Landshold
10.08.2023

W17-landsholdet er i EM-semifinalen ved deres første slutrunde

Danmark kæmpede sig onsdag aften til en vigtig sejr over Frankrig i den sidste mellemrundekampe ved EM i Montenegro. Sejren sendte nemlig Danmark op på førstepladsen i gruppen og dermed videre til semifinalerne.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Dansk jubel efter sejren over Frankrig onsdag aften. Foto: HF Montenegro

De danske U17-kvinder fortsætter det flotte spil ved EM i Montenegro, hvor Danmark endnu ikke har tabt en kamp. I går var det Frankrig, som Danmark skulle forsøge at stjæle point fra for at kvalificere sig videre til semifinalerne.

Frankrig havde set rigtig stærke ud i turneringen og så i lang tid også ud til at løbe med sejren mod Danmark. Men med et kvarter igen kæmpede de danske kvinder sig op og forbi Frankrig. En føring, som danskerne holdt og udbyggede i kampens sidste fase.

I angrebet blev de danske spillere ved med at køre på og finde frem til gode chancer, mens det danske forsvar også stod rigtig godt, og Andrea Nørklit leverede den ene vigtige redning efter den anden. Bagspiller Freya Hattesen blev dansk topscorer med otte mål og også kampens spiller for Danmark.

- Jeg er meget imponeret over at spillerne har været i stand til at holde på hele kampen igennem og nærmest slide modstanderen op. Det gælder ikke kun mod Frankrig, men fx også mod Ungarn, hvor vi henter et vigtigt point til sidst. Det har virkelig været holdets styrke, at de ikke har givet op, selvom vi i perioder har manglet noget effektivitet i særligt angrebsspillet, fortæller ungdomslandstræner Ole Bitsch.

I semifinalen, som spilles fredag aften, venter nu Kroatien, som udover et nederlag til Tyskland i går ellers har lutter sejre med sig i bagagen.

- Alle hold, der formår at spille sig i en semifinale, er gode hold. Så det bliver en rigtig spændende opgave, som vi glæder os meget til. Vores stærkeste våben indtil videre har været vores rigtig solide forsvar og nogle dygtige keepere. Og så håber jeg på, at vi kan få udviklet vores kontrafase lidt mere, for der mangler vi lidt skarphed, som vi gerne vil have med i de sidste, vigtige kampe, siger Ole Bitsch.

Danmarks semifinale kan streames på www.ehftv.com fra kl. 20.15 fredag den 11. august. 

I dag har holdet så hviledag inden semifinalen i morgen. Hviledagen benytter det Europæiske Håndbold Forbund til at invitere til ”Respect Your Talent Player of the Match”-event.

Her får spillerne mulighed for at lære af og stille spørgsmål til nogle af sportens nuværende og tidligere topspillere; Anja Althaus, Katarina Bulatovic, Andrea Lekic og Siraba Dembélé Pavlović. Fem danske spillere deltager i eventet i dag. Læs mere her.

Du kan også følge med på ungdomslandsholdenes Facebookside, hvor vi også opdaterer om VM.

Dansk kampråb inden kampen mod Frankrig. Foto: HF Montenegro

Freya Hattesen blev dansk topscorer og kampens spiller for Danmark. Foto: HF Montenegro

Flot opbakning af de medrejste, danske fans. Foto: HF Montenegro

Resultaterne af Danmarks kampe ved EM indtil videre:

Indledende gruppespil:

3. august: Danmark – Portugal, 22 - 18
4. august: Holland – Danmark, 21 - 26
6. august: Danmark – Norge, 27 - 23

Mellemrunden:

8. august: Danmark – Ungarn, 24 - 24 
9. august: Danmark – Frankrig, 25 - 20

De 16 EM-spillere er:
Andrea Bjertrup, Silkeborg-Voel KFUM
Andrea Nørklit, GOG Håndbold
Andrea Vejsgaard, Skanderborg Håndbold
Anna Stenkil Mogensen, Horsens HK
Anne Dolberg Plougstrup, Silkeborg-Voel KFUM
Caroline Friis Hansen, Silkeborg-Voel KFUM
Caroline Kottal Clausen, Ikast Håndbold
Clara Mendgaard Sørensen, SINE
Emilie Schleicher, Skanderborg Håndbold
Freja Fonseca, Skanderborg Håndbold
Freya Hattesen, GOG Håndbold
Frida Johannesen, Viborg HK
Johanne Lasthein, Ikast Håndbold
Julie Groth Persson, GOG Håndbold
Malou Mørch Axel, Hvidovre IF
Nikoline Skov Johansen, SINE