Organisationsnyt
04.07.2024

Nyt om DanskHåndbolds samarbejde med Sportway

DanskHåndbold og Sportway stopper samarbejdet.

I slutningen af 2022 offentliggjorde DanskHåndbold og Sportway en aftale, der gjorde det muligt for håndboldklubber over hele landet at tilbyde streaming af deres kampe.

Det var frivilligt for klubber og hold, om de ønskede at være med og få deres kampe streamet gennem Sportways automatiserede kameraer på platformen danskhaandbold.tv.

Et halvt år efter udsendte Danmarks Idrætsforbund en anbefaling om ikke at streame aktiviteter for børn og unge under 18 år.

DanskHåndbolds bestyrelse besluttede efterfølgende at læne sig op ad Danmarks Idrætsforbunds anbefalinger, der kom på baggrund af dialog med en lang række parter, som har forskellige tilgange til livestreaming.

I lyset af anbefalingerne fra Danmarks Idrætsforbund har DanskHåndbold haft et ønske om at udtræde af den oprindelige aftale, og parterne er nu blevet enige om at ophæve aftalen.

I de seneste seks måneder har DanskHåndbold i samarbejde med Sportway gennemført en forsøgsordning med streaming af udvalgte kampe fra U19-ligaerne. Samarbejdet har været godt og værdifuldt, samt bidraget til håndboldsportens synlighed.

Det er aftalt, at DanskHåndbold stadig vil bruge Sportway som leverandør til flere interne opgaver, og hvis der for eksempel skal streames u-landskampe eller beach-landskampe, som TV2 ikke ønsker at vise. Sportway vil fortsat tilbyde klubberne nogle af platformens muligheder som f.eks. live streaming, coaching tools og player account.

Sportway fortsætter det i forvejen stærke samarbejde med Divisionsforeningen Tophåndbold. Her sikrer optagelser fra kampene i de bedste ligaer, at klubberne får mulighed for at analysere kampene.

Under DanskHåndbolds løbende og konstruktive dialog med Sportway har det været tydeligt, at Sportway har vist forståelse for dansk håndbolds udfordringer, og at Sportways udgangspunkt hele tiden har været at skabe mere værdi for dansk håndbold – ikke det modsatte.

DanskHåndbold takker Sportway for samarbejdet.