Håndbold i studiebyen

Mere håndbold i studiebyerne

Mange unge håndboldspillere flytter fra deres hjemby og barndomsklub til en ny by for at studere i de unge seniorår. DanskHåndbold ønsker at understøtte, at så mange unge spillere som muligt finder en ny klub at spille håndbold i, når de flytter.

DanskHåndbold har i 2021 og i 2022 samarbejdet med 10 håndboldforeninger i Aarhus og studiesteder i byen om at skabe mere gunstige rammer for studerende håndboldspillere. Vi har fået viden og erfaringer ud af arbejdet, som nu kan bruges i flere byer og foreninger.

Kontakt jeres lokale foreningskonsulent, hvis I ønsker at få flere studerende på jeres seniorhold.

Konsulenten kan hjælpe med:

  • Foreningsudvikling i jeres seniorafdeling.
  • Undersøgelse af medlemstilfredshed gennem 'Håndboldspilleren i centrum' - læs mere her.
  • Arbejde med værdier og rammer for jeres seniorhåndbold.
  • Konkrete handlingsplaner.
  • Sparring og rådgivning.

Find foreningskonsulent

Gode råd til foreninger, der gerne vil have flere studerende som medlemmer

Hvordan tiltrækker vi flere studerende?
Fortæl de gode historier om jeres seniorhåndbold

Den vigtigste viden fra undersøgelsen blandt studerende

Vi har i 'Håndbold i studiebyerne' udarbejdet en spørgeskemaundersøgelse blandt studerende, der er tidligere eller nuværende håndboldspillere. Deres svar giver os et indtryk af hvilke drivkræfter og barrierer, der er for at starte til håndbold som studerende.

Hvorfor starter de studerende til håndbold i en studieby? For de studerende som starter, er årsagerne til, at de blev anbefalet klubben af en ven/bekendt (43%) eller at de selv kendte til klubben (39%).

Hvorfor starter de studerende ikke til håndbold i en studieby? De studerende som ikke kommer i gang med at dyrke håndbold, skyldes b.la. at de prioriterer tiden anderledes (43%), ikke kan finde en klub (18%) og at kontingentet er for dyrt (26%), da det ofte er dyrere i en storby.

 

Inspirationsmateriale

Download: Facebook-skabeloner 

Download: Rekrutteringsflyer (print)

Download: Gode råd til rekruttering