Organisationsnyt
30.11.2023

VM-pantindsamling til gavn for Julemærkehjemmene

Når VM i kvindehåndbold løber af stablen, vil tilskuerne i Jyske Bank Boxen have mulighed for at donere pant til gavn for Julemærkehjemmene.
Af Sarah Wanting Grønborg

Foto: Casper Horsnæs Larsen

December er lige om hjørnet, og hos DanskHåndbold er december lig med kvindernes VM. Men december er også lig med det årlige Julemærke. De danske A-landshold er ambassadører for Julemærkehjemmene, og når VM i kvindehåndbold i år afholdes på hjemmebane, sættes der ekstra fokus på den gode sag.

I et samarbejde med MCH A/S og Dansk Retursystem får tilskuerne i Jyske Bank Boxen mulighed for at donere deres pant til Julemærkehjemmene.

Hvert år får knap 1.000 børn, der mistrives, bliver mobbet, er ensomme eller ikke tror, at de er gode nok, hjælp på et Julemærkehjem. Gennem et ophold bliver de del af et fællesskab og får styrket deres selvværd.

- Vi er meget glade for dette samarbejde, der giver mulighed for at indsamle pant til gavn for Julemærkehjemmene og de mange børn, der hvert år hjælpes til bedre trivsel. Med denne pantindsamling kan vi både støtte Julemærkehjemmenes arbejde og tage hånd om indsamling af de flasker og dåser, der er i omløb under VM, siger Ann Lykke Davidsen, Chef for Kommunikation, marketing og bæredygtighed hos DanskHåndbold.

Også hos MCH A/S og Dansk Retursystem, er man glade for samarbejdet:

- Kombinationen af en mangeårig god samarbejdspartner og et rigtig godt formål betyder, at vi med stor glæde og helt naturligt bakker op om DanskHåndbolds samarbejde med Julemærkehjemmene. Vi håber, at mange flasker og dåser doneres til børnene, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

- Vi bliver alle lidt større, når vi panter. For hver gang sikrer vi, at flaskerne og dåserne bliver genanvendt til nye. Så udledes der mindre CO2 og der skal ikke produceres ny emballage. Og når pantpengene så samtidig kan komme andre til gavn, bliver pant rigtig godt for meget, forklarer Anne-Mette Bundgaard, Kommunikations- og brandingchef i Dansk Retursystem.

Indsamlingen af pant sker gennem det danske pantsystem, hvorigennem tomme flasker og dåser bliver til nye, når de indsamles og genanvendes. I 2022 blev 2,0 mia. flasker og dåser afleveret i det danske pantsystem.