Liga og 1. division
30.12.2023

Team Esbjerg tager tredje pokaltitel i træk

Vestjyderne fortsatte deres imponerende sejrsstime, da de lørdag eftermiddag besejrede Nykøbing-Falster Håndbold i finalen ved Santander Cup 2023.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Det blev Team Esbjerg, der for tredje år i træk kunne løfte pokalen. Foto: Kasper Glintborg

På hjemmebane i en fyldt Blue Water Dokken viste de forsvarende pokalmestre fra Team Esbjerg endnu en gang deres imponerende styrke. For tredje år i træk blev det vestjyderne, der efter en finalesejr over Nykøbing-Falster Håndbold kunne løfte pokalen og lade sig fejre som vindere af Santander Cup 2023.

Nykøbing-Falster havde spillet sig i pokalfinalen efter en semifinalesejr over Viborg HK, mens Team Esbjerg havde besejret sidste års sølvvindere fra Odense Håndbold. Pokalfinalen blev dog ikke lige så tæt som de to semifinaler.

Allerede ved pausen havde Esbjerg spillet sig til en femmålsføring, som kun blev udbygget i anden halvleg. Selvom Nykøbing-Falster forsøgte med alt hvad de havde at holde trit, kunne de altså ikke stoppe vestjyderne, som vandt suverænt 36-26 og for tredje år i træk viste, at de hører hjemme øverst på podiet.  

Team Esbjergs Henny Reistad blev efter kampen kåret til Årets Pokalfighter. Sammen med Nora Mørk blev hun delt topscorer i finalen med seks mål og var en konstant trussel for modstandernes forsvar.

Inden pokalfinalen var det blevet afgjort, hvem der skulle løbe med bronzemedaljerne. Her vandt Odense Håndbold 35-32 over Viborg HK. En kamp, hvor odenseanerne hele tiden var et skridt foran, selvom Viborg-spillerne var tæt på at gøre kampen spændende i den afsluttende fase. Til sidst var det dog Odense, der var mest kyniske og kørte sejren hjem.

DanskHåndbold ønsker Team Esbjerg tillykke med pokaltriumfen og siger tak til alle fire Final4-deltagere og fremmødte tilskuere i Blue Water Dokken for at skabe en fantastisk kulisse over begge dage.