Landshold
26.01.2024

Stor opbakning til Håndboldherrerne på tv – på tribunen bliver det anderledes

De fleste af de 20.000 tilskuere til aftenens semifinale i Köln kommer til at holde med hjemmeholdet Tyskland, men den stemning ser danskerne bare frem til.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: EHF / Anze Malovrh / kolektiff

Rigtig mange danskere har fulgt Håndboldherrernes vej til EM-semifinalen. Både i arenaerne i München og Hamborg og ikke mindst ved tv-skærmene, hvor håndbolden i sidste uge ryddede alle pladser på top-10 over mest sete programmer på dansk tv.

Samme kærlige omfavnelse skal Nikolaj Jacobsens mandskab dog næppe forvente, når den fredag aften står på semifinale mod Tyskland i den imponerende Lanxess Arena i Köln.

Her er der plads til omkring 20.000 tilskuere, og selvom 1.300 trofaste danske fans ifølge EHF har fundet vej til finaleweekenden, så får de svært ved at overdøve de mange tyskere på tribunerne. Det er dog kun en faktor, som forsvarsklippen Henrik Møllgaard ser frem til.

- At spille mod værterne er altid fantastisk, og vi ved, atmosfæren bliver vild. Jeg er virkelig imponeret over, som Tyskland har præsteret ved mesterskabet, og deres publikum vil bære holdet. Så det bliver svært, men jeg glæder mig til det. Jeg elsker at spille på hjemmebane, men det her bliver også sjovt, sagde han på pressemødet dagen før EM-semifinalen.

Fire ud af fem fjernsyn

At håndboldfeberen for længst har indfundet sig, afslører seertal fra analysebureauet Nielsen. De ti mest sete programmer på dansk tv i sidste uge var således med håndbold – EM-kampene samt op- og nedtakter.

Foreløbig seer-topscorer er søndagens kamp mod Norge med et gennemsnit på imponerende 1.539.000 seere.

I tidsrummet, hvor kampen blev vist, var fire ud af fem tændte fjernsyn stillet ind på håndbold. I gennemsnit er Håndboldherrernes syv kampe ved EM blevet set af 1.260.000 seere, og mon ikke mange også vil følge med fredag aften 20.30.

Landstræner Nikolaj Jacobsen satser på, at Danmarks selvtillid efter de senere års tre VM-triumfer kan spille positivt ind, når ikke blot 16 tyske spillere men også tæt på 20.000 tilskuere vil gøre, hvad de kan for at stikke en kæp i det danske hjul.

- Vi kommer med selvtillid til kampen og tro på os selv. Det kan blive en faktor, når vi spiller her i Köln, hvor vi ved, vi bliver udmanøvreret på tilskuerpladserne. Så vi skal tro på os selv, siger han.

TV 2 sender optakt til Danmark-Tyskland allerede fra klokken 20, mens kampen også kan følges i radioen i LIGA på P4.