Landshold
30.06.2024

W20-kvinderne misser VM-bronze

W20 VM sluttede med en dansk fjerdeplads efter et nederlag på 34-28 til Holland i bronzekampen. Frankrig vandt W20 VM foran Ungarn.
Af Troels Trads Hansen

Danmark kunne desværre ikke stille meget op i bronzekampen ved W20 VM. Foto: Kolektiff

W20 VM sluttede med en dansk fjerdeplads efter et nederlag på 34-28 til Holland i bronzekampen. Frankrig vandt W20 VM foran Ungarn.

Danmark haltede efter Holland kampen igennem og var bagud med 18-13 ved pausen. I anden halvleg blev det ikke bedre.

Efter 18-13 til hollænderne ved pausen ender Danmark som nummer fire ved VM efter at have tabt tre kampe i løbet af turneringen. Nederlagene er faldet til nationerne, der vandt guld, sølv og bronze.

Talentchef i DanskHåndbold, Søren Skaastrup Frydendal, er dog tilfreds med indsatsen fra de unge danske kvinder set over hele turneringen.

- Det er altid ærgerligt at slutte en turnering med et nederlag, men det vidner trods alt om en vis kvalitet, at man bliver blandt de sidste fire. Både spillere og ledere kom hjem med masser af erfaring. Det kan vi godt glæde os over, siger Søren Skaastrup Frydendal

W20 VM var den sidste ungdomsturnering for denne årgang af spillere. Nu overgår de til seniorniveau, og hvis de igen skal trække en landsholdstrøje over hovedet, bliver det, hvis de bliver udtaget til A-landsholdet.

- Denne gruppe af spillere er kommet i top fire i alle de fire EM- og VM-slutrunder, de har deltaget i. Det er solidt. Der er et spændende potentiale på flere positioner, men alle skal blive ved med at lægge på, for transitionen fra ungdomslandshold til A-landshold stiller store krav. Jeg er dog fortrøstningsfuld og glæder mig til at følge deres videre vej, for alle spillerne er i gode miljøer, der kan være med til at understøtte dem, siger Søren Skaastrup Frydendal.

Frankrig vandt W20 VM med en finalesejr 29-26 over Ungarn.