Landshold
12.12.2023

VM-feberen stiger: Flotte seertal og udsolgt til finalen

Håndboldkvinderne fik rekordmange seere trukket foran tv-skærmene til gruppefinalen mod Tyskland, og nu er billetterne til søndagens VM-finale i Jyske Bank Boxen også væk.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: IHF / Sasa Pahic Szabo / Kolektiff

1.276.000.

Så mange danskere så med, da Danmark mandag aften besejrede Tyskland i en medrivende kamp og vandt holdets mellemrunde ved VM.

Det er det foreløbigt højeste antal seere under mesterskabet, og mens kampen blev spillet, var mere end tre ud af fire tændte tv herhjemme stillet ind på håndbold. Det viser tal fra analysebureauet Nielsen.

Sammenlagt når seertallene for Danmarks første seks VM-kampe op på 6,3 millioner og et snit på 1.049.000. Det tal blev ved sidste års EM i kvindehåndbold kun overgået af finalen for at sætte de flotte seertal i perspektiv.

I sidste uge var det i øvrigt kampene mod Polen, Rumænien og Japan, der suverænt toppede seertalslisterne herhjemme.

- De her imponerende seertal understreger Håndboldkvindernes popularitet hos danskerne, og at håndboldfeberen for alvor har ramt os med VM på hjemmebane, siger adm. direktør i DanskHåndbold, Henrik M. Jacobsen.

Mere end 56.000 tilskuere i Boxen

Den store interesse kan også mærkes på billetsalget, der er taget til i styrke, og nu er der definitivt udsolgt til søndagens VM-finale i Jyske Bank Boxen i Herning. Dermed er det om at slå til, hvis man vil nå at få en unik håndboldoplevelse ved VM, inden det er for sent.

Til onsdagens kvartfinale mellem Danmark og Montenegro er der foreløbig solgt over 7.500 billetter. Mens der i alt har været mere end 56.000 tilskuere inde at bakke Håndboldkvinderne op i de første seks gruppekampe.

Landstræner Jesper Jensen opfordrer alle danske håndboldfans til igen at møde talstærkt op til kampen mod Montenegro onsdag aften.

- Vi er så glade for den opbakning, vi mærker alle vegne fra – både i Jyske Bank Boxen og fra danskerne hjemme ved tv-skærmene. En VM-kvartfinale på hjemmebane er noget helt unikt, og vi får brug for al den hjælp, vi kan få fra tribunen.

- Så vi håber, at alle der har mulighed for det, vil komme i arenaen og give den gas, så vi sammen kan vise Håndbolddanmark frem for verden på flotteste vis, siger han.

Foruden den udsolgte VM-finale er der stort set heller ingen ledige pladser tilbage til onsdagens afgørende kampe i President’s Cup i Arena Nord i Frederikshavn, hvor blandt andre Grønland skal i aktion for sidste gang ved VM mod Iran.

Billetter til Danmarks VM-kvartfinale mod Montenegro onsdag klokken 20.30 giver også adgang til den første kvartfinale mellem Sverige og Tyskland samt til den store fanzone i Jyske Bank Boxen.

Køb dine billetter her.