Landshold
31.08.2023

Garvet ungdomslandstræner forlænger

DanskHåndbold fortsætter samarbejdet med Flemming Dam Larsen i de kommende tre år.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: Marius Ionescu

Der er nærmest ikke den kvindelige landsholdsspiller, der ikke har været under Flemming Dam Larsens vinger i det danske talentsystem.

Allerede i 1998 startede fynboen, der nok er bedre kendt under kælenavnet Flemming ”Tuborg”, som talenttræner i DanskHåndbold.

I 2003 kom han for første gang med omkring ungdomslandsholdene med en årgang, der udklækkede Sandra Toft.

Fremover vil endnu flere store talenter få glæde af Flemming Dam Larsens evne til at udvikle dygtige håndboldspillere, for han har netop forlænget sin kontrakt med tre år, så den løber frem til 31. august 2026.

- Jeg synes, det er så spændende at følge den udvikling, spillerne går igennem i den alder. Vi møder dem, når de er meget unge og grønne i 15-årsalderen og slipper dem igen, når de er omkring 20.

- Det er en tid, hvor der sker enormt meget med dem både spillemæssigt og fysisk men også menneskeligt. At være med til at præge dem på den rejse er enormt motiverende, siger Flemming Dam Larsen.

Vigtig erfaring i en brydningstid

Den garvede ungdomslandstræner fortsætter med at stå i spidsen for sin nuværende årgang 2004/2005, der i juli vandt sølv ved U19-EM. Holdet slutter af med U20-VM næste sommer. Herefter er det planen, at Flemming Dam Larsen starter et nyt landsholdskuld op på 2008/2009-årgangen.

Dermed bliver han også en del af den nye talentstrategi og talentstruktur i DanskHåndbold, der er præsenteret over de seneste måneder, og som skal styrke udviklingen af fremtidens håndboldstjerner.

Og med mange nye tiltag på talentområdet glæder det sportschef i DanskHåndbold, Morten Henriksen, fortsat at kunne gøre brug af Flemming Dam Larsens rutine.

- I en form for brydningstid med ny talentstrategi og ny talentstruktur er det endnu vigtigere, at vi også fastholder erfaring i systemet. ”Tuborg” har både masser af erfaring og kompetencer, så han er ideel til at videreføre det ”gode gamle” kombineret med det ”spændende nye”, siger Morten Henriksen.

Ved siden af arbejdet som ungdomslandstræner vil Flemming Dam Larsen fortsætte samarbejdet med elitekommunerne, og som noget nyt bliver han tilknyttet DanskHåndbold Syd som talentansvarlig. Samtidig vil han fremover deltage i de nationale talenttræninger.

- Med den nye talentstrategi og -struktur får vi endnu bedre muligheder for at have fingeren på pulsen i spillernes udvikling. Så det bliver spændende at være med til at understøtte det stærke talentarbejde, der gøres på regionalt plan, siger Flemming Dam Larsen.

Den øvrige ledergruppe omkring U20-kvinderne med Jan Barslev som assistent, Morten Fager som målvogtertræner, Jan Valentin som fysioterapeut og Dorthe Huge som holdleder, fortsætter også frem mod U20-VM næste sommer.