Landshold
25.08.2024

W18-landsholdet vinder sølv ved VM

W18-landsholdet var lige ved og næsten, men måtte nøjes med sølvmedaljer ved VM efter et finalenederlag på 22-23 til Spanien.
Af Troels Trads Hansen

Danmarks W18-landshold vinder sølv ved VM i Kina. Foto: Kolektiff

W18-landsholdet beviste igen, at dansk ungdomshåndbold er med i verdenstoppen. I en tæt og nervepirrende VM-finale tabte danskerne søndag 22-23 til Spanien. Dermed må de talentfulde spillere og træner Ole Bitsch tage til takke med sølvmedaljerne.

Men det skal de være stolte af.

- Det er en virkelig flot præstation af vores yngste kvindelandshold. Med stor udskiftning i truppen ift. sidste sommers slutrunde viser de, at den kritiske masse i dansk pige-/kvindehåndbold virkelig er stor i øjeblikket. Det viser også, at vi har fat i noget ift. den måde, vi udvikler spillere på i dansk håndbold, siger talentchef i DanskHåndbold, Sørens Skaastrup Frydendal.

De unge kvinder har spillet en flot turnering, og der er derfor også masser, som de kan tage med hjem og bruge videre i deres karrierer.

- Spillerne kommer til at huske denne sølvmedalje, for det er en stor ting. Det skal de være stolte af, og vi skal hylde dem. Men vi skal også huske at lægge på herfra - for medaljen vidner om potentiale, og det skal vi som trænere og ledere hjælpe dem med at udbygge og forløse i fremtiden, lyder det fra Sørens Skaastrup Frydendal, som fortsætter:

- De unge spillere har i Kina fået en stor oplevelse, som de kan tage med sig både på og udenfor banen. De har mødt lande, de aldrig har mødt før, men også faciliteter, omgivelser og oplevelser de ikke har prøvet før. Det giver dem erfaring rent håndboldmæssigt, men også som unge mennesker. Alt dette skal vi forsøge at udnytte og bruge positivt fremadrettet.

Med VM-sølvet til W18-kvinderne har alle danske ungdomslandshold været i aktion ved enten EM eller VM denne sommer. Det har givet en fjerdeplads til W20-kvinderne ved VM, Mens M20-herrerne vandt bronze ved EM og M18-herrerne fik sølv ligeledes ved EM.

Alt i alt en et imponerende niveau, og hvis man lægger Håndboldherrernes OL-guld og Håndboldkvindernes OL-bronze oveni, så er alle danske landshold sluttet i top-4 i de mesterskaber, de har deltaget i denne sommer. Sådan statistik kan intet andet land prale af.