Landshold
24.05.2023

M21-landsholdets trup til sommerens VM-slutrunde er udtaget

Fra den 20. juni til den 2. juli skal det danske M21-landshold spille VM i Tyskland og Grækenland, og den danske landstræner Arnór Atlason har nu udtaget de 16 spillere, der skal udgøre den danske VM-trup.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Det danske M21-landshold spiller til sommer VM i Grækenland og Tyskland.

Opdateret den 16. juni med TV-kanaler for VM

Til sommer venter den sidste opgave for det danske M21-landshold som ungdomslandsholdsspillere. Opgaven er VM i Tyskland og Grækenland, og den danske landstræner har i dag udtaget de 16 spillere, der skal udgøre den danske trup - både til Scandinavian Open Championship og VM.

”Vi har haft relativt mange spillere i spil denne sæson, og mange har efterladt et godt indtryk og har derfor været i spil til den her udtagelse. Så det har som altid været en stor og svær opgave at udtage truppen, men vi er meget tilfredse men den trup, vi har udtaget, og nu bliver det spændende at se, hvordan vi kan præstere inde på banen,” fortæller landstræner Arnór Atlason og tilføjer:

”Spillerne er at finde flere forskellige steder i Håndbolddanmark. Nogle er allerede nøglespillere i deres klubber i Ligaen eller 1. Division, nogle har mest spillet U19, nogle er i fuld gang med at spille semifinaler i Ligaen lige nu og nogle har til og med fået spilletid på højeste niveau i Champions League. Desuden er tre af spillerne i truppen helt nye i slutrundesammenhæng, mens otte spillere ikke var med til slutrunden sidste sommer.”

De 16 spillere er:
Christian Termansen, Aalborg Håndbold
Christoffer Dreyer, GOG Håndbold
Frederik S. Arnoldsen, Skanderborg Århus Håndbold
Hjalte Lykke, GOG Håndbold
Joachim Lyng Als, GOG Håndbold
Julius Mørch-Rasmussen, Nordsjælland Håndbold
Lucas Garsdal, HØJ
Mads Svane Knudsen, Mors-Thy Håndbold
Magnus Norlyk, Mors-Thy Håndbold
Marinus Munk, Aalborg Håndbold
Matthias Rex Dorgelo, GOG Håndbold
Mikkel Løvkvist, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
Patrick Boldsen, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
Thomas S. Arnoldsen, Skanderborg Århus Håndbold
Victor Kløve, Aalborg Håndbold
Viktor Nevers, KIF Kolding

Derudover deltager følgende spillere i træningslejren i Nørresundby fra den 9.-11. juni:

Lasse Mathias Pedersen, Sävehof IK
Jonas Raundahl, Skive fH
Victor Norlyk, Mors/Thy Håndbold

VM-opvarmning på dansk jord
M21-landsholdet møder ind til samling i Nørresundby den 9. juni. Herefter skal de spille Scandinavian Open Championship på hjemmebane i det nordjyske fra den 13.-15. juni, hvilket landsholdet ser frem til:

”Det bliver en virkelig spændende sommer for os, hvor vi lægger ud med at spille SOC på hjemmebane. Den turnering skal vi bruge til at finjustere og prøve nogle ting af, inden det går løs ved VM. Det er en stærk turnering, og jeg ved at drengene glæder sig meget til at spille landskampe på hjemmebane med forhåbentlig mange tilskuere.”

Alle kampene ved SOC livestreames via www.danskhaandbold.tv, men der er også gratis entré i hallerne, så der er rig mulighed for at komme ud og heppe på de danske herrer og sende dem godt afsted til VM.

Kampprogrammet for Danmark ved SOC er:

13. juni kl. 19.00 Danmark – Norge, Arena Nord i Frederikshavn
14. juni kl. 19.00 Danmark – Sverige, Park Vendia i Hjørring
15. juni kl. 13.00 Danmark – Portugal, Spektrum i Sæby

Se det fulde kampprogram og find mere information her: www.haandbold.dk/soc

Hård VM-pulje venter i Grækenland
Efter Scandinavian Open Championship gælder det VM i Tyskland og Grækenland. Danmark er placeret i Gruppe F, og det betyder, at de spiller deres indledende runde og evt. mellemrunde i den græske hovedstad Athen.

”Vi glæder os over at starte turneringen i Athen, hvor vi er havnet i en hård pulje med Norge, Argentina og Ungarn, så vi skal være skarpe fra start af. Vi har selvfølgelig et mål om at komme så langt som muligt, og vi vil rigtigt gerne være med i turneringen, når der skal spilles kvartfinaler i Berlin, og hvis man er med der kan jo alt ske. Men vi er klar over, at vejen dertil er lang, og udover puljen skal vi også præstere godt i en mellemrunde mod nationer som Slovenien og Sverige. Men alt i alt så glæder vi os rigtigt meget til sommeren, og vi håber virkelig, at drengene kommer til at nyde sin sidste tid som ungdomsspillere,” slutter landstræneren.

Programmet for Danmarks tre indledende kampe er (lokal tid):

20. juni kl. 18.00 Danmark – Norge, Ano Liosia Olympic Hall, Athen (vises på TV3 Max og Viaplay Sport)
22. juni kl. 18.00 Danmark – Argentina, Ano Liosia Olympic Hall, Athen (vises på TV3 Max og Viaplay Sport)
23. juni kl. 20.15 Ungarn – Danmark, Ano Liosia Olympic Hall, Athen (vises på TV3 Max og Viaplay Sport)

Du kan holde dig opdateret, se det fulde kampprogram og finde mere information om mesterskabet her.  

Du kan også få seneste nyt om M21-landsholdet og de andre danske ungdomslandshold på deres officielle Facebook-side: Ungdomslandsholdene – håndbold