Tilmelding til Beach Touren 2025
navn - ingen forkortelser, tak
navn
vejnavn og -nr. / postnr. / by
Beach Handball
Beach Handball er et kreativt og taktisk håndboldspil. Spillet, der også bliver kaldt strandhåndbold, adskiller sig på mange områder fra almindelig håndbold.
Beach Handball handler knap så meget om hårde tacklinger og spilsystemer, men mere om flot teknisk spil. 360 graders piruetter, flyveparader og vip til medspillere er nogle af de spektakulære kendetegn ved spillet, der foregår i sandet.
Nederst på siden kan du tilmelde dig dette års Beach Handball Tour. Du kan også få overblikket over de 250+ strandhåndboldstævner for alle aldre og niveauer under fanen "lokale stævner".
Går din håndboldklub på halvt blus, når den indendørs turnering slutter i foråret? Så er Beach handball en oplagt sommeraktivitet, der holder gang i håndboldkroppen, samtidig med at spillerne kan nyde det gode vejr.
Beach Handball er en voksende sport, og alle kan nemt komme i gang uanset niveau og alder. Overalt i landet findes der sandbaner, som din klub kan leje, så det er bare med at smide skoene og spille med i sandkassen.
Beach Handball Touren er det officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. Hvert år afholdes der seks kvalifikationsstævner i maj og juni, som kulminerer i det store DM-finalestævne for både senior og ungdom en weekend i juni.
Man tjener point til sit hold ved kvalifikationsstævnerne på Beach Handball Touren. De 8 hold på både herre- og kvindesiden, der har samlet flest point på Touren, kvalificerer sig til finalestævnet, hvor de skal dyste om DM-titlen.
Beach Handball Touren 2025:
Søndag den 18. maj: Glesborg
Søndag den 25. maj: Skæring
Lørdag den 31. maj: Holstebro
Søndag den 1. juni: Kerteminde
Søndag den 8. juni: Amager
Finalestævner:
Lørdag den 14. juni: Dalum (ungdom)
Lørdag den 21. juni: Tronholmen, Randers (senior)
U19-hold kan både tilmelde sig Beach Handball Touren for seniorhold samt ungdomsturneringen og dermed kvalificere sig til DM i begge turneringer. Stiller et hold op i både senior og U19 må spillerne optræde på begge hold, uden at det får konsekvenser for nogle af holdene.
Det koster 900 kr. pr. hold pr. stævne at deltage, og tilmelding er efter først til mølle-princippet.
Tilmeldingsfrist er den 4. maj 2025.
Vi har fornøjelsen af, i samarbejde med Generation Handball, at afholde og invitere til det første EBT-stævne på dansk grund i mere end 10 år. Stævnet bliver afholdt 30.juli - 1. august 2025.
Du kan allerede tilmelde dig nu, og læse mere om Generation Handball på følgende link. Tilmeldingsfristen er 1. juni.
Følg med på DanskHåndbolds Beach Handball kanaler på de sociale medier, så du er opdateret på danske Beach Handball nyheder.
Tilmelding til Beach Touren 2025
navn - ingen forkortelser, tak
navn
vejnavn og -nr. / postnr. / by
Forlæng håndboldsæsonen med sommerens sjoveste aktivitet i sandet. Beach Handball er et sjovt, kreativt og taktisk spil, hvor du kan få lov til at kaste dig i sandet efter bolden og eksperimentere med piruetter og vip under solens stråler.
Herunder finder du lokale Beach Handball-stævner, som afvikles i 2025. Siden opdateres løbende, efterhånden som regionerne melder stævnerne ind.
Du kan få et overblik over alle sommeren regionale Beach Handball stævner her:
DanskHåndbold Nord:
Tilmeld her.
DanskHåndbold Midt:
Tilmeld her.
DanskHåndbold Syd:
Tilmeld her.
DanskHåndbold Øst:
Tilmeld her.
Der er udviklet træningskort specifikt til Beach Handball. Disse kan downloades her:
Download: Træningskort, Beach Handball
Download: Træningskort, Beach Handball som træning
Download: Træningskort, Beach Handball som aktivitet
På denne side finder du generelle spilleregler, turneringsreglementer, dispensationer, internationale regler med mere.
Grundtanken i Beach Handball er baseret på Fair Play. Det betyder, at man som spiller, træner, leder, dommer m.fl. søger at overholde reglerne, men også at man udviser respekt for andre deltagere og respekterer ånden og filosofien i Beach Handball, nemlig at det skal være sjovt for alle.
I videoen herunder får du et overblik over, hvordan du spiller beach handball (på seniorniveau). Lige fra hvordan banen ser ud, scoringer, dommertegn, kampens varighed og meget mere.
OBS! Reglerne her er bredderegler med eksempelvis lempelige krav til to-point-scoringer m.v. Reglerne kan variere mellem regioner.
Alle bolde er i soft materiale.
Str. 3
Omkreds: 54-56 cm.
Vægt: 350-370 gr.
Str. 2
Omkreds: 50-52 cm.
Vægt: 280-300 gr.
Alle bolde er i soft materiale.
Str. 3
Omkreds: 54-56 cm.
Vægt: 350-370 gr.
Str. 2
Omkreds: 50-52 cm.
Vægt: 280-300 gr.
U15 piger:
Str. 0
Omkreds: 46-49 cm.
Vægt: 225-300 gr.
U15 drenge:
Str. 2
Omkreds: 50-52 cm.
Vægt: 280-300 gr.
U13 piger og drenge:
Str. 0
Omkreds: 46-49 cm.
Vægt: 225-300 gr.
U11 piger og drenge:
Street Handball str. 47
U7-U9 piger og drenge:
Street Handball str. 42
Giv foreningens medlemmer og trænere nye muligheder med beachbaner, som en ekstra arena for træning og kampe.
Anlæggelsen af beachbaner kan ske i et samarbejde med kommunen og/eller hallen i jeres lokalområde. Foreningen kan søge private fonde og sponsorater til etableringen af banen, og lokale entreprenører kan stå klar med praktisk hjælp til at få etableret en bane.
Det kan også være en fordel at indgå samarbejde med en anden lokal idrætsforeningen, som vil bidrage til arbejdet fx volleyball eller fodbold.
Her kan I læse eksempler på, hvordan foreninger har etableret, finansieret og vedligeholder beachbaner.
KLG Håndbold har i samarbejde med Lind Outdoor fået tilført nye flotte udefaciliteter, heriblandt to nyanlagte beachbaner. Beachbanerne er en del af et større område bestående af kunststofbane, multibane, Outdoor fitness, trampolinbane, motorik-legeplads samt skaterbane. Lind Outdoor er placeret på området bag hallerne i Lind og ved Lind Skole, så både skole, foreninger og offentligheden har mulighed for at gøre brug af faciliteterne. Der anlagt to beachbaner i Lind Outdoor.
KLG Håndbold har søgt til betaling af mål, bolde og øvrigt udstyr. De har købt 4 mål, 4 mål-net + 4 ekstra, 2 sæt streger + 2 sæt ekstra + 3 x 20 bolde + boldnet og store og små kegler til 50.000 kr. Herning kommunen har betalt til det overordnede projekt Lind Outdoor, og deraf er nogle af pengene så gået målrettet beachbanerne. KLG Håndbold og Lind outdoor betaler ca. 50/50 til beachbanerne. Foreningen har overvejet muligheden for at få sponsorer til banen.
7-8 frivillige fra KLG Håndbold har brugt 8 timer en lørdag på at grave målene ned og gjort banerne klar til brug. Kommunen har hjulpet med kontakt til lokal entreprenør, som har lavet dræn og kørt sand på. Kompan, som har lavet hele Lind outdoorområdet, har samarbejdet med lokal entreprenør om rådgivning og nedlægning af sand på banen.
KLG Håndbold vedligeholder selv banen som en frivillig indsats, dog i samarbejde med Lind Outdoor.
Lind Outdoor har samarbejdet med de lokale foreninger om faciliteterne, så det er også muligt at spille beachvolley på sandet.
Har du spørgsmål til KLG Håndbolds proces, så kan du kontakte Malene Dalgaard-Hansen konsulent@klg-haandbold.dk
Beachbanen ved Maribo Hallerne blev anlagt som et samarbejde mellem Lolland Kommune, HMH Maribo og Maribo Hallerne. Lolland Kommune stillede grunden gratis til rådighed og gav et godt tilbud på at anlægge banen. Udgifterne til anlæggelse af banen blev delt mellem HMH Maribo og Maribo Hallerne. Det kostede 20.000,- kr. + moms at anlægge banen. Der blev ikke ansøgt om fonde til denne del. Der blev søgt kommunale midler til at indkøbe mål. Dette blev der givet tilskud til. Der er plads til en beachhandball bane på anlægget.
Al arbejde blev udført af Park og Vej i Lolland Kommune. Som nævnt kostede det 20.000,- kr. + moms.
Den daglige drift står Maribo Hallerne for. Det gælder vedligeholdelse af banen samt opstilling og nedtagning af mål. Målene er som regel oppe i perioden fra maj til september/oktober.
Der har ikke været andre idrætsforeninger inde over processen. Der er ikke opstillet net til volleyball. Banen benyttes ud over HMH Maribo af de lokale skoler, samt den frit kan benyttes i fritiden af alle.
Hvis du har spørgsmål til etableringen af baner i Maribo, kan du kontakte Morten H. Nielsen, direktør Maribo Hallerne på tlf. 30636398.
Skjern Håndbold er et klubfællesskab mellem Skjern GF og Skjern KFUM. Foreningen har ca. 450 medlemmer. Tanken om beachanlægget blev født i en lokal initiativgruppe ved navn ”Gentænk Skjern”. Et underudvalg med fokus på at gentænke foreningsidrætten gik sammen med Skjern Håndbold, Ringkøbing Skjern Kulturcenter i forhold til at skabe en beacharena ved hallen. Der skulle være plads til både håndbold, fodbold, volleyball og uorganiseret idræt – samt skoler og andre institutioner. I princippet fri råderet for alle i lokalområdet – dog med reservation. Området består af to beachhandball baner og tre volleybaner.
Det lokale anlægsfirma Lauge Bonde har etableret banerne, og har samtidig givet et navnesponsorat til arenaen. Derfor hedder hele området Lauge bonde Beacharena.
Arenaen er placeret ved Ringkøbing Skjern Kulturcenter. Skjern Håndbold Forening, Skjern Håndbold A/S, Skjern KFUM Volley, Skjern GF Fodbold og Skjern GF Fitness har alle doneret kr. 10.000,- til projektet. Ringkøbing Skjern Kommune har givet en bevilling på kr. 14.000,- efter ansøgning i Kultur- og Fritidsudvalgets udviklingspulje. Der er desuden ansøgt om og ydet tilskud fra en række fonde - bl.a Sydbank Fonden, DIF/DGI’s foreningspulje, Gentænk Skjern puljen og Nordea fonden.
Foreningen har nedgravet mål og placeret banelinjerne efter sandet var kørt på.
Anlægsfirmaet har stået for hele processen omkring konsultation, gravning og påfyldning af sand.
Ringkøbing Skjern Kulturcenter står for vedligehold af området omkring banerne. Vedligehold og drift af banerne står Ringkøbing Skjern Kulturcenter for i samarbejde med ovenstående foreninger og Gentænk Skjern
Silkeborg-Voel KFUM er i opstarten af processen med at anlægge beachbaner og bruger deres lokale netværk til at få anlagt banen. De regner med at nå et budget på 150.000 kr. til etableringen af banerne.
Entreprenør etablering ca. 100.000 inkl. moms.
Linjer + mål: 20–26.000 kr.
Fangnet bag mål: Vi tager fat i en fisker, der giver tilbud på net (vi håber på halv pris).
Hvis du har spørgsmål til Silkeborg-Voel KFUM's proces, så kan du kontakte Rune Elttør på rme@silkeborgvoel.dk
Banens mål er 32 m. x 15 m. (inkl. udskiftningszone og plads til mål)
De internationale regler kræver en sanddybde på ca. 40 cm.
Dansk Håndbold Forbund anbefaler, at man afgraver 40 cm, da der kan være en stor forskel på jordbunden, og det kan give problemer i forhold til dræning efter regn mm.
I forbindelse med dræning, kan der nedgraves dræn, men der kan også drænes på andre måder, f.eks. kan der lave et dræningslag bestående af f.eks. muslingeskaller
Dansk Håndbold Forbund anbefaler, at man bruger strandsand uden sten og skaller, da det giver den bedste oplevelse og brug.
Der er ingen krav til opdeling mellem banerne så længe ovenstående mål er overholdt.
Minimum én spiller skal have sit spillercertifikat i den pågældende klub, som holdet stiller op for.
Se pkt 1.2 i turneringsreglementet for senior.
Fem dage før stævnestart, kan du forvente et fuldt kampprogram. Følg med på vores app 'Håndbold'.
Ja, du må tilmelde dit hold alle de stævner, I ønsker at deltage i. Der er ingen begrænsning.
De 10 hold med flest point efter kvalifikationsstævnerne, kvalificerer sig til DM-finaledagen.
Se pkt. 4.5 i turneringsreglement for senior.
Du må have op til 16 spillere på det samlede holdkort for stævnet, men kun 10 spillere kan være kampdygtig ved hver enkelt kamp. Ved hver kampstart krydses af ved dommerbordet, hvilke spillere som skal spille den pågældende kamp. Dette fremgår på kamprapporten.
Du må gerne stille med andre spillere fra samme klub, eller bruge spillere fra andre klubber.
Det koster kr. 900 pr. hold pr. stævne i 2023.
På vores app 'Håndbold'
Ja, der er mulighed for at købe mad og drikke på samtlige destinationer på Beach Handball Touren.
Du sender en mail til beach@dhf.dk. Såfremt det er 24 timer inden kampstart, bedes du ringe til projektlederen på 6133 9043 hurtigst muligt.
Ja, her følger vi reglerne for indendørs, hvor man altid må benyttes i den umiddelbart ældre aldersgruppe, som jo for U19-spillere, er senior.
Hele U19-hold må også gerne deltage til kvalifikationsstævner på Beach Handball Touren. De kan kvalificere sig til DM for senior uden, at det har konsekvens for deres deltagelse til DM for U19.
Det finder du på din lokale regions hjemmeside.
Du tilmelder dit hold via din lokale regions hjemmeside.
Du tilmelder dit hold via den lokale regions hjemmeside.
Dit U19-hold må også gerne deltage på Beach Handball Touren og det kan også kvalificere sig til DM for senior uden, at det har konsekvenser for deltagelsen til DM for U19.
Se pkt. 3.8 i propositionerne.
Beach Handball er en spektakulær og seværdig sommersport, som hvert år udøves af mere end 20.000 spillere rundt om i Danmark, og som på flere måder adskiller sig fra håndbold i hallen:
Som Eventsponsor for Beach Handball Tour får du rig mulighed for eksponering på tourens kvalifikations- og finalestævner:
Kontakt vores Key Account Managere Helle eller Peter, for at høre mere om at blive Beach Handball Tour partner.