Landshold
03.07.2023

M21-landsholdet slutter på en 5. plads ved VM

Efter et nederlag til hjemmebanefavoritterne fra Tyskland i kvartfinalen fik det danske ungdomslandshold rejst sig og tog to sejre i de efterfølgende placeringskampe. Dermed ender Danmark som det femtebedste hold ved VM.
Af Maria-Teresa G. Faurhøj

Victor Kløve og det danske M21-landshold endte som nummer fem ved VM-slutrunden. Foto: IHF

Arnór Atlason og hans M21-tropper har de sidste tre uger tørnet ud for Danmark ved VM i Grækenland og Tyskland. Et mesterskab, hvor det er blevet til mange danske sejre, men desværre også to afgørende nederlag til bedre hold undervejs.

Derfor spillede holdet i går om 5.-6. pladsen ved VM. En kamp, som Danmark vandt overbevisende 30-25 over Portugal. M21-landstræner Arnór Atlason sætter her lidt ord på hvilken læring, holdet og spillerne har taget med fra deres sidste slutrunde som ungdomslandsholdsspillere:

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for at have afsluttet slutrunden på en god måde med at vinde de to sidste kampe. Der er også god læring i det for drengene at skulle præstere i kamp syv og otte, selvom man er voldsom skuffet over at have tabt kvartfinalen, fortæller landstræneren og tilføjer:

- Vi har kun har tabt til Ungarn og Tyskland til denne turnering, og de har vist sig at være de to langt bedste hold, så vi føler selvfølgelig, at vi har været lidt uheldige med lodtrækningen. Men det ærgrer mig alligevel en del, at vi ikke kunne få det bedste frem i de to kampe mod både Ungarn og Tyskland, siger Atlason.

Landstræner Arnór Atlason dirigerer sine tropper i en time out. Foto: IHF

Sidste opgave med ungdomslandsholdet
VM var samtidig det sidste punktum for denne årgangs tid på ungdomslandsholdet. Årgang 2002/03 har fulgtes ad siden M18-landsholdet, og derfor er det også nogle gode venskaber, som spillerne blandt andet tager med sig videre:

- Jeg kan tage rigtig meget med fra mesterskabet, og jeg synes, at man lærer en hel del om sig selv, ved at være afsted. Derudover tager jeg nogle sindssygt gode kammeratskaber med. Vi har været samlet i snart 5-6 år, så vi kender hinanden ud og ind, og jeg håber, at vi kan holde fast i hinanden og mødes på kryds og tværs, fortæller landsholdsspiller Victor Kløve.

Udover at VM var et punktum for spillerne, var det også sidste kamp for Arnór Atlason, som nu tager afsked som landstræner for Danmarks ungdomslandshold.

- Det har virkelig været en fantastisk tid med de her drenge, og jeg har nydt hvert eneste sekund med dem, og glæder mig virkelig til at følge dem i fremtiden. Jeg håber virkelig, at de får en fantastisk håndboldkarriere med mange oplevelser, og forhåbentlig kan de tage noget med fra deres tid som ungdomslandsholdsspillere, slutter landstræneren.

Danmark slog Portugal 30-25 i den sidste placeringskamp. Foto: IHF

Resultater fra Danmarks kampe ved VM:

Indledende gruppekampe
20. juni Danmark – Norge 33-22
22. juni Danmark – Argentina 31-28
23. juni Ungarn – Danmark 33-28

Mellemrunden
25. juni Sverige – Danmark 26-29
26. juni Danmark – Bahrain 28-22

Kvartfinale
29. juni Tyskland – Danmark 31-26

Placeringskampe
1. juli Danmark – Færøerne 26-23
2. juli Danmark – Portugal 30-25

Næste slutrunde for de danske ungdomslandshold er W19 EM i Rumænien, der begynder den 6. juli. Læs mere om EM her: https://haandbold.dk/nyheder-og-presse/nyheder/16-spillere-udtaget-til-w19-em-i-rumaenien/

Følg med i EM og de kommende slutrunder på ungdomslandsholdenes Facebookside.