Elitetræneruddannelsen

Elitetræneruddannelsen

Elitetræneruddannelsen har som mål at uddanne trænere til primært senior divisions- og liganiveau. Man opnår adgang til Elitetræneruddannelsen gennem Dansk Håndbold Forbunds Træneruddannelse, Talenttræneruddannelse eller på baggrund af spiller- eller trænererfaring.

 

Uddannelsen består af tre kurser:

 

1) Divisionstrænerkursus

Divisionstrænerkurset er første kursus på vejen til at gennemføre Elitetræneruddannelsen. Kurset består af i alt 150 lektioner - fordelt på fem moduler med hver 30 lektioner. De fem moduler består af:

  • Angrebstræning
  • Forsvarstræning
  • Fysisk træning
  • Pædagogik, Planlægning & Målvogtertræning
  • Team Management & Psykologi

De fem moduler kan gennemgås i vilkårlig rækkefølge og man vælger selv, om man vil deltage i et eller flere moduler samme år. Man har som kursist altså mulighed for selv at tilrettelægge sit eget kursusforløb.

Undervisningen veksler mellem teori, praksis med medier, debat, erfaringsudveksling og gruppeopgaver.

Divisionstrænerkurset udgør EHF kategori 2 i henhold til ’Rinck konventionen’.

Pris 2024: kr. 5.800 pr. modul

 

Profkursus (komprimeret Divisionstrænerkursus)

Profkurset er en komprimeret version af Divisionstrænerkurset og lader professionelle håndboldspillere, som i min. fem sæsoner har haft håndbold som deres primære erhverv/indtægtskilde, gå en hurtigere vej videre til Testkursus.

Profkurset er specialdesignet, så det anerkender den store tavse viden, som de professionelle spillere opnår gennem deres aktive karriere. Kurset omfatter ca. 48 lektioner.

Pris 2024: kr. 11.500

 

2) Testkursus

Testkursut er broen mellem Divisionstrænerkursus og Diplomtrænerkursus. Alle kursister, der har gennemført Divisionstrænerkurset har mulighed for at gennemføre Testkurset. Optagelse på Testkurset sker på baggrund af en begrundet ansøgning. 

Kurset består af to elementer: Et én-dags-kursus (første del) og en kursusweekend (anden del).

På første del får du testet din viden inden for træningsfysiologi og fysisk træning. Anden del omfatter cirka 48 lektioner. Her er der fokus på kursistens trænerpraksis. Kurset indeholder også lektioner inden for team management og psykologi.

Kursister, der består den fysiske del og indstilles til videre deltagelse på Diplomtrænerkurset, kan efterfølgende søge om optagelse på dette.   

Pris 2024 - Første del: kr. 1.975
Pris 2024 - Anden del: kr. 15.500

 

3) Diplomtrænerkursus

Diplomtrænerkurset er det afsluttende kursus på Elitetræneruddannelsen. Kurset omfatter 60 lektioner og afvikles som et fem-dages-kursus.

Kurset er bygget op omkring afviklingen af en træningslejr, hvor trænerne i grupper er ansvarlige for afvikling af træning, kampe og øvrige aktiviteter for et hold på ungdomseliteniveau. Den forudgående undervisning og erfaringsudveksling har fokus på aspekter inden for ledelse og team management. 

Optagelsen på Diplomtrænerkurset sker på baggrund af en begrundet ansøgning. Ved afslutningen af kurset modtager kursisten en bedømmelse baseret på trænerens teoretiske viden, tranerpraksis og lederskab/team management.

Diplomtrænerkurset udgør sammen med testkurset EHF kategori 3 i henhold til ’Rinck konventionen’.

Pris 2024: kr. 17.000

Ansøgning til Elitetræneruddannelsen

Elitetræneruddannelsen

navn - ingen forkortelser, tak

adresse / postnr. / by

årgang / niveau / køn

årgang / niveau

Hvis du allerede er i gang med kurserne på elitetræneruddannelsen, skal du bruge formularen, som du får adgang til fra den udsendte invitation. Hvis du mod forventning ikke modtager invitationen, skal du kontakte uddannelse@danskhaandbold.dk med ønsket om at tilmelde/ansøge eller komme på invitationslisten.

 

Trænererfaring

Du kan optages direkte på Elitetræneruddannelsen, hvis du har været træner for et seniordivisionshold eller et U19 (tidligere U18) eller U17 (tidligere U16) liga- eller 1. divisionshold i minimum to sæsoner. 

Din trænererfaring skal være aktuel. Trænererfaring, som ligger fem eller flere år tilbage, kan ikke tælles med.

 

Spillererfaring

Du kan optages direkte på Elitetræneruddannelsen, hvis du har været spiller på liga og/eller 1. divisionsniveau i minimum fem sæsoner.

Spillererfaring fra tilsvarende niveauer i udlandet kan også medregnes.

Din spillererfaring skal være aktuel. Hvis din spillererfaring på de nævnte niveauer ligger fem eller flere år tilbage, kan du ikke optages.

Kursuskalender

Testkursus del 1
Tre hverdagsaften fordelt på ugerne 15 – 18

Divisionstrænerkursus: Angrebstræning
23.-26. maj 2024 - Kolding

Divisionstrænerkursus: Pædagogik, planlægning og målvogtertræning
30. maj - 2. juni 2024 - Vildbjerg

Divisionstrænerkursus: Team management og psykologi
6.- 9. juni 2024 - Korsør

Testkursus del 2
6. - 9. juni  2024 - Vejen

Tophåndbold symposium
14. - 16. juni 2024 - Vejle

Profkursus
26. - 29. juni - Vejen

Divisionstrænerkursus: Forsvarstræning
27.-30. juni 2024 - Vejen

Diplomtrænerkursus
28. juni - 2. juli 2024 -  Vejen

Divisionstrænerkursus: Fysisk træning
30. juni - 3. juli 2024 - Vejen

 

Kontaktoplysninger

Uddannelseskoordinator

Kristine Eriksen Nyboe

Ulrik Jørgensen