Landshold
27.06.2023

M21-landsholdet møder Tyskland i VM-kvartfinale

Det danske M21-landshold vandt mandag aften 28-22 over Bahrain i den sidste mellemrundekamp, og bookede dermed en plads i kvartfinalerne, som spilles torsdag aften i Berlin.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Det danske M21-landshold besejrede Bahrain og spillede sig i VM-kvartfinalen. Foto: IHF

Med kniven for struben gik det danske M21-landshold ind til mellemrunden ved VM, som afholdes i Tyskland og Grækenland. For det krævede to sejre i to kampe for at sikre videre avancement i turneringen.

Og de danske spillere skuffede ikke. Først blev Sverige og dernæst Bahrain besejret – på trods af trafikkaos og forsinkelser i den græske myldretidstrafik. Det betyder, at Danmark nu har sikret sig en kvartfinaleplads og skal rejse mod Berlin, hvor turneringen fortsætter.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade over at være kvalificeret til kvartfinalen. Dagen i går var rigtig lang og det var svært at holde fokus på vores kamp, da vi var afhængige af, at Ungarn ville slå Sverige. Vi havde også problemer med vores bus som betød, at vi ankom 45 minutter inden kampstart, så det var ret kaotisk det hele. Heldigvis gik alt godt, og vi glæder os at komme til Berlin, fortæller den danske landstræner Arnór Atlason.

I kvartfinalen møder de det stærke hjemmebanehold fra Tyskland i en kulisse, der formentlig ligger langt fra den tomme hal, de har spillet i den sidste uges tid.

- Vi har haft nogle fine kampe i turneringen, hvor vi i glimt har vist, hvor godt vi kan spille. Vi synes stadigvæk, at vi mangler at vise vores topniveau over en længere periode, men det gør vi alt for at finde, inden vi skal møde tyskerne på torsdag, fortæller Atlason og fortsætter:

- Vi er udmærket klar over, at vi møder et rigtigt godt hold på torsdag på deres hjemmebane, men vi har tænkt os at spolere festen for dem og gøre alt for at komme i semifinalen. Spillerne har arbejdet forbilledligt hele turneringen igennem, og jeg synes, at vi har så meget kvalitet i truppen at vi sagtens kan slå dem. Det bliver helt sikkert en stor oplevelse for drengene at skulle spille i Berlin med mange tilskuere og alle glæder sig maksimalt til på torsdag.

Du kan se M21-landsholdets VM-kvartfinale på TV3 Sport og Viaplay Sport torsdag aften kl. 21.00. Du kan også købe billet til kampen i Berlin via linket her.

Du kan også følge med på ungdomslandsholdenes Facebookside, hvor vi også opdaterer om VM.