Landshold
10.08.2023

M19-landsholdet fortsætter sejrsstimen og spiller sig i VM-semifinalen

De danske U19-herrer tog her til aften den sjette sejr på stribe ved VM i Kroatien. I kvartfinalen besejrede danskerne Portugal med 35-25 og er dermed klar til semifinalen, som spilles fredag aften.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Lasse Vilhelmsen lægger an til skud i det danske angreb. Foto: Croatia 2023 / Kolektiff images

Med fem sejre i træk havde det danske M19-landshold allerede imponeret ved VM i Kroatien. Og det fortsatte de med torsdag aften i kvartfinalen mod Portugal.

Forud for kvartfinalen havde Danmark brugt hviledagen onsdag på at rejse fra Rijeka til Varazdin. Men det var ikke til at se, at de danske spillere skulle vænne sig til nye omgivelser, da kampen blev fløjtet op torsdag aften.

Danmark fik en rigtig god start på kampe, og med et forsvar, der var rigtig godt indstillet på de portugisiske spillere og en effektiv kontrafase trak danskerne hurtigt fra. Portugiserne forsøgte at stresse danskerne med forskellige offensive forsvarsformationer, men det stoppede ikke det danske angrebsspil, som blev eksekveret med meget høj effektivitet i første halvleg.

Danmark gik til pause med en føring på seks mål, men Portugal har tidligere i turneringen leveret store comebacks, så intet var sikkert endnu.

Den danske effektivitet faldt en smule i anden halvleg, men Danmark formåede alligevel hele tiden at holde Portugal på afstand, så der ikke kom spænding i kampen. Til sidst kunne de danske spillere endda trække yderligere fra og juble over en 10-måls sejr.

- Vi er selvfølgelig alle rigtig glade for sejren og pladsen i semifinalen. Vi spiller langt hen af vejen en fin kamp, men vi var også meget opmærksomme på, at Portugal flere gange er lykkes med at komme tilbage i deres tidligere kampe, fordi de er dygtige til at ændre rytmen i kampene. Men det synes jeg, at vi fik løst rigtig godt - med god disciplin og igen mange spillere, der på skift byder ind både offensivt og defensivt, fortæller den danske landstræner Simon Sørensen efter sejren.

Allerede fredag aften skal de danske herrer så spille semifinale. Modstanderen er Egypten, som slog Færøerne ud i deres kvartfinale efter et dramatisk opgør, der skulle afgøres i forlænget spilletid.

- Nu glæder vi os til i morgen, hvor der venter en rigtig svær kamp mod Egypten. Det er et hold, der spiller med stor fysik og høj fart, som vi skal prøve at matche. Det bliver igen en kamp, hvor vores evne til at være omstillingsparate mod mange forsvarsinitiativer og en stærk kontrafase kan blive afgørende, lyder det fra landstræneren.

Kampen spilles fredag kl. 18.00 og kan føles direkte på TV3 Max og streames på Viaplay.

Husk også at du kan følge med på ungdomslandsholdenes Facebookside, hvor vi også opdaterer om alle sommerens ungdomsslutrunder.

Morten Kaalund afslutter fra stregen. Foto: Croatia 2023 / Kolektiff images

Det danske forsvar lukkede godt ned for de portugisiske angreb. Foto: Croatia 2023 / Kolektiff images

Frederik Emil Pedersen med nummer 10 blev kampens spiller. Foto: Croatia 2023 / Kolektiff images