Landshold
14.12.2023

Nikolaj Jacobsen udtager alsidig EM-trup

19 spillere er udpeget til at repræsentere Håndboldherrerne ved EM i Tyskland til januar, og landstræneren har haft fokus på at kunne modstå forskellige udfordringer.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: IHF

På et pressemøde i Jyske Bank Boxen i Herning kunne Nikolaj Jacobsen torsdag over middag løfte sløret for den 19 mand store trup, som rejser til EM i herrehåndbold til januar.

Ved mesterskabet i Tyskland møder Danmark i det indledende gruppespil i München modstand fra Tjekkiet, Grækenland og Portugal.

Forskellige typer af hold som det er godt at være rustet til, hvis det skal lykkes at gå videre til mellemrunden i Hamborg og ultimativt til finaleweekenden i Köln. Noget der også afspejler sig i Nikolaj Jacobsens trup.

- Jeg synes, som altid, det er et spændende hold. Jeg har igen prøvet at ramme noget fleksibilitet og noget alsidighed i truppen, som gør, at vi forhåbentlig kan modstå så mange af de udfordringer, vi bliver mødt af i januar, siger han.

Danmarks EM-hold er stort set identisk med den trup, der i november vandt Golden League-turneringen i Norge. Dog med den markante tilføjelse, at Flensborg-profilen Simon Pytlick er blevet sin ankelskade kvit, som han har døjet med siden slutningen af oktober.

- Simon er påbegyndt træning i Flensborg efter et godt forløb sammen med Anja (landsholdets fysioterapeut, Anja David Greve, red.) De træninger, Simon har været med til ind til nu, har været positive, og derfor glæder vi os over, at han bør kunne deltage til EM uden problemer, siger Nikolaj Jacobsen.

Én slutrundedebutant

EM-truppen byder på en enkelt slutrundedebutant. Højrebacken Emil Madsen fra GOG skal for første gang med til et mesterskab, og her er ambitionen for landstræneren den samme som ved tidligere mesterskaber; at spille god håndbold.

- Jeg gider ikke målsætninger. Det må andre tage sig af. Vores mål er at spille god håndbold, for så ved vi, det bliver svært for de andre at slå os. Vi ved også godt, at vi tager afsted som nogle af de største favoritter, og det vil vi gøre alt for at leve op til, lyder det fra Nikolaj Jacobsen.

Danmark åbner EM den 11. januar, og allerede nu har over 12.000 danske fans købt billetter til mesterskabet syd for grænsen, der ventes at blive et af de største håndboldmesterskaber nogensinde. Blandt andet med ny verdensrekord til de tyske værters åbningskamp med mere end 50.000 tilskuere på fodboldstadion i Düsseldorf.

- Vi glæder os alle sammen til at spille et EM i Tyskland. Vi ved, hvor dygtige tyskerne er til at organisere mesterskaber, og der kommer altid mange mennesker til håndbold i Tyskland, siger Nikolaj Jacobsen.

Ud af EM-truppen på 19 spillere skal der til hver kamp skrives 16 spillere på holdkortet senest en time før kampstart.

 

Den danske EM-trup:

Målvogtere

Niklas Landin, Aalborg Håndbold

Emil Nielsen, FC Barcelona

Fløjspillere

Magnus Landin, THW Kiel

Emil Jakobsen, Flensburg-Handewitt

Hans Lindberg, Füchse Berlin

Johan Hansen, Flensburg-Handewitt

Niclas Kirkeløkke, Rhein-Neckar Löwen

Stregspillere

Magnus Saugstrup, Magdeburg

Simon Hald, Aalborg Håndbold

Lukas Jørgensen, Flensburg-Handewitt

Bagspillere

Mikkel Hansen, Aalborg Håndbold

Simon Pytlick, Flensburg-Handewitt

Rasmus Lauge, Bjerringbro-Silkeborg

Mads Mensah Larsen, Flensburg-Handewitt

Aaron Mensing, GOG

Michael Damgaard, Magdeburg

Mathias Gidsel, Füchse Berlin

Emil Madsen, GOG

Henrik Møllgaard, Aalborg Håndbold

 

Danmarks program ved EM:

Indledende gruppespil i München

11. januar kl. 20.30: Danmark – Tjekkiet

13. januar kl. 20.30: Danmark – Grækenland

15. januar kl. 20.30: Danmark – Portugal

Evt. mellemrunde i Hamborg

Evt. finaleweekend i Köln

 

Danmarks EM-optakt ved Norlys Golden League:

4. januar kl. 20.15: Danmark – Norge, Royal Arena (udsolgt)

6. januar kl. 16.00: Danmark – Egypten, Royal Arena (udsolgt)

7. januar kl. 16.00: Danmark – Holland, Jyske Bank Arena (udsolgt)