Landshold
12.02.2024

Oplev VM-bronzevinderne i kommende kvalifikationskampe

Landstræner Jesper Jensen har i dag udtaget 17 spillere, der skal være med til at sikre dansk deltagelse ved EM 2024 gennem de sidste to kvalifikationskampe den 28. februar og 2. marts.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Der er genvalg til hele den danske VM-trup, når kvindelandsholdet om få uger skal forsøge at sikre EM-kvalifikation. Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Tilbage i oktober tog de danske Håndboldkvinder et stort skridt mod kvalifikation til EM 2024, da de besejrede Kosovo på både hjemme- og udebane. Nu skal det sidste skridt så tages mod Polen, som Danmark møder i to EM-kvalifikationskampe senere på måneden.

Til den opgave har den danske landstræner udtaget 17 spillere, og det er blevet til genvalg for hele VM-truppen, dog med to undtagelser. Stregspiller Kathrine Heindahl og bagspiller Julie Scaglione er desværre ikke til rådighed for landstræneren på grund af skader, og stregspiller Kaja Kamp er derfor indkaldt til truppen som erstatning for Heindahl, som hun også blev det op til VM-bronzekampen.

Om trupudtagelsen og de forestående landskampe siger landstræner Jesper Jensen:

- Ovenpå ni helt fantastiske kampe på hjemmebane i december, glæder vi os rigtig meget til at skulle spille landskampe igen og følge op på de resultater, vi leverede til VM. Det bliver to vigtige kampe, hvor Polen ligesom os er opsatte på at forsøge at booke en billet til EM. Så vi skal ind og levere fuldt fokus i to kampe, inden vi forhåbentlig kan fejre en EM-billet som ettere i gruppen, fortæller landstræner Jesper Jensen og tilføjer:

- Samlingen skal også bruges på en kollektiv evaluering af VM, hvor vi samler trådene og for alvor kan begynde at kigge ind i forberedelserne frem mod OL til sommer. Det er ikke mange træninger og kampe, vi har tilbage, før vi står i Paris, så vi skal bruge tiden fornuftigt og ikke nødvendigvis begynde at eksperimentere en hel masse.

Danmark og Polen mødtes senest under netop VM i december, hvor det blev til en sikker sejr på 32-22 til de danske håndboldkvinder. Danmark har allerede sikret sig fire point efter to sejre over Kosovo i de første kvalifikationskampe tilbage i efteråret. Nu kan kvindelandsholdet med én sejr mere sikre sig førstepladsen i gruppen og en billet til EM 2024.

Du kan stadig nå at sikre dig en billet til kampen på hjemmebane via linket her

Den danske trup ser således ud:

Målvogtere
Sandra Toft, Győri ETO KC
Althea Reinhardt, Odense Håndbold
Anna Kristensen, Team Esbjerg

Stregspillere
Rikke Iversen, Team Esbjerg
Sarah Iversen, Ikast Håndbold
Kaja Kamp Nielsen, Team Esbjerg 

Fløjspillere
Trine Østergaard, CSM Bucuresti
Emma Friis, Ikast Håndbold
Elma Halilcevic, Odense Håndbold
Andrea Hansen, Odense Håndbold 

Bagspillere
Anne Mette Hansen, Mezt Handball
Kristina Jørgensen, Metz Handball
Mie Højlund, Odense Håndbold
Simone Petersen, Ikast Håndbold
Louise Vinter Burgaard, Metz Handball
Line Haugsted, Győri ETO KC
Helena Elver, Odense Håndbold

Programmet for Danmarks to EM-kvalifikationskampe er:

28. februar kl. 19.00: Polen – Danmark, Hala Widowiskowo Sportowa RCS, Lubin (vises på TV2 Sport)

2. marts kl. 16.00: Danmark – Polen, Ballerup Super Arena (vises på TV2)

Fakta om EM-kvalifikationen
Danmark er i EM-kvalifikationsgruppe 8, som er den eneste gruppe med blot tre og ikke fire hold. Det betyder, at Danmark kun skal spille fire og ikke seks kvalifikationskampe.

Polen og Kosovo er modstanderne i Danmarks gruppe, og dermed møder Håndboldkvinderne intet hold fra fjerde og nederste seedningslag. De to bedste hold fra gruppen går videre til mesterskaberne i Østrig, Ungarn og Schweiz.

Fire nationer er allerede kvalificeret til EM. Det gælder de tre værtslande samt de forsvarende mestre fra Norge.

Kontakt
Maria-Teresa Faurhøj, presseansvarlig for kvindelandsholdet, tlf. 23 27 12 94, mtf@danskhaandbold.dk