Landshold
05.12.2023

Simon Pytlick nomineret til fornem idrætspris

2023 har været et vildt år for Simon Pytlick, der nu er nomineret til prisen som Årets Fund.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: IHF

Når Danmarks ældste idrætspris ’Årets Fund 2023’ uddeles mellem jul og nytår, er Simon Pytlick blandt de nominerede.

Det er Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken, der i samarbejde uddeler prisen, og som nu har nomineret de ti største gennembrud i dansk idræt i det forgangne år.

Om Simon Pytlick lyder det blandt andet:

”Han bragede ind på den internationale håndboldscene med en helt afgørende rolle i Danmarks tredje VM-triumf på stribe. Han blev kåret som turneringens bedste venstre back, og i juni opnåede han den ultimative hyldest fra Det Europæiske Håndboldforbund, der kårede ham som årets mest værdifulde spiller i Europa.”

Det har da også været et helt ekstraordinært år for den 22-årige fynbo. Inden kalenderen skiftede til 2023 havde han blot otte landskampe på cv’et. Nu er han blevet en af de bærende kræfter for Håndboldherrerne, og GOG er skiftet ud med en af Europas største adresser i Flensburg-Handewitt.

Et kig i krystalkuglen

Der skulle også, ifølge Lars Balle Christensen, sportsdirektør i Team Danmark, ekstraordinære præstationer til for denne gang at komme blandt de nominerede til Årets Fund.

- Alene det at komme på dette års liste over nominerede er en kæmpe bedrift, for konkurrencen er simpelthen enorm i år. Prisen som Årets Fund er en meget prestigefyldt og vigtig pris i dansk eliteidræt, og jeg er igen i år dybt imponeret over de talenter, der er med blandt de ti bedste, siger han.

Prisen er et kig i krystalkuglen, for de tidligere vindere har nærmeste alle præget dansk eliteidræt de efterfølgende år. Lidt mere end en tredjedel af de 35 medaljer, som dansk idræt har vundet ved de seneste tre olympiske sommerlege, er således vundet af tidligere Årets Fund-vindere.

- Årets Fund er en af de mest spændende priser, fordi den hylder ungdommen, fremtiden og årets store gennembrud. Det viser listen med de ti nominerede i 2023 med al tydelighed.

- Den er spækket med navne, der har præsteret internationale toppræstationer og givet en masse unge atleter store gennembrud. Faktisk er listen den stærkeste, som jeg har set i mine 32 år i dommerkomitéen, og det siger ikke så lidt, siger Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF.

Prisen er blevet uddelt siden 1929, og årets vinder kåres ved et arrangement i Politikens Hus den 28. december.

DanskHåndbold ønsker Simon Pytlick stort tillykke med nomineringen.

Se alle de nominerede til Årets Fund 2023 her.

Håndboldens tidligere vindere af Årets Fund:

1957 Bent Mortensen

1987 Det kvindelige ungdomslandshold

1996 Det mandlige ungdomslandshold

2021 Mathias Gidsel