Landshold
27.06.2023

Truppen til M19 VM i Kroatien er udtaget

Den danske landstræner Simon Sørensen har nu udtaget de 16 spillere, der til august skal repræsentere det danske M19-landshold ved VM i Kroatien.
Af Maria-Teresa Faurhøj

M19-landsholdet til træning, da de var samlet i Svendborg i sidste uge. Foto: Lau Nielsen

Fra den 3. - 13. august spilles der VM for M19-landshold, og i dag har 16 danske spillere så fået besked på, at de er udtaget til slutrunden, som afholdes i Kroatien. Det er første VM for denne årgang af spillere, og der er også store udskiftninger i forhold til den trup, der deltog i EM sidste sommer.

- Det kan virke voldsomt, at vi har 12 nye spillere med, men efter slutrunden sidste sommer havde vi en klar plan om, at vi ville give en ny gruppe af spillere chancen og se dem an. Det gjorde vi, fordi vi gerne vil se, hvor bred den her årgang er i forhold til potentiale. Så er der desværre dukket lidt skader op, og det har åbnet op for, at vi har taget nogle spillere med fra sidste års slutrunde også, fortæller Simon Sørensen om sit valg af de 16 spillere og uddyber:

- Vi ville gerne se, hvor stor en udskiftning vi kunne lave, hvor vi stadig kunne beholde en høj kvalitet. Og så er vi helt bevidste om, at vi efter slutrunden blander kortene igen og selvfølgelig følger op på de spillere, der desværre nu er skadet, men også dem, der er blevet sorteret fra til denne slutrunde. Det er jo ikke et mål for os i sig selv at give så mange spillere som muligt slutrunde debut. Men målet er at finde ud af, hvor mange dygtige spillere, der er på en årgang, og så udvikle og motivere dem til på sigt at blive dygtige A-landsholdsspillere.  

De 16 VM-spillere er:
Emil Oxenvad Tonnesen, GOG Håndbold
Frederik Emil Pedersen, GOG Håndbold
Frederik Jægerum, GOG Håndbold
Kasper Teglgaard Pedersen, GOG Håndbold
Lasse Vilhelmsen, GOG Håndbold
Mads Aarhus Lauridsen, Ribe HK
Mads Bjergfelt, Skjern Håndbold
Malte Julius Eichhorst, Roskilde Håndbold
Morten Kaalund Dahlgaard, AGF/SHEA
Nikolaj Larsson, Nordsjælland Håndbold
Noah Dahl Møller Nielsen, AGF/SHEA
Simon Meinby Lundorf, Mors-Thy Håndbold Akademi
Silas Overby, Füchse Berlin
Tobias Gregers Schmidt, Sønderjyske
Tobias Tombak, GOG Håndbold
William Dalby, GOG Håndbold

VM-optakt i Sverige
M19-landsholdet møder ind til samling i Brøndby den 22. juli, herefter rejser landsholdet til Sverige for at spille Scandinavian Open Championship (SOC).

Kampprogrammet ved SOC er:

24. juli kl. 19.15 Sverige – Danmark, Lindesberg Arena
25. juli kl. 17.00 Norge – Danmark, Lindesberg Arena
26. juli kl. 10.00 Danmark – Egypten, Lindesberg Arena

Alle kampene skulle være mulige at streame her: https://handbollplay.se/landslagskanalen/news

Billetter til SOC kan købes her.

Østrig, Chile og Mexico bliver første VM-modstandere
Til VM er Danmark placeret i Pulje E sammen med Østrig, Chile og Mexico, og den danske landstræner ser frem til at prøve kræfter mod nogle andre håndboldnationer, end Danmark oftest møder:

- Til VM møder vi jo typisk nogle andre håndboldkulturer, end vi er vandt til, og det er jo altid sjovt at møde nogle hold, vi ikke render ind i så tit. Men generelt ser det ud til at være en meget fornuftig pulje, vi er kommet i, og derfor forventer jeg, at vi går videre fra gruppen, siger han og tilføjer:

- Mexico er måske ikke kendt som den helt store håndboldnation, hvorimod Østrig og Chile er mere etablerede på A-landsholdsniveau. Men den store niveauforskel, som vi ser til VM på seniorniveau, tænker jeg godt kan være endnu større på ungdomsniveau. Vi glæder os bare til at skulle til det første VM med den her årgang, og jeg er sikker på at vi nok skal komme til at få nogle gode kampe, vi kan udvikle os i.

Kampprogrammet for Danmarks indledende gruppespil er (tider er ikke fastlagt endnu):

2. august kl. 13.30, Danmark – Chile 
4. august kl. 13.30, Mexico – Danmark
5. august kl. 15.30, Danmark – Østrig

Alle kampene ved VM kan streames med et Viaplay Sport abonnement og ses på TV. Kampene vises enten på TV3 Max eller TV3 Sport.

Du kan også holde dig opdateret om mesterskabet her.

Du kan også få seneste nyt om M19-landsholdet og de andre danske ungdomslandshold på deres officielle Facebook-side: Ungdomslandsholdene – håndbold