Landshold
16.07.2023

W19-landsholdet kan rejse stolte hjem med EM-sølv

Det danske ungdomslandshold kæmpede søndag for at nå helt til tops ved kvindernes U19 EM i Rumænien. Finalemodstanderen fra Ungarn havde tidligere i turneringen besejret Danmark med hele 41-23, og desværre blev det endnu en gang de stærke ungarere, der løb med sejren.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Det danske landshold med sølvmedaljerne om halsen. Foto: Sabin Malisevschi

For tredje EM-slutrunde i træk blev det de ungarske håndboldkvinder, som hev guldet med hjem. En imponerende bedrift, som desværre blev på bekostning af dansk EM-guld. Det var ellers et dansk landshold, der tog kontrollen i første halvleg efter en stærk start på kampen. Man kunne ikke se, at holdet for få dage forinden havde tabt klart til ungarerne i mellemrunden.

Med flotte redninger af Ida Marie Kaysen i målet og et effektivt dansk angrebsspil ført an af Julie Scaglione, kunne Danmark gå til pause med en føring på 17-14.

Men i anden halvleg fandt Ungarn det flotte angrebsspil, de har vist gennem hele slutrunden, frem igen og pressede danskerne til at lave fejl i modsatte ende af banen, blandt andet ved at tage den danske topscorer Julie Scaglione ud af det danske angreb.

Det lykkedes desværre ikke de danske håndboldkvinder at kæmpe sig tilbage i kampen, som de ellers tidligere har gjort ved turneringen, og dermed blev det de ubesejrede ungarere, der endnu en gang løb med trofæet efter en finalesejr på 26-35.

Selvom de danske spillere naturligvis ærgrer sig lige nu, kan de roligt være stolte af sig selv - for de har kæmpet flot hele slutrunden igennem og den læring og udvikling, de kan tage med fra en slutrunde som denne er meget vigtig for deres fremtidige udvikling som håndboldspillere.

Sølvmedaljen er den syvende EM-medalje for et dansk U19/20-landshold. Sidst det danske W19/20-landshold vandt en medalje ved EM var i 2017, hvor det også blev til sølv.

Se al statistik og målscorere fra finalen her

Foto: Sabin Malisevschi

To danskere på all star-holdet

Julie Scaglione var lige fra første fløjt farlig for Danmark og må siges af have brændt en rigtig flot slutrunde af for det danske ungdomslandshold. Så flot, at EHF også kårede hende til turneringens bedste venstreback – samtidig med at hun blev turneringens overordnede topscorer med hele 68 mål i syv kampe.

En anden dansker, der fandt vej til All star-holdet, var venstrefløjen Matilde Vestergaard, som gennem hele turneringen har været knivskarp fra venstrefløjen og flere gange er blevet kåret til kampens spiller for Danmark. Stort tillykke til begge med den flotte hæder.

Se hele all star-holdet her:

Goalkeeper: Klara Zaj (Hungary)
Right wing: Mihaela Mihai (Romania)
Right back: Luciana Rebelo (Portugal)
Centre back: Petra Simon (Hungary)
Left back: Julie Scaglione (Denmark)
Left wing: Mathilde Vestergaard (Denmark)
Line player: Andrea Brajovic (Montenegro)
Defender: Fatou Karamoko (France)

MVP: Petra Simon (Hungary)
Top scorer: Julie Scaglione (Denmark) – 68 goals

Foto: Marius Ionescu

Resultaterne af Danmarks kampe ved EM:

Indledende gruppespil:
6. juli: Danmark – Tjekkiet, 36 – 26
7. juli: Nordmakedonien – Danmark, 27 – 39
9. juli: Danmark – Montenegro, 29 – 29

Mellemrunden:
11. juli: Danmark – Frankrig, 30 – 29
12. juli: Ungarn – Danmark 41 – 23

Semifinale: 
14. juli: Portugal - Danmark 35 - 38 (31 - 31)

Finale:
16.
juli: Danmark – Ungarn 26 – 35

 

Næste slutrunde for de danske ungdomslandshold er i starten af august, hvor både M18-landsholdet og W17-landsholdet skal i aktion. M18-landsholdet spiller VM i Kroatien og W17-landsholdet spiller EM i Montenegro.

Følg med i de kommende slutrunder på ungdomslandsholdenes Facebookside.