Landshold
16.10.2023

Tre gode gensyn til vigtig landsholdssamling

Nikolaj Jacobsen har udtaget truppen til Golden League, og her er tre spillere tilbage for første gang siden VM-triumfen.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: IHF

Der er udsigt til gode gensyn, når Nikolaj Jacobsen samler sit mandskab til tre Golden League-kampe i Norge i starten af november. Her er både Mikkel Hansen, Hans Lindberg og Michael Damgaard nemlig med igen.

I det hele taget er den 19 mand store trup præget af masser af rutine, og det er der en grund til. For landsholdssamlingen og kampene mod Norge, Spanien og Holland er vigtig forberedelse frem mod EM i Tyskland til januar.

- EM starter tidligt i år, så vi har ikke så mange træninger tilbage, og vi skal bruge tiden fornuftigt. Derfor er der også mange gengangere med.

- Det er et halvt år siden, vi har været samlet. Så vi skal først og fremmest bruge samlingen på at finde ind i rytmen igen, og så skal vi finde ud af, hvad vi vil arbejde videre med frem mod EM. Så derfor er det også en meget vigtig samling, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Mikkel Hansen blev som bekendt sygemeldt i februar med symptomer på stress men gjorde comeback til sæsonstarten for sit klubhold Aalborg Håndbold og er derfor også igen klar til at trække landsholdstrøjen over hovedet.

- Vi er selvfølgelig glade for, at en af vores vigtigste spillere igen er til rådighed for landsholdet. Vi glæder os til at se Mikkel tilbage i den rød-hvide trøje, siger Nikolaj Jacobsen.

Hans Lindberg og Michael Damgaard er også med i landsholdsregi for første gang siden VM. Om udtagelsen af de to profiler fra den tyske Bundesliga, siger landstræneren:

- Hans er svær at komme udenom. Han gør det bare godt og leverer som altid på et virkelig stabilt og højt niveau, og Michael har haft en god sæson i Magdeburg. Han er altid spændende, fordi han kan noget ekstraordinært.

Håndboldherrerne når tre træninger på dansk grund under landsholdssamlingen, inden turen går til Bergen i Norge, hvor Golden League finder sted.

 

Den danske trup ser således ud:

Målvogtere

Niklas Landin, Aalborg Håndbold

Emil Nielsen, FC Barcelona

Fløjspillere

Magnus Landin, THW Kiel

Emil Jakobsen, Flensburg-Handewitt

Hans Lindberg, Füchse Berlin

Johan Hansen, Flensburg-Handewitt

Stregspillere

Magnus Saugstrup, Magdeburg

Simon Hald, Aalborg Håndbold

Lukas Jørgensen, Flensburg-Handewitt

Bagspillere

Mikkel Hansen, Aalborg Håndbold

Simon Pytlick, Flensburg-Handewitt

Rasmus Lauge, Bjerringbro-Silkeborg

Mads Mensah Larsen, Flensburg-Handewitt

Aaron Mensing, GOG

Michael Damgaard, Magdeburg

Mathias Gidsel, Füchse Berlin

Emil Madsen, GOG

Niclas Kirkeløkke, Rhein-Neckar Löwen

Henrik Møllgaard, Aalborg Håndbold

 

Programmet for Golden League

2. november klokken 19.15: Danmark – Norge

4. november klokken 14.15: Danmark – Spanien

5. november klokken 14.15: Danmark – Holland

 

Pressekontakt

Jens Jacob Juulsager, pressechef, DanskHåndbold –

Tlf. 21 75 56 33 / jjj@danskhaandbold.dk

 

Nikolaj Jacobsen står til rådighed for telefoninterviews mandag mellem klokken 11 og 14.