Landshold
14.08.2023

M19-landsholdet kan rejse stolte hjem med VM-sølv

De talentfulde U19-herrer satte søndag aften punktum for en imponerende sommer for de danske ungdomslandshold. Desværre blev det ikke til en finalesejr over Spanien ved VM, men de danske spillere har alligevel god grund til at være stolte over deres flotte præstation.
Af Maria-Teresa Faurhøj

De danske spillere på podiet med sølvmedaljer om halsen. Foto: Croatia 2023 / Kolektiff images

Søndag aften gik de danske og spanske U19-herrelandshold på banen til finalen ved VM i Kroatien. De eneste to hold, der ikke havde tabt en eneste kamp ved slutrunden indtil da, så der var lagt op til et brag af en finale.

Desværre var det Spanien, der fik en drømmestart på kampen. De udnyttede en nervøs start fra det danske hold til at bringe sig i front. Men Danmark kæmpede sig tilbage i kampen, godt hjulpet på vej af Simon Lundorf i målet, som kom ind og leverede den ene store redning efter den anden. Resten af halvlegen var helt tæt og meget intens, men danskerne holdt stand og kunne gå til pause foran 13-14.

Den danske topscorer Frederik Emil Pedersen skød anden halvleg i gang. Men Spanien havde ikke i sinde at lægge sig ned så let. De kæmpede sig tilbage og tog føringen igen efter 40 minutter. De unge danskere kæmpede med at finde de rigtige løsninger mod det offensive spanske forsvar og kom længere bagud, men i håndbold kan det gå rigtig stærkt. Med 12 minutter tilbage af kampen fik Danmark med tre hurtige scoringer og redninger af Malte Eichorst bragt sig tilbage på uafgjort.

Men næsten som en kopi af starten på kampen var det Spanien, der fik en drømmeafslutning på kampen. Danmark forsøgte at presse på det bedste de kunne, men den spanske føring var ikke til at hente. Trods en imponerende turnering måtte Danmark tage til takke med sølvmedaljerne.

Selvom skuffelsen selvfølgelig var til at spore hos de danske spillere efter kampen, så har det været en imponerende turnering. De unge håndboldherrer leverede den ene flotte præstation efter den anden, og hvor den store bredde på det danske hold virkelig ikke var til at overse.

- Det har været en rigtig fin slutrunde, hvor vi kan tage rigtig meget med videre til de kommende år, hvor vi arbejder videre med årgangen. En ting er at være samlet i en længere periode, men de oplevelser spillerne får igennem kampene giver forhåbentlig en masse inspiration til at komme hjem i klubberne igen og arbejde videre, med de elementer, hvor de har oplevet udfordringer på det her niveau, siger den danske landstræner Simon Sørensen efter kampen.

Lasse Vilhelmsen blev kåret som turneringens bedste højre back, og Frederik Emil Pedersen blev udnævnt som mest værdifulde spiller (MVP) for hele VM.

Til næste sommer venter så en EM-slutrunde, men indtil da venter selvfølgelig en masse spændende arbejde med den her årgange, som landstræneren ser meget frem til:

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fået givet endnu mere erfaring til flere spillerne til den her slutrunde i og med at vi har haft 12 debutanter med. Og jeg er kun blevet bekræftet i, at årgangen er bred. Så det bliver spændende at arbejde videre de næste to år, slutter landstræneren.

Dansk time-out. Foto: Croatia 2023 / Kolektiff images

Den danske topscorer Frederik Emil Pedersen blev kåret til turneringens mest værdifulde spiller (MVP). Foto: Croatia 2023 / Kolektiff images

Lasse Vilhelmsen kom på VM's All Star-hold, som turneringens bedste højre back. Foto: Croatia 2023 / Kolektiff images