Landshold
19.12.2023

Oplev de danske bronzevindere i Ballerup Super Arena

Det danske kvindelandshold følger op på en flot VM-slutrunde, når de den 2. marts fortsætter jagten på kvalifikation til EM 2024. Billetsalget starter den 20. december kl. 10.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Næste opgave for VM-bronzevinderne bliver jagten på kvalifikation til EM i 2024. Foto: Casper Horsnæs Larsen

Gennem lodtrækning tilbage i april stod det klart, at Danmark skal besejre Polen og Kosovo i jagten på en billet til EM-slutrunden, som afholdes i Østrig, Ungarn og Schweiz i december 2024.

Tilbage i oktober tog de danske Håndboldkvinder et stort skridt mod kvalifikation til EM 2024, da de besejrede Kosovo på både hjemme- og udebane. Nu skal det sidste skridt så tages mod Polen den 2. marts, hvor Ballerup Super Arena skal danne ramme om kampen på hjemmebane.

- Ovenpå ni helt fantastiske kampe på hjemmebane i Jyske Bank Boxen her under VM, glæder vi os allerede rigtig meget til at skulle spille på hjemmebane igen - og forhåbentlig glæde det sjællandske håndboldpublikum med en rigtig god håndboldkamp. Vi jagter selvfølgelig en plads ved EM til næste år, og det ville være stort at kunne sikre kvalifikationen endeligt på hjemmebane, udtaler landstræner Jesper Jensen.

Det bliver første gang, at de danske håndboldkvinder indtager Ballerup Super Arena, som herrelandsholdet har gjort det én gang tidligere. Det var tilbage i 2011 i en EM-kvalifikationskamp mod Schweiz.

I Ballerup Idrætsby glæder man sig til at få besøg af kvindelandsholdet:

- Vi glæder os til at byde de danske VM-bronzevindere velkommen i Ballerup Super Arena. Vi er mange, der har siddet klistret til skærmen og været imponeret over deres præstationer under VM. Jeg håber, at mange danske tilskuere vil være med til at skabe en festlig stemning i Ballerup Super Arena til kampen, siger borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen.

Billetsalget åbner onsdag den 20. december kl. 10.00 via Ticketmaster.

Kom forrest i køen til billetsalget
Hvis du vil have en forlomme i billetkøen til EM-kvalifikationskampen, kan du skrive dig op til DanskHåndbolds presale-nyhedsbrev og få adgang til billetsalget dagen før alle andre – pre sale begynder nemlig allerede i dag kl. 16.00. Tilmeld dig her.

Fakta om EM-kvalifikationen
Danmark er i Gruppe 8, som er den eneste gruppe med blot tre og ikke fire hold i EM-kvalifikationen. Det betyder, at Danmark kun skal spille fire og ikke seks kvalifikationskampe.

Polen og Kosovo er modstanderne i Danmarks gruppe, og dermed møder Håndboldkvinderne intet hold fra fjerde og nederste seedningslag. De to bedste hold fra gruppen går videre til mesterskaberne i Østrig, Ungarn og Schweiz.

Fire nationer er allerede kvalificeret til EM. Det gælder de tre værtslande samt de forsvarende mestre fra Norge.

Danmark har allerede fire point efter de to sejre i oktober over Kosovo. Nu venter Polen så i de sidste to kvalifikationskampe. 

Kontakt
Maria-Teresa Faurhøj, presseansvarlig for kvindelandsholdet, DanskHåndbold, tlf. 23 27 12 94 / mtf@dhf.dk