Landshold
29.12.2023

Simon Pytlick kåret som Årets Fund i dansk idræt

Et eventyrligt 2023 rundes for landsholdsprofilen af med den prestigefyldte idrætspris uddelt af DIF, Team Danmark og Politiken.
Af Jens Jacob Juulsager

Simon Pytlick kåres som Årets Fund ved torsdagens prisuddeling i Politikens Hus. Foto: DIF

Ti af dansk idræts største stjerneskud var torsdag aften i finalen om at vinde Danmarks ældste idrætspris Årets Fund, der blev uddelt ved et arrangement i Politikens Hus.

Administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm Hansen, havde på forhånd karakteriseret finalefeltet som det stærkeste i hans 32 år i dommerkomitéen med tanke på årets mange flotte gennembrud.

Derfor er det en desto mere imponerende hæder, der tilfaldt Simon Pytlick som aftenens vinder af Årets Fund, der er uddelt siden 1929.

Den 23-årige fynbo har da også haft et helt ekstraordinært år. Han bragede ind på den internationale håndboldscene med en afgørende rolle i Danmarks tredje VM-triumf på stribe. Han blev efterfølgende kåret som turneringens bedste venstre back, og i juni opnåede han den ultimative hyldest fra Det Europæiske Håndboldforbund, der kårede ham som årets mest værdifulde spiller i Europa.

Derudover vandt han på klubplan også både pokalturneringen og DM-guldet med GOG, inden han før denne sæson skiftede til den tyske storklub Flensburg-Handewitt.

- Niveauet for de nominerede til Årets Fund 2023 har været uhørt – ja, jeg vil faktisk kalde det historisk - højt. Verdens- og europamestre må derfor tage til takke med sekundære placeringer, fordi håndboldspiller og VM-guldvinder Simon Pytlick tager titlen som Årets Fund i år, siger Morten Mølholm Hansen.

Fra DanskHåndbolds sportschef, Morten Henriksen, er der da også kun lovord at sætte på Pytlicks 2023 efter prisoverrækkelsen.

- Simon har det seneste år udviklet sig fra at være et stortalent til en verdensstjerne. Det gør man kun med en altid topprofessionel indstilling. Men samtidig er Simon også en holdspiller med stort H, der sin vilde udvikling til trods har formået at holde begge ben på jorden. Han er på alle måder et godt forbillede for de næste i rækken af store talenter i dansk håndbold, og jeg glæder mig meget til at følge ham i årene frem, siger Morten Henriksen.

Simon Pytlick vandt Årets Fund 2023 foran cykelrytteren Albert Philipsen som nummer to, mens fodboldspilleren Rasmus Højlund tog tredjepladsen.

Håndboldens tidligere vindere af Årets Fund:

1957 Bent Mortensen

1987 Det kvindelige ungdomslandshold

1996 Det mandlige ungdomslandshold

2021 Mathias Gidsel