Liga og 1. division
09.06.2023

Nicolej Krickau og Jesper Bangshøi kåret til Årets trænere 2023

Trænerkollegerne fra Liga, 1. division og landsholdene har kåret Nicolej Krickau og Jesper Bangshøi til Årets trænere på henholdsvis herre- og kvindesiden. Det er første gang, at en 1. divisionstræner løber med hæderen.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Jesper Bangshøi (t.h.) får overrakt prisen af Ulrik Jørgensen (t.v.) fra Dansk Håndbold Forbund. Foto: DHF

Igen i år har landstrænerne samt trænerne fra Liga- og 1. divisionsholdene afgivet deres stemmer i forhold til, hvem der skal kåres som Årets træner 2023. Traditionen tro blev de to vindere afsløret ved årets Tophåndbold Symposium, som i disse dage afholdes i Vejle.

På kvindesiden blev Jesper Bangshøi, cheftræner for Bjerringbro FH’s 1. divisionshold, kåret til Årets træner med 30,8% af stemmerne. Jesper Bangshøi har sammen med sit Bjerringbromandskab haft en forrygende sæson, hvor de for første gang i klubbens historie sikrede sig oprykning til håndboldligaen.

Det er første gang, at en 1. divisionstræner modtager prisen, og det kom da også en smule bag på Bjerringbro-træneren, da han fik beskeden:

- Jeg blev lidt overrasket, da jeg fik det at vide - det havde jeg ikke lige regnet med. Men det gør mig naturligvis stolt, især når det er ens trænerkolleger, der har stemt på en. Jeg kan dog ikke tage al æren for vores flotte arbejde, der er jo et helt team omkring holdet, der har knoklet hårdt, og spillerne er jo dem, der har trænet godt hele året, så vi har kunne præstere stabilt over en lang sæson. Så det er jo også deres fortjeneste, og de fortjener stor ros for deres indsats, siger Jesper Bangshøi.

Grundet den tredje finalekamp mellem GOG og Aalborg Håndbold, som spilles lørdag, kunne Nicolej Krickau ikke være til stede og få overrakt prisen. Krickau blev med 37,5% af stemmerne stemt ind på førstepladsen, og det glæder naturligvis GOG-træneren:

- Først og fremmest er det jo et skulderklap til hele holdet for, at de har performet godt hele sæsonen. Og det gælder ikke kun spillerne på banen, for jeg skylder også en kæmpe tak til hele staben omkring holdet. Så det er jo en holdpræstation, og så gør det en jo altid stolt og glad, når ens søde og dygtige trænerkolleger stemmer på en til sådan en pris, fortæller Nicolej Krickau.

Det er landstrænerne samt Liga- og 1. divisionstrænerne, der har stemt på, hvem de mente, skulle modtage hæderen for sæsonen 2022/23.

Stort tillykke til begge trænere med de nye, flotte titler.

Det er 10. gang, at prisen uddeles. Tidligere vindere de seneste fem år:

Årets Træner (Kvinder)

2022 – Jesper Jensen, Team Esbjerg
2021 – Dennis Bo Jensen, Ajax København
2020 – Jesper Jensen, Team Esbjerg
2019 – Jesper Jensen, Team Esbjerg
2018 – Jesper Jensen, Team Esbjerg

Årets Træner (Herrer)

2022 – Nick Rasmussen, Skanderborg-Århus Håndbold
2021 – Stefan Madsen, Aalborg Håndbold
2020 – Stefan Madsen, Aalborg Håndbold
2019 – Stefan Madsen, Aalborg Håndbold
2018 – Ian Marko Fog, Nordsjælland Håndbold