Hjernerystelser

Hjernerystelse er desværre en skade, som nogle håndboldspillere må kæmpe med. Heldigvis er det en meget sjældent skade, og størstedelen af alle udøvere, som bliver ramt af hjernerystelse, kommer sig fuldstændigt efter 10-14 dage.

På disse sider kan du bliver klogere på hjernerystelser og læse om, hvad du skal gøre, hvis du, én du træner, eller én du kender, bliver ramt af en hovedskade, og der er mistanke om, at det er hjernerystelse. Desuden kan du læse om, hvordan man bedst muligt kommer tilbage til håndbolden uden mén efter en hovedskade.

Materialet er blevet til efter, at DanskHåndbold og Danmarks Ishockey Union sammen har opfordret Danmarks Idrætsforbund til at tage stafetten op omkring arbejdet med hjernerystelser i sport. Det er udarbejdet i samarbejde med Dansk Idrætsmedicinsk Selskab og Dansk Selskab for Sportsfysioterapi. Gruppen arbejder desuden på et standardiseret tværfagligt behandlingstilbud til udøvere der har længerevarende symptomer.

Ydermere har DanskHåndbold, DIU og Hjernerystelsesforeningen indgået et samarbejde, som understøtter dette arbejde, og i den forbindelse tilbyder Hjernerystelsesforeningen nu nedenstående muligheder til idrætsudøvere, der er ramt af hjernerystelser:

  • Gratis telefonrådgivning med socialrådgiver, juridisk telefonrådgivning fra advokater med forstand på erstatningsområdet, samt deltagelse i deres landsdækkende mødegrupper.
  • Løbende eksklusive rabatter og tilbud via deres samarbejdspartnere (bl.a. rabat på cykelhjelme, professionelle ørepropper og neuropsykologisk telefonrådgivning).
  • Eksklusiv adgang til lyd- og videooptagelser af foredrag med specialister på området.
  • Rabat på arrangementer og bevægelseshold ved aftenskolen Pas På Hovedet i København.
  • Kvartalsvis medlemsmail med nyheder, optagelser fra foredrag, nye medlemsrabatter og information om kommende foredrag og arrangementer.

Ønsker du at blive klogere på hjernerystelser, og hvordan hjernerystelser skal håndteres, kan du tage dette E-læringskursus fra Danmarks Idrætsforbund. Kurset er gratis.

 

Nyttige links:

DIF: Sportshjernerystelser

Hjernerystelsesforeningen

Dansk selskab for sportsfysioterapi