Landshold
18.08.2024

M18-landsholdet får EM-sølv efter knebent finalenederlag til Sverige

Det danske M18-landshold har søndag aften vundet sølv ved EM i Montenegro. Danmark tabte finalen 36-37 til Sverige efter forlænget spilletid.
Af Troels Trads Hansen

M18-landsholdet må rejse hjem fra EM med sølvmedaljer. Foto: Stefan Ivanovic

Hvis nogen skulle gå og være bekymret over, om vi kan blive ved med at producere håndboldspillere af højeste kvalitet i Danmark, så kan man godt pakke de tanker væk.

Søndag aften viste det danske M18-landshold nemlig, at talentet rækker rigtig langt. Og efter sommer hvor Håndboldherrerne vandt OL-guld, luner det at se, at de næste talenter står klar i kulissen.

Sverige vandt EM-finalen mod Danmark med 37-36 efter forlænget spilletid. Danmark var ellers bagud med 12-17 ved pausen, men kæmpede sig på imponerende vis tilbage i anden halvleg.

Trods nederlaget ser talentchefen i DanskHåndbold optimistisk på fremtiden.

- Det er trods alt et virkelig stærkt resultat af vores drenge. Første mesterskab er altid svært både fordi spillerne aldrig har prøvet det før, men også fordi man ikke ved, hvad de andre nationer kommer med, siger Søren Skaastrup Frydendal og fortsætter:

- Resultatet er en understregning af et meget stærkt talentarbejde i dansk håndbold. Det vidner om en enorm kvalitet på vores herreside i øjeblikket. Kæder vi det sammen med vores M20-landsholds bronzemedaljer ved EM tidligere på sommeren, er det svært ikke at være optimistisk på dansk herrehåndbolds vegne i fremtiden.

Samtidig hæfter talentchefen sig ved, at EM ikke bare har givet et flot resultat, det har også givet de unge spillere uvurderlig erfaring i form af at prøve kræfter med hold og spillestile, som de ikke møder på deres klubhold i Danmark til hverdag.

- Jeg synes samtidig det er en klar understregning af at resultater og udvikling sagtens kan gå hånd i hånd. Vores fokus er på at udvikle hele håndboldspillere, der kan vinde medaljer med vores A-landshold. Denne sommer har vores u-landshold markeret, at vi er godt stillet. Det skal vi og ikke mindst spillerne være meget stolte af, siger Søren Skaastrup Frydendal.

M18-landsholdet mandag aften ca. kl 19.10 i Københavns Lufthavn.