Landshold
13.06.2024

U-landstræner stopper i DanskHåndbold for stort klubjob

Simon Sørensen takker efter næsten seks år af som ungdomslandstræner for at blive cheftræner i Bjerringbro-Silkeborg.
Af Jens Jacob Juulsager

Simon Sørensen på vejen mod sølvmedaljerne ved M19-VM i 2023. Foto: IHF / HRS / kolektiff

Når M20-EM i Slovenien er færdigspillet i løbet af juli, slutter også en lang og flot tid som ungdomslandstræner for Simon Sørensen.

Han er blevet tilbudt stillingen som cheftræner i Bjerringbro-Silkeborg, hvor han de seneste tre år har været assistenttræner ved siden af ungdomslandstrænerposten.

En mulighed som vil kræve Simon Sørensens fulde opmærksomhed, og som DanskHåndbold ikke vil stå i vejen for, forklarer forbundets sportschef Morten Henriksen.

- Uanset at jeg er utrolig trist over at skulle sige farvel til Simon for denne gang, skal der samtidig lyde et stort tillykke. Simon har fra dag et i vores system været en fantastisk talentudvikler, men han har selvfølgelig også selv udviklet sig og fået masser af erfaring i landsholdssystemet.

- Jeg er derfor ikke det mindste i tvivl om, at Simon har basis for at få succes i et af de store klubtrænerjobs i dansk herrehåndbold. Af den grund er der også fuld opbakning herfra, selvom Simon må stoppe et år før kontraktudløb, siger Morten Henriksen.

Simon Sørensen har siden efteråret 2021 også haft ansvaret for udviklingstruppen på herresiden i DanskHåndbold. Han gør nu arbejdet med M20-landsholdet færdigt til EM, der starter den 7. juli, inden han træder over i sin nye rolle.

- I DanskHåndbold går vi straks i gang med at finde en ny ungdomslandstræner. Jeg forventer, vi har en løsning på plads på den anden side af sommerens ungdomsmesterskaber og OL. Derudover begynder arbejdet med strukturen omkring udviklingstruppen og den fremtidige ansvarsfordeling for den, siger sportschef Morten Henriksen.

En af Simon Sørensens største bedrifter som ungdomslandstræner var sølvet ved M19-VM i Kroatien sidste sommer.