga samt U-17 1. division før ombrydning (jf. 3.4.2.b).

 

Vær opmærksom på, at en dispensationsspiller kun må deltage på 1 hold pr. dag i den aldersgruppe, spilleren har fået dispensation til, men at spilleren ikke låses og derfor også må spille kamp i sin egen aldersgruppe – også samme dag (jf. 3.4.1.c). Altså må en U-17 spiller, der har dispensation til at spille U-15, spille både spille U15 og U17 samme dag.

 

Selvsamme spiller, må dog (jf. 3.4.1.d) ikke spille U19, idet dispensation ikke kan kombineres med spiludvikling til ældre årgang (jf. 3.2.d)

 

Der er ikke et loft for, hvor mange spillere, man må søge dispensation til i yngre aldersgruppe. Dog må man kun bruge op til 3 spillere per aldersgruppe pr. dag (jf. 3.4.2.c). Har jeres forening f.eks. kun 4 U15-spillere, som kan passe godt ind på jeres U13-hold, så kan I søge om dispensation til alle 4 spillere. Dog må I kun bruge 3 ud af de 4 spillere pr. dag.

 

Et hold, som benytter dispensationsspillere, kan ikke vinde rækken eller deltage i afsluttende mesterskaber (3.4.2.e)

 

Dispensation til 2. års-spillere

I særlige tilfælde, kan en forening søge om dispensation til, at en 2. års-spiller kan spille i den underliggende aldersgruppe (3.4.2.g). Vær opmærksom på, at øvrige foreninger med hold i puljen kan gøre indsigelser mod den tildelte dispensation, og at dispensationen kan ophæves, hvis indsigelsen imødekommes.

 

Dispensation til oprykning af U17-spiller til senior (3.4.3)

Har I som forening en U17-spiller, der ønsker at spille senior – altså rykke to rækker op – kan I søge om dispensation for dette.

 

Vær opmærksom på, at en dispensationsspiller kun må deltage på 1 hold pr. dag i den aldersgruppe, spilleren har fået dispensation til, men at spilleren ikke låses og derfor også må spille kamp i sin egen aldersgruppe – også samme dag (jf. 3.4.1.c). Altså må en U17-spiller, der har dispensation til at spille senior både spille U17 og senior samme dag.

 

Selvsamme spiller, må dog (jf. 3.4.1.d) ikke spille U19, idet dispensation ikke kan kombineres med spiludvikling til ældre årgang (jf. 3.2.d).

Kontaktoplysninger

Regional kommunikationskonsulent

Mette Lindberg