Landshold
18.03.2024

Truppen er klar til VM-revanche og OL-optakt mod Japan

Landstræner Jesper Jensen har i dag sat navn på de 20 spillere, som udgør truppen til landskampene mod Japan den 6. og 7. april i henholdsvis Odense og Silkeborg.
Af Troels Trads Hansen

Landstræner Jesper Jensen har udtaget en trup på 20 spillere til den kommende landsholdssamling og kampene mod Japan. Foto: Pawel Bejnarowicz

Landskampene mod Japan bliver en kærkommen mulighed for at få revanche for nederlaget ved seneste VM-slutrunde, men i endnu højere grad at sætte gang i OL-forberedelserne. 

Derfor har landstræner Jesper Jensen i dag udtaget en trup bestående af 16 de 17 spillere, som senest var med til EM-kvalifikationskampene mod Polen plus fire nye ansigter i form af Maria Lykkegaard, Michala Møller, Alberte Kielstrup Madsen og Lærke Nolsøe. Sidstnævnte erstatter Elma Halilcevic, som er blevet skadet. 

- Vi kommer til at være samlet i mange dage i træk, derfor bliver det vigtigt at kunne trække på flere spillere til træningerne og kampene for at få så meget som muligt ud af samlingen som muligt, siger Jesper Jensen. 

Kampene mod Japan bliver en mulighed for igen at prøve kræfter med den måde japanerne spiller håndbold på. En måde som Håndboldkvinderne og trænerteamet havde svært ved at finde en effektiv måde at dæmme op for under VM, hvor Japan vandt 27-26 i mellemrunden.  

- Japan står for en uforudsigelig og anderledes måde at spille håndbold på i forhold til det, vi kender fra Europa, men det skal vi kunne håndtere. Derfor er Japan en spændende modstander, som vi kan prøve en del ting af i mod, forklarer Jesper Jensen. 

Billetsalget til kampene mod Japan er startet. Du kan købe billetter via Ticketmaster. 

Landsholdssamlingen og kampene mod Japan er samtidig Håndboldkvindernes første egentlige forberedelse til sommerens OL i Paris. Her er der kun plads til 14 spillere, og det giver Jesper Jensen en del at tænke over i forhold til sammensætningen af truppen.  

- De 20 spillere vi har udtaget i dag plus Elma Halilcevic, Katrine Heindahl og Mette Tranborg, som er ude med skader, er rammen for OL-truppen. Vi skal derfor bruge samlingen til at tjekke forskellige muligheder ud. Det er vigtigt, at de spillere vi tager med til Paris, skal kunne flere ting på banen, og det er blandt andet det, vi skal bruge denne samling til at sætte fokus på, siger Jesper Jensen. 

Den danske trup ser således ud: 

Målvogtere 
Sandra Toft, Győri ETO KC 
Althea Reinhardt, Odense Håndbold 
Anna Kristensen, Team Esbjerg 

Stregspillere 
Rikke Iversen, Team Esbjerg 
Sarah Iversen, Ikast Håndbold 
Kaja Kamp Nielsen, Team Esbjerg  
Maria Lykkegaard, Ikast Håndbold 

Fløjspillere 
Trine Østergaard, CSM Bucuresti 
Emma Friis, Ikast Håndbold 
Lærke Nolsøe, Nykøbing Falster Håndboldklub 
Andrea Aagot Hansen, Odense Håndbold  

Bagspillere 
Anne Mette Hansen, Mezt Handball 
Kristina Jørgensen, Metz Handball 
Mie Højlund, Odense Håndbold 
Simone Petersen, Ikast Håndbold 
Louise Vinter Burgaard, Metz Handball 
Line Haugsted, Győri ETO KC  
Helena Elver, Odense Håndbold 
Michala Møller Team Esbjerg 
Alberte Kielstrup Madsen Nykøbing Falster Håndboldklub 

Programmet for Danmarks to landskampe mod Japan er: 

6. april kl. 16.00: Danmark – Japan, Sydbank Arena i Odense (vises på TV2)

7. april kl. 16.00: Danmark – Japan, Jysk Arena i Silkeborg (vises på TV2 Sport)

Kontakt 
Troels Trads Hansen, presseansvarlig for kvindelandsholdet, tlf. 53 87 77 47, tth@danskhaandbold.dk