Landshold
29.08.2024

Ulrik Kirkely bliver ny u-landstræner

Ulrik Kirkely overtager 1. september posten som u-landstræner for M20-landsholdet. Han erstatter Simon Sørensen, som er blevet cheftræner i Bjerringbro-Silkeborg.
Af Troels Trads Hansen

Ulrik Kirkely har tidligere været træner for Odense Håndbold, nu skal han være u-landstræner. Foto: Lau Nielsen

Det er en rutineret trænerprofil, som overtager jobbet som u-landstræner for M20-landsholdet.

DanskHåndbold har skrevet en treårig kontrakt med Ulrik Kirkely, som i første omgang skal arbejde med årgang 04/05, der i sommer vandt bronze ved M20 EM. Han erstatter Simon Sørensen, som er blevet cheftræner i Bjerringbro-Silkeborg.

Det er endnu ikke afklaret, om Ulrik Kirkely i de sidste to år af kontrakten skal starte en ny årgang op eller overtage det, der i øjeblikket er det yngste landshold.

- Jeg har haft mange rigtig gode år i både dansk håndbold og ikke mindst i udlandet, hvor jeg har arbejdet i mange forskellige håndboldmiljøer. Jeg føler mig privilegeret over muligheden for at have trænet både kvinder og mænd og arbejdet i anderledes kulturer. Nu ser jeg utroligt meget frem til at komme retur til DanskHåndbold, arbejde med det mandlige u-landshold og bidrage til den kommende generation af talenter. Jeg glæder mig også til samarbejdet med klubberne og trænerne, som dagligt laver et imponerende stykke udviklingsarbejde, siger Ulrik Kirkely.

I Dansk Håndbold er sportschef Morten Henriksen overbevist om, at Ulrik Kirkely bliver et hit.

- Med mit kendskab til Ulrik er jeg overbevist om, at dette bliver et godt match i forhold til kompleksiteten i at fastholde glæden, legen og passionen i et til tider selektivt og mentalt krævende miljø. Præcis som vi gerne vil jf. vores talentstrategi, siger Morten Henriksen.

Bred erfaring fra ind- og udland
Ulrik Kirkely træder ind i jobbet med en solid omgang erfaring i bagagen. Senest har han været træner for den ungarske storklub Györ, vundet to danske mesterskaber med Odense Håndbold og stået i spidsen for Japans kvindelandshold. Men cv’et byder også på herrelandstrænerjobs i Bahrain og Saudi Arabien, ligesom han har også erfaring med talentsystemet på drengesiden fra tidligere jobs i DanskHåndbold og GOG.

- Det glæder mig virkelig at få den erfaring og de menneskelige kvaliteter, Ulrik Kirkely har, ind i vores system. Mange af vores u-landstrænere har gennem tiderne været trænere, der blev rekrutteret ”på vej mod toppen”. Uden på nogen måde at sige, at Ulrik har toppet, har han en meget bred erfaring fra Danmark og udlandet, også fra helt anderledes kulturer end vores egen, siger sportschef i Dansk Håndbold, Morten Henriksen, og tilføjer:

- At vi kan have ”både og” i vores system, er jeg overbevist om kommer til at bidrage både positivt på u-landsholdet og i vores talentsystem i forhold til den forskellighed, vi tror på, trænerne gerne må have.

Ud over u-landstrænerdelen får Ulrik Kirkely også ansvaret for DanskHåndbolds udviklingstrup på herresiden, og herigennem skal han bidrage til, at de unge talenter udklækkes til fremtidens stjerner.

- Ulriks erfaring passer også rigtigt godt ind i arbejdet med udviklingstruppen, hvor vi i fællesskab med Team Danmark gerne vil give vores bidrag til, at de udvalgte spillere forløser deres potentiale fuldt ud, siger Morten Henriksen.

Ulrik Kirkely har den højeste uddannelse i håndboldsystemet (EHF Master Coach). Han tiltræder i jobbet som u-landstræner den 1. september.