Landshold
25.10.2023

Strandhåndboldherrernes trup klar til IHF Global Tour Finals

Danmarks herrelandshold i strandhåndbold har kvalificeret sig til finalestævnet på IHF’s Beach Handball Global Tour. Her er truppen til turneringen, der spilles fra den 3.-4. november.
Af Camilla Bøilerehauge

Simon Møss i aktion ved sommerens 3. etape af IHF Global Tour i Polen. Foto: IHF/Paweł Bejnarowicz.

Strandsæsonen er slut for de fleste, men for herrelandsholdet i beach handball venter årets sidste store oplevelse i sandet stadig lige rundt om hjørnet. I juli måned vandt de danske herrer nemlig guld ved 3. etape af IHF Beach Handball Global Tour i Polen, og det har kvalificeret dem til IHF Global Tour Finals, der spilles i Doha, Qatar fra den 3.-4. november.

IHF Global Tour er en serie af strandhåndboldturneringer, som det Internationale Håndboldforbund afholder i forskellige verdensdele for at promovere og udbrede håndboldsporten i sandet.

Ved finalestævnet får Danmark selskab af værtslandet Qatar samt Brasilien og Tunesien, der vandt de andre etaper af årets IHF Global Tour.

- Vi kommer til at møde strandhåndboldens bedste nationer uden for Europa, og vi ved blandt andet, at både Brasilien og Qatar er på intensive træningslejre helt op til turneringen. Så vi forventer et meget højt niveau, hvor vi skal være klar fra start, fortæller landstræner Gorm Andersen.

Stærk trup med fremtidsblik
Landstræneren har udtaget et stærkt hold med velkendte ansigter, der alle har deltaget i en eller flere af sommerens tre beach handball-mesterskaber.

- Vi har mange af de erfarne kræfter med, men også nogle af de unge spillere, der fik debut i sommers. Det er første gang, vi prøver at være samlet i november måned, så vi kigger også fremad mod VM næste år, og hvordan vi kan forberede os til det mesterskab, fortæller den mangeårige landstræner.

Her er Danmarks trup:

Andreas Søndergaard Høgh, HEI
Christian Nielsen, HEI
Dines F. Kjeldgaard, HC Odense
Frederik Bech Jensen, HEI
Jeppe Villumsen, FIF
Martin Nørlund Christensen, HEI
Martin Vilstrup Andersen, Stoholm IF
Mathias Thomsen, Slagelse Håndboldklub
Rasmus Stærk Just, Aarhus HC
Simon Møss, AGF

Se med live på YouTube
Alle kampe kan streames gratis på IHF’s Youtube-kanal. Se Danmarks kampprogram her:

Fredag den 3. november
Kl. 14.45: Danmark - Brasilien
Kl. 17.45: Tunesien - Brasilien

Lørdag den 4. november
Kl. 14.00: Qatar - Danmark
Kl. 17.45-20.00: Bronze- og finalekampe