Søg midler
Søg midler
OBS: DIF og DGI's foreningspulje er lukket for ansøgninger i begge beløbskategorier. Puljen genåbner forventeligt for modtagelse af ansøgninger i begge beløbskategorier den 1. februar 2024 kl. 8:00.
Idrætsforeninger kan søge økonomisk støtte i DIF og DGI’s foreningspulje, som hvert år uddeler ca. 44 mio. kr. Puljen har som mål at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne og skabe rum til udvikling.
Ansøgninger fra 30.001 til 300.000 kr. behandles efter faste frister for ansøgning (31/3, 31/7 og 31/10) og besvares inden for seks uger efter fristen for ansøgning.
Læs mere om beløb, frister og svartider i retningslinjerne for puljen, åbnes HER
Jeres forening kan søge om tilskud til etablering af en kortbane. Opstregning af halgulvet og fastgørelse af mål.
Søg DanskHåndbolds Kortbanepulje, der dækker udgifter op til kr. 4.500
Få overblikket over, hvilke muligheder du har til at søge støtte til jeres forening og hvordan det søges. Du kan læse mere om udvalgte puljer med forskellige formål samt beskrivelser af lånemuligheder, hvordan kommunen kan støtte samt link til legathåndbogen
Kommunerne kan støtte foreningerne på flere måder via folkeoplysningsloven.
Sådan søger du kommunen om støtte
Som folkeoplysende forening har man mulighed for at søge kommunen om støtte, og der er herunder krav til, at kommunen yder hhv. aktivitets- og lokaletilskud til medlemmer under 25 år. Samtidig er der i størstedelen af kommunerne mulighed for at søge om støtte til øvrige aktiviteter som fx uddannelser og kurser, materialer samt diverse udviklingstiltag.
Nedenstående afsnit præsenterer generelle retningslinjer og betragtninger omkring kommunale støttemuligheder ud fra følgende tre overskrifter: aktivitetstilskud, lokaletilskud og øvrige støttemuligheder.
Da Folkeoplysningsloven er en decentral rammestyret lov, opfordres der til, at man orienterer sig om lokale tilskudsmuligheder via den enkelte kommunes hjemmeside.
Aktivitetstilskud
Folkeoplysningsloven forpligter kommunen til at yde tilskud til folkeoplysende aktiviteter for børn og under 25 år. Størrelsen på aktivitetstilskuddet varierer fra kommune til kommune, mens nogle kommuner ydermere har forskellige satser opdelt på aldersgrupper.
Der skal indsendes en ansøgning om aktivitetstilskud direkte til kommunen. Formkrav, skabeloner og kontaktoplysninger kan findes via kommunens hjemmeside.
Vær opmærksom på, at de fleste kommuner har fastsat én eller flere årlige tidsfrister for, hvornår der kan søges om aktivitetstilskud. Det er en god idé at være opmærksom på disse, da ansøgninger, indsendt efter fristens udløb, typisk ikke vil komme i betragtning.
Lokal tilskudsmodel
Kommunalbestyrelsen fastsætter en tilskudsmodel ud fra lokale forhold. Kommunalpolitikerne kan desuden beslutte, at der skal ydes forhøjet tilskud til fx særlige aktivitetsformer og personer med særlige behov.
Kommunalbestyrelsen kan beslutte at yde et fast grundtilskud pr. medlem eller et tilskud på baggrund af kontingentindtægterne. Tilskuddet kan sættes i forhold til den samlede kontingentbetaling. Nogle kommuner yder tilskud til lejrudgifter, kursusudgifter eller til anskaffelse af materialer og rekvisitter. Enkelte kommuner yder direkte tilskud til foreningernes administrationsomkostninger.
Øvrige støttemuligheder
Folkeoplysningsloven foreskriver, at kommunalbestyrelsen skal fastsætte og fordele en årlig beløbsramme til:
1) den folkeoplysende voksenundervisning
2) det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde og
3) udviklingsarbejde inden for lovens rammer.
Typen og størrelsen af støttemuligheder ud over aktivitets- og lokaletilskud varierer meget fra kommune til kommune. Eksempler på disse støttemuligheder består i udviklings- og materialepuljer, midler øremærket træneruddannelser og kurser samt transporttilskud. På kommunens hjemmeside kan man læse mere om de lokale støttemuligheder.
Lokaletilskud
Kommunen skal stille egnede, ledige, offentlige lokaler og udendørsanlæg gratis til rådighed for idrætsforeninger.
Folkeoplysningsloven siger, at kommunen skal stille lokaler gratis til rådighed og betale udgifter til el, varme og rengøring. Kommunen kan dog opkræve et gebyr for lokalerne.
Kan kommunen ikke anvise ledige, egnede faciliteter, skal man i stedet yde et tilskud til på mindst 65 procent af driftsudgifterne til lokaler, der ejes eller lejes af foreninger, og som anvendes til aktiviteter for børn og unge under 25 år.
Kommunen giver tilskud til følgende driftsudgifter i foreningens egne lokaler.
- Renter af prioritetsgæld.
- Skatter, afgifter og forsikringer vedrørende ejendommen.
- Udgifter til almindelig vedligeholdelse, opvarmning, belysning, rengøring og eventuelt fornødent tilsyn.
Kommunen giver også disse tilskud til driftsudgifter i lejede lokaler:
- Det aftalte lejebeløb.
- Afholdte udgifter til almindelig vedligeholdelse ifølge lejekontrakten samt til opvarmning, belysning, rengøring og eventuelt fornødent tilsyn
Vær opmærksom på, at kommunen kan beslutte ikke at give tilskud til nye lejemål.
Den præcise formulering af lovens enkelte bestemmelser står naturligvis i folkeoplysningsloven.
Kontakt
Giver værdi tilbage til dig - og støtter grøn omstilling
Har du en god idé, der kan gøre en forskel? Så kan du søge støtte fra Norlys Vækstpulje.
Norlys giver hvert år 50 millioner kroner til innovative tiltag og aktiviteter, der bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling. Norlys Vækstpulje er primært til for deres 800.000 andelshavere, men støtter også gerne projekter uden for deres ejergeografi, hvis de fremmer den grønne omstilling i en bredere forstand.
Gør drømmen til virkelighed!
Søg i alle landets fonde og puljer, og se hvor I kan få midler.
Med udgangspunkt i jeres formål, vises en rangeret resultatliste.
Jo højere rangering, jo større chance er der for at få en bevilling fra søgemuligheden.
Læs nærmere HER
Støtter aktiviteter, der styrker fællesskaber i lokalområdet. Søg op til 200.000 kr. i støtte fra fondens fokusområde Liv i det lokale.
Støtte bliver typisk givet til ansøgninger fra foreninger, klubber eller lignende.
Støtter fællesskaber, hvor flere er sammen om at lære, lege, udvikle, hjælpe, udfordre, samarbejde og bidrage, for samtidig at vokse og opleve
Sydbank Fonden – en almennyttig fond, som har relativt brede formålsparagraffer med fokus på støtte til kulturelt og folkeligt arbejde – har tilknytning til Sydbank.
Ansøgninger behandles i fondens bestyrelse, der holder møder kvartalsvist. Du kan derfor forvente en sagsbehandlingstid på ca. tre måneder. Ansøgninger under 25.000 kr. kan dog, hvis de falder inden for fondens formål og retningslinjer, bevilges hurtigere.
Sydbank Fonden
Fundraising.how's rådgivning og artikler henvender sig blandt andet til ansøgere inden for idræt og sport, og kan hjælpe ansøgere med at finde inspiration til projektansøgningen og legatstøtte til at kunne videreudvikle projekter og skabe udvikling i idrætsklubben eller -foreninger.
Klik her for at læse mere om hvad Fundraising.how kan hjælpe jer med.