Landshold
13.07.2023

W19-landsholdet er klar til semifinalerne ved EM

De danske håndboldkvinder har kvalificeret sig til finaleweekenden ved EM i Rumænien, hvor de rigtig sjove kampe nu venter. Fredag eftermiddag spiller Danmark semifinale mod Portugal.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Danmark fejrer den vigtige sejr over Frankrig i den første mellemrundekamp. Foto: Mihai Nițoiu

Danmark gik onsdag aften på banen til den sidste kampe i mellemrunden vel vidende, at avancement til semifinalerne allerede var sikret. For tidligere på aftenen gav Frankrig nemlig Danmark en hjælpende hånd ved at slå Montenegro.

Det danske hold havde tirsdag aften selv slået Frankrig efter et vildt comeback, hvor sejren først blev sikret i de allersidste sekunder. 

Altså kunne Danmark selv afgøre, om de skulle ende som nummer et eller to i mellemrunden, da de gik på banen mod Ungarn. Et ungarsk hold, som inden kampen var ubesejrede ved EM, og som er kendt for at have rigtig stærke ungdomslandshold.

Det danske hold fik det da også rigtig svært og kom aldrig rigtig ind i kampen. Ungarn tog føringen fra start og udbyggede den kun kampen igennem. Men selvom der ikke var meget, der lykkedes for de danske spillere, blev spilletiden godt fordelt, og alle er klar til semifinale fredag.

- Det har været meget lærerigt at spille mod nogle hold, hvor vi konstant er blevet udfordret særligt på deres forsvarsspil. Vi har oplevet at blive mødt af mange forskellige forsvarsformationer i kampene, og det har været udfordrende at skulle omstille sig hele tiden i løbet af kampene. Det har også været rigtig lærerigt at prøve at spille i modgang, som vi oplevede mod Montenegro, Frankrig og Ungarn. Det er rigtig god erfaring at prøve ved sådan en slutrunde, fortæller landstræner Flemming Larsen. 

I semifinalen møder Danmark Portugal, som endte øverst i den anden mellemrundegruppe, og dermed også ser ud til at være en stærk modstander.

- Portugal har udviklet sig rigtig meget siden sidste år. De er blevet mere stabile og har været meget overbevisende her ved EM. Vi skal finde tilbage til det gode spil, som vi har vist i de andre kampe – og blive ved med at lave mange mål. Når vi selv skaber mange, hurtige chancer, har modstanderen helt naturligt også mulighed for at lave mange mål, men sådan vil vi gerne spille. Og så bliver det vigtigt at have fokus på vores eget forsvarsspil, for de har nogle spillere, der laver rigtig mange mål, og dem vil vi selvfølgelig forsøge at gøre det svært for, slutter landstræneren.

Semifinalen spilles fredag den 14. juli kl. 16.30, og du kan streame kampen gratis på www.ehftv.com, ved blot at oprette en bruger.

Du kan også følge de unge spillere på ungdomslandsholdenes Facebookside.

Resultaterne af Danmarks kampe ved EM indtil videre:

Indledende gruppespil:

6. juli: Danmark – Tjekkiet, 36 – 26
7. juli: Nordmakedonien – Danmark, 27 – 39
9. juli: Danmark – Montenegro, 29 – 29

Mellemrunden:

11. juli: Danmark – Frankrig, 30 – 29
12. juli: Ungarn – Danmark 41 – 23

Find al information om EM-slutrunden på den officielle hjemmeside her

Filippa Nedovic Larsen scorer det afgørende mål mod Frankrig. Foto: Mihai Nițoiu

Foto: Mihai Nițoiu

Foto: Mihai Nițoiu