Organisationsnyt
14.12.2023

VM under ansvar

Under dette års VM på hjemmebane er der fokus på mere end det sportslige. DanskHåndbold bruger nemlig VM til at kickstarte det strategiske arbejde med ansvarlighed.
Af Sarah Wanting Grønborg

Foto: Casper Horsnæs Larsen

DanskHåndbold skaber håndboldoplevelser, der samler og begejstrer folk på tværs af lokale foreninger, eliteidrætten og vores landshold. Men håndbold har et aftryk.

Derfor bruges VM på hjemmebane til at kickstarte forbundets strategiske arbejde med ansvarlighed. Her indsamles viden og arbejdes på initiativer for at skabe nye og mere ansvarlige tiltag.

- At være et ansvarligt forbund er vigtigt for os, og derfor bruger vi dette VM til at sætte gang i vores arbejde med netop ansvarlighed, fortæller Ann Lykke Davidsen, Chef for Kommunikation, marketing og bæredygtighed hos DanskHåndbold.

Under VM arbejdes der med forskellige initiativer. For eksempel affaldssortering, en kampagne om oprydning, i pressecenteret er engangsflasker med vand skiftet ud med genanvendelige drikkedunke, spillere og dommere har adgang til gratis bind og tamponer i omklædningsrummene, i Boxen samles der pant til gavn for Julemærkehjemmene og så indsamler DanskHåndbold en masse data, bl.a. om transport.

- Med vores initiativer til VM ønsker vi at engagere vores fans, samarbejdspartnere og sponsorer til at tage del af ansvaret, så vi sammen kan løfte opgaven. Vi er allerede sammen for holdet, men vi ønsker også at være sammen om ansvaret, uddyber Ann Lykke Davidsen og fortsætter.

- Vi kan ikke løfte opgaverne alene og derfor arbejder vi med FN Verdensmål 17 ”Partnerskaber for handling”. Vi bliver nødt til at have vores samarbejdspartnere med og være sammen om ansvaret, hvis vi vil skabe nye og mere ansvarlige løsninger.

Netop inddragelsen af samarbejdspartnere er væsentligt for arbejdet med ansvarlighed. Et eksempel på dette er affaldssortering i Jyske Bank Boxen. MCH A/S har nemlig introduceret affaldssortering i forbindelse med VM, og har løbende været i dialog med DanskHåndbold om løsningen og set-uppet under VM.

DanskHåndbolds arbejde med ansvarlighed er samlet under sloganet ”sammen om ansvaret” og ved at sætte ansvarlighed på dagsordenen og arbejde med FN Verdensmål 17 ønsker forbundet at bruge sin position og stemme til at skabe ansvarlige rammer for håndbold.

Målet er, at arbejdet med ansvarlighed også skal ud at leve i de mange lokale håndboldforeninger.