Liga og 1. division
05.09.2024

Store opgaver venter to danske dommerpar

Dommerparrene Mads Hansen og Jesper Mads samt Josefine Kusk Jensen og Line Hesseldal Hansen kan se frem til et par store internationale opgaver.
Af Troels Trads Hansen

Mads Hansen og Jesper Madsen blev fornylig kåret til årets dommerpar. Nu skal de dømme VM for klubhold. Foto: Kasper Glintborg/Divisionsforeningen Tophåndbold

Der er igen bud efter danske håndbolddommere til nogle af klodens største turneringer.

Det står klart efter Mads Hansen og Jesper Madsen er udtaget til at dømme til IHF Men's Club World Championship (verdensmesterskaberne for klubhold), mens Josefine Kusk Jensen og Line Hesseldal Hansen kan glæde sig over at skulle fløjte ved årets EM for kvinder.

Sidstnævnte par blev sat sammen i 2022 og har netop deltaget ved U18-VM i Kina.

- En af vores målsætninger er dansk repræsentation ved de store slutrunder. Derfor er vi stolte over, at Line og Josefine efter kun et par år sammen, bliver udtaget til EM, siger Formand Elitedommerudvalget, Claus Gramm Pedersen og tilføjer:

- Vi glæder os over at Jesper og Mads kommer til klub-VM og fortsætter med at levere på så højt et niveau, at de nu skal afsted til deres 5. mesterskab på bare et år.

Verdensmesterskabet for klubhold bliver afviklet fra den 27. september til den 3. oktober i Egypten. EM for kvinder spilles i Schweiz, Østrig og Ungarn fra den 28. november til den 15. december.