Håndbold-tilbud
21.03.2024

Randers bliver værter for DM-finalerne i beach handball

Den 29. juni vil Tronholmparken ved Randers Fjord danne rammen om Danmarksmesterskabet for både kvinder og herrer i håndboldens voksende sandsport.
Af Camilla Bøilerehauge

Sidste års Danmarksmestre, Rødby Beach Boys, i aktion på Beach Handball Touren 2023. Foto: Casper Horsnæs Larsen

Da Danmark var værter for EM i beach handball i 2013, fik Randers Kommune anlagt et flot beach-område i Tronholmparken, der sidenhen er blevet nydt af utallige strandhåndbold- og volleyentusiaster.

Nu er Randers så klar til at være vært for endnu et stort strandhåndboldarrangement, nemlig DM-finalestævnet i beach handball, der er særligt kendt for flot teknisk spil med 360 graders piruetter, flyveparader og vip til medspillere.

Tilskuere fra både nær og fjern kan dermed glæde sig til en sommerdag fyldt med spektakulære aktioner, god stemning og lækker baggrundsmusik.

”Vi ser frem til at skabe en sportsfest for både spillere og tilskuere på vores beach-anlæg, der har de optimale faciliteter tæt på by og vand og i hjertet af Randers. Finalestævnet samler Danmarks bedste strandhåndboldspillere for en dag og er dermed helt i tråd med vores politik om at afholde attraktive idrætsarrangementer i området,” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Beach Handball Touren 2024
Danmarksmesterskabet i beach handball afvikles hvert år som en Beach Handball Tour på tværs af landet, hvor strandhåndboldhold kan samle point ved seks kvalifikationsstævner i løbet af maj og juni. Herefter kulminerer Touren i finalestævnet i Randers den 29. juni, hvor de 10 bedste kvinde-og herrehold dyster om medaljer.

DanskHåndbold oplever i disse år en stigende interesse for håndbold i sandet. I 2023 var der over 2400 holdtilmeldinger til strandhåndboldstævner på tværs af landet, hvilket svarer til en stigning på hele 100 holdtilmeldinger i forhold til 2022.

Udover DanskHåndbold og Randers Kommune får det lokale foreningsliv også en rolle i afviklingen af finalestævnet.

”Vi kommer til at trække på erfaringer fra Europamesterskabet i 2013, og så er der ikke tvivl om, at samarbejdet med ildsjæle her i lokalområdet er meget væsentligt for en flot og god afvikling af DM-finalerne,” siger Torben Hansen.

Der vil være fri entre til finalestævnet den 29. juni og dermed rig mulighed for at se kampe fra ca. kl. 9-18. Læs mere om Beach Handball Touren her, eller følg med i opdateringer i stævnets Facebook-begivenhed.