Landshold
02.03.2024

Ubesejrede danske håndboldkvinder klar til EM 2024

Med fire sejre i fire kampe har de danske håndboldkvinder både sikret sig kvalifikation til EM i december 2024 og samtidig givet dem selv det bedst mulige udgangspunkt i forhold til seedningen.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Kristina Jørgensen og Sarah Iversen fejrer den danske sejr. Foto: Dejan Obretkovic

Lørdag aften lukkede og slukkede de danske håndboldkvinder EM-kvalifikationsspillet med den fjerde sejr på stribe, da de på hjemmebane i Ballerup Super Arena besejrede Polen med 39-31.

Sejren betyder, at Danmark kommer til at ende øverst i kvalifikationsgruppe 8, som udover Danmark består af Polen og Kosovo. Førstepladsen betyder, at Danmark vil være øverst seedet, når der senere på året skal trækkes lod til EM-puljerne. En stor fordel, som den danske landstræner er meget tilfreds med at have opnået:

- Vi har en målsætning om, at vi skal deltage i både EM, VM og OL hver gang, det afholdes, så vi er meget glade for, at vi nu kan tjekke endnu en boks af. Det er klart, at OL ligger forude som den næste store opgave, men ikke længe efter gælder det EM, hvor vi selvfølgelig også gerne vil levere et godt resultat, og der er kvalifikation og en god lodtrækning jo første forudsætning for at det kan lykkes, fortæller den danske landstræner og tilføjer:

- Jeg ved ikke, hvor meget fejring der lige bliver i dag, i og med at spillerne skal direkte hjem til deres klubber. Men jeg er glad for, at vi sender alle hjem i god tilstand, og så tjekker vi jo allerede ind i landsholdslejren om fire uger igen.

Den danske landsholdsanfører Sandra Toft spillede her til aften sin landskamp nummer 180, og det markerede hun med en imponerende indsats i kampens første 30 minutter. Derfor var det også en meget tilfreds dansk målvogter, der kommenterede på kampen efterfølgende:

- Jeg synes, det var en fantastisk kamp, ​​specielt i første halvleg, foran 4.700 tilskuere her i Ballerup Super Arena. Vi gjorde et godt stykke arbejde i forsvaret, og vi bragte meget mere fart ind i vores spil og løb mange flere kontra, end da vi mødte Polen i onsdags. Men det bedste er, at vi nu er nummer et i gruppen, og det er det, der betyder noget, fortæller Sandra Toft.

Næste gang de danske håndboldkvinder samles er i begyndelsen af april, hvor der venter to landskampe på dansk jord. Dato og spillested offentliggøres snart, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil være sikker på at modtage nyheder omkring landsholdene direkte i din indbakke.

Resultaterne fra Danmarks EM-kvalifikationskampe

2. marts 2024, Danmark – Polen 39 – 31, Ballerup, Danmark
29. februar 2024, Polen – Danmark 22 – 26, Lubin, Polen
14. oktober 2023, Kosovo – Danmark 19 – 40, Pristina, Kosovo
12. oktober 2023, Danmark – Kosovo 44 – 17, Horsens, Danmark

Fakta om EM-kvalifikationen
Der mangler stadig en runde af EM-kvalifikationen, men da Danmark var i kvalifikationsgruppe 8, med blot tre og ikke fire hold, har Danmark allerede spillet alle fire kvalifikationskampe.

De to bedste hold fra gruppen går videre til mesterskaberne i Østrig, Ungarn og Schweiz. Og derfor mødes Polen og Kosovo i den sidste runde for at afgøre, hvem der booker den sidste EM-billet.

Fire nationer er allerede kvalificeret til EM. Det gælder de tre værtslande samt de forsvarende mestre fra Norge.