Spiludvikling ældre aldersgruppe

Forklaring af spiludvikling i ældre aldersgruppe 

På siden her skal vi se nærmere på paragraf 3.2. fra Turneringsreglementet, så det bliver nemmere for dig at forstå og bruge i praksis.

 

Vi forklarer herunder de punkter, som vi får flest spørgsmål til, men ønsker du at dykke ned i HELE reglementet, finder du det her.

OBS: Når en spiller skal spille i en yngre aldersgruppe, er det Dispensationsreglerne (3.4) fra turneringsreglementet, der gælder. Klik her for at komme til forklaring af dispensationsreglerne.

 

 

Spiludvikling i ældre aldersgruppe (3.2)

Reglen om spiludvikling til ældre aldersgruppe giver mulighed for, at man kan rykke spillere op i en ældre aldersgruppe. Der er fra DanskHåndbold en forventning om, at reglen anvendes mhp. at udvikle spillere samt grundprincipperne i 'Rigtig, sjov håndbold'.

Herunder følger en forklaring på de punkter i reglementet, som der oftest spørges ind til. 

 

U8 til U19 spillere må spille i en ældre aldersgruppe

a) Spillere omfattet af 2.1. f-l kan frit benyttes på 1 hold i den nærmest følgende ældre aldersgruppe, uden at man dermed spærres for deltagelse i egen aldersgruppe. Såfremt spilleren spiller på 2 forskellige hold i den nærmest følgende ældre aldersgruppe uden at have spillet en kamp på egen årgang derimellem, gælder de normale op- og nedrykningsregler jf. stk. 5.3-5.8.

 

Reglen betyder, at spillere (U8 til U19) må benyttes både i egen aldersgruppe og i aldersgruppen over uden at blive låst. 

 

Så står et hold i en ældre årgang pludselig og mangler én eller flere spillere til en kamp, eller ønsker man at spiludvikle unge spillere, kan man altså sagtens det, uden at det får konsekvenser for disse unge spilleres deltagelse på egen årgang.

 

Der er ikke begrænsning på, hvor mange spillere man må hive op i en ældre aldersgruppe.

 

Vær dog opmærksom på, at det kun er tilladt for en spiller at spille to kampe på samme dag (jf. 5.7)

 

 

Spilleren tilhører den ældre aldersgruppe, hvis hun/han KUN spiller der

b) Spillere omfattet af 2.1 f-l, der alene har deltaget i kampe i en ældre aldersgruppe set over et helt turneringsår, kan betragtes som tilhørende denne aldersgruppe og derefter anvendes jf. stk. 3.3.a.

 

Det betyder, at en spiller (U8-U19), der KUN har deltaget i kampe i en ældre aldersgruppe, betragtes som tilhørende denne aldersgruppe. Således kan du som træner her anvende spiludvikling i egen aldersgruppe på denne spiller (jf. 3.3.a) i op til to kampe, uden at spilleren skal spilles fri.

 

Reglen er lavet for særligt at tilgodese de små klubber, som fx har så få U19-spillere, at den bedste løsning er, at disse spillere spiller i senior-rækken. Spiller de kun senior i en sæson, kan I som klub spiludvikle på disse spillere i seniorrækken.

 

Spildudvikling i ældre aldersgruppe kan ikke kombineres med dispensation

d) Spiludvikling til ældre aldersgruppe kan ikke kombineres med dispensationsspiller jf. stk. 3.4.

 

Reglen betyder, at man ikke både kan spille på dispensation i en yngre årgang (jf. 3.4) og samtidig spille for et hold i en ældre årgang. Det vil sige, at fx en U15-spiller, der spiller på dispensation i U13, ikke samtidig må spille med på U17.

Kontaktoplysninger

Regional kommunikationskonsulent

Mette Lindberg