Foreningsinfo
05.04.2024

Lea Halsø er Håndboldens Hverdagshelt 2023

36-årige Lea Halsø fra Rødovre HK vinder prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2023, der uddeles af AutoPartner og DanskHåndbold.
Af Sarah Munk Jørgensen

Foto: DanskHåndbold

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er virkelig beæret over det her.

Det var en rørt og meget ydmyg Lea Halsø, vi modtog i cafeteriet fredag aften i Rødovre Stadionhal. Kort forinden havde hun fået sig en overraskelse, som hun sent vil glemme.

For da den lokale oprykkerkamp ramte halvleg, ramte to andre personer halgulvet. Nemlig formand for DanskHåndbold, Morten Stig Christensen, der var flankeret af Lone Møller Borup, som er marketingschef hos AutoPartner. Sammen overrakte de prisen som vinder af Håndboldens Hverdagshelt 2023 til Lea Halsø.

- Det er virkelig stort. I dagligdagen tænker jeg jo ikke over den indsats, jeg lægger. Jeg bliver bare drevet af at få minder med mine børn fra håndboldhallen og skabe nogle attraktive rammer for de lokale børn og unge, hvor der skal være plads til alle.

”Hun er en ildsjæl, der altid stråler”

Hele tre personer fra Rødovre HK har indstillet Lea Halsø til prisen som Håndboldens Hverdagshelt. Én af dem er Jane Mark:

- Hun samler os, og hun springer altid til, når der er brug for det. Hun arrangerer fællesspisning, tager initiativ til at holde ’åben hal’ i skoleferierne, samler alle forældrene i sociale rammer fx til i fællesskab at renovere et klublokale, opfordrer hendes egne hold til at støtte de andre i klubbens og så videre. Jeg kunne blive ved – Lea er en ildsjæl, der altid stråler, fortæller Jane Mark.

Femte vinder af prisen

Det er femte gang, at AutoPartner og DanskHåndbold uddeler prisen som Håndboldens Hverdagshelt. En pris, der giver udtryk for en taknemmelighed samt er en stor TAK til alle dem, der hver dag gør det muligt for børn, unge og voksne at spille håndbold i hele Danmark.

- Vi har denne gang fået rekordmange indstillinger – nemlig 218, fortæller Lone Møller Borup og fortsætter:

- Og det er fantastisk, at så mange vil være med til at sætte pris på de frivillige kræfter i håndboldhallerne. For uden frivillige, intet foreningsliv. Det har været en stor fornøjelse at læse alle indstillingerne, og at kunne kåre Lea Halsø som vinder. Hun er en stor inspiration til, hvordan man ikke behøver at være vokset op i håndboldhallen for at kunne bidrage – hun vægter det sociale højt, sætter initiativer i gang og gør en dyd ud af at fortælle, at der er plads til alle.

 

Stort tillykke med prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2023, Lea.

Foruden titlen modtager Lea Halsø et gavekort på 10.000 kr. til sig selv samt 10.000 kr. til klubben.

AutoPartner uddeler, udover hovedpræmien, også fire gavekort til et lokalt AutoPartner værksted på en værdi af 2.500 kr., som går til de andre fire nominerede – Ann Kathrine Lykke Larsen fra Stjær Boldklub, Ayoe Hejlskov Poulsen fra Mejlby/Haverslev KFUM, Anders Krickau fra Jersie HK og Heidi Lang Johnsen fra Hornslet IF.