Liga og 1. division
09.06.2023

Team Esbjerg vinder DM-trofæet med overbevisende sejr

Båret frem af hjemmepublikummet i Blue Water Dokken sikrede Team Esbjerg sig torsdag aften sejren over Odense Håndbold og kunne lade sig hylde som Danmarksmestre for sæsonen 2022/23.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Team Esbjerg løfter DM-trofæet efter sejren over Odense Håndbold. Foto: Team Esbjerg

Torsdag aften gik spillerne fra Odense Håndbold og Team Esbjerg på banen til den anden kamp i finaleserien om årets DM-trofæ. Esbjerg havde på forhånd de bedste kort på hånden, da de i sidste uge tog det første stik med en étmåls-sejr i Odense. Odensespillerne skulle dermed bruge en sejr for at presse finaleserien ud i en tredje og afgørende kamp.

De sidste to år har det været netop odenseanerne, der er endt øverst på podiet, men efter en overbevisende sejr på 34-21 foran hjemmepublikummet i Esbjerg fik vestjyderne deres revanche og kunne løfte DM-pokalen.

På trods af deltagelse i EHF Champions League Final4 i den forgange weekend var der ikke umiddelbart træthed at spore hos Esbjergspillerne, der hurtigt begyndte at trække fra Odense og ikke så sig tilbage i løbet af kampen.

Henny Reistad blev topscorer med otte mål i kampen, mens Anna Kristensen også stod med flotte redningsprocenter i målet.

Det er tredje gang, at Team Esbjerg kan løfte et trofæ i denne sæson. De kan nemlig både kalde sig vindere af Super Cuppen, Pokalturneringen, som de vandt tilbage i april, hvor finalemodstanderen også var Odense Håndbold, og nu også Danmarksmesterskabet. Det er fjerde gang i klubbens historie, at Team Esbjerg vinder DM-guld.

Bronze til Ikast Håndbold
I kampen om bronzemedaljerne, som blev spillet tidligere på aftenen, skulle Nykøbing Falster Håndbold forsøge at presse Ikast Håndbold ud i et tredje opgør, efter at den første kamp endte 33-31 i midtjydernes favør - men den plan var Ikastspillerne altså ikke med på.

For med en sejr på 27-24 sikrede Ikast Håndbold, at bronzemedaljerne for tredje sæson i træk endte i det midtjyske. Topscorer i kampen blev Ikast Håndbolds Ingvild Bakkerud med seks mål.

På vegne af Dansk Håndbold Forbund skal der lyde et stort tillykke til alle denne sæsons medaljetagere.