VM 2023
i Danmark

26th IHF Women's World Championship 2023

Jyske Bank Boxen i Herning lægger halgulv til resten af kampene i Danmark ved kvindernes første VM på hjemmebane siden 2015.

Hvornår spiller Danmark under VM 2023?
Hvis det danske kvindelandshold går hele vejen, spiller Danmark i Boxen på følgende dage.

Finaler:

Fredag 15. december kl. 17.30: Semifinale: Danmark-Norge, køb billet her.

Søndag 17. december: Bronze- eller finalekamp, køb billet her.

Der spilles altid flere kampe i hallen på samme dag. Din billet gælder til alle kampe hele dagen.

 

Nordisk værtskab
Sammen med Norge og Sverige er Danmark værter for den 26. udgave af verdensmesterskabet – og med både indledende kampe, mellemrunde, kvartfinaler, semifinaler og finale i Danmark er der i den grad noget at glæde sig til for danske håndboldfans.

Under overskriften AIM TO EXCITE er ambitionen at skabe begejstring hos de tusindvis af tilskuere på lægterne samt de millioner af tv-seere hjemme i stuerne under VM i kvindehåndbold.

Mere information om mesterskabet, kampprogram, holdene og meget andet kan findes på den officielle mesterskabsside.

Mesterskabet, kampprogram, holdene

Fanzone

Igen i år oprettes der en kæmpe fanzone i forlængelse af Jyske Bank Boxen, hvor de tusindvis af håndboldfans kan varme op til kampene med forskellige håndboldaktiviteter og fællesskab. Fanzonen blev første gang afholdt i Jyske Bank Boxen i forbindelse med EM i herrehåndbold i 2014 og har sat standarden for fanengagement i forbindelse med mesterskaber i hele håndboldverdenen.

Få al info om aktiviteter og åbningstider for Fanzonen her. 

 

VIP-arrangementer

I vores festlige GULD VIP-Lounge kan du inden Danmarks kampe nyde en lækker 3-retters buffetmenu og drikkevarer ad libitum i selskab med kolleger, kunder eller gæster i vores eksklusive rammer i loungen.

Undervejs vil I også blive underholdt af et oplæg til aftenens kamp serveret af en håndboldprofil. Håndboldbilletter er ikke indeholdt i arrangementet, men kan købes særskilt som tilkøb, når du køber billetter her.

Du kan også kontakte vores Hospitality Manager, Janne Kolling, på jkn@danskhaandbold.dk for at høre mere og reservere pladser gennem hende.

Billetsalg

Billetter til VM 2023 købes direkte gennem Ticketmaster. En stor pulje billetter er allerede sat i salg, men flere vil blive frigivet efter lodtrækningen til puljerne, som finder sted den 6. juli. 

Priser på billetter ligger fra 285 kr. til 960 kr. inkl. gebyr.

Gruppesalg: For større gruppebookinger kan du benytte denne formular på den officielle webside.

Danmark spiller alle deres kampe i Jyske Bank Boxen, og de danske spilledage kan ses herunder.

Danmarks kampe

Indledende runde:

  • Fredag 1. december
  • Søndag 3. december
  • Tirsdag 5. december

 

Mellemrunde (hvis kvalificeret):

  • Torsdag 7. december
  • Lørdag 9. december
  • Mandag 11. december

 

Kvartfinaler (hvis kvalificeret):

  • Onsdag 13. december

 

Semifinale og placeringskampe (hvis kvalificeret):

  • Fredag 15. december 

 

Bronzekamp, placeringskampe og finalen (hvis kvalificeret):

  • Søndag 17. december 

Fakta

VM afholdes fra den 29. november - 17. december 2023. Tider og modstandere kendes ikke endnu, da den endelige lodtrækning først finder sted den 6. juli 2023.

Fun facts om VM 2023

Danmark har to gange tidligere været værter for VM i kvindehåndbold. Først i 1999 i samarbejde med Norge og senest som selvstændige værter i 2015.

Der deltager i alt 32 nationer ved VM. I Danmark afvikles fire ud af de otte indledende gruppespil samt to ud af fire mellemrunder, kvartfinale og også både finaleweekenden og President’s Cup. Danmark spiller samtlige af holdets kampe i Jyske Bank Boxen i Herning, der også danner ramme om semifinaler og finale.

Danmark har én gang vundet VM i kvindehåndbold i 1997. Senest blev det til VM-bronze i 2021. I alt har de danske håndboldkvinder seks VM-medaljer i samlingen. Norge er den mest vindende nation med 11 medaljer, heraf fire af guld.

Der skal bruges mellem 1.000 og 1.200 frivillige i alt under VM-afviklingen herhjemme og op mod 100 frivillige om dagen i Herning. 45 af de frivillige har særlige roller som teamguider, transportansvarlige, akkreditering og lignende. De tager alle tre uger ud af kalenderen til at bakke op om VM.

VM forventes at samle 320 spillere, 130 ledere og trænere, 100.000 danske og 15.000 udenlandske tilskuere og omkring 200 pressefolk alene på dansk grund. Udenlandske spillere, ledere, officials og pressefolk kommer til at generere lige over 8.000 overnatninger i Danmark – og dertil kommer der alle de fans, der måtte vælge en overnatning.

VM-logoet symboliserer en håndbold, der suser gennem luften med kurs mod målnettet. Farverne i bolden repræsenterer de tre værtsnationers flag.