Landshold
24.10.2023

Lasse Andersson afløser Pytlick

Den formstærke Füchse Berlin-spiller er indkaldt til næste uges landsholdslejr som erstatning for skadede Simon Pytlick.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Det var en kedelig melding, der mandag aften gik ud fra Flensburg-Handewitt. Simon Pytlick forventes ude resten af året, efter en scanning har afdækket omfanget af en skade i anklen, som landsholdsprofilen pådrog sig i lørdagens kamp for sin tyske klub.

Derfor må landstræner Nikolaj Jacobsen også se bort fra Pytlick under næste uges Golden League-kampe i Norge.

- Det er, for at sige det mildt, meget frustrerende, at vi skal undvære en af vores vigtigste spillere, når vi har så få træninger sammen frem mod EM, samtidig med at Simon højst sandsynligt heller ikke når at få så meget kamptræning før EM. Så det er virkelig ærgerligt både for Simon og for os, siger Nikolaj Jacobsen.

I stedet har landstræneren sendt bud efter rutinerede Lasse Andersson, der dermed kan trække i landsholdstrøjen for første gang i halvandet år.

- Lasse har spillet rigtig godt for Füchse Berlin i denne sæson. Han var også meget tæt på at komme med i den oprindelige udtagelse. Nu åbnede der sig så en plads på venstre back, og så var det nærliggende at tage ham med, forklarer Nikolaj Jacobsen.

Lasse Andersson er aktuelt nummer fire på topscorerlisten i den tyske Bundesliga.

Danmarks program for Golden League:

2. november klokken 19.15: Danmark – Norge

4. november klokken 14.15: Danmark – Spanien

5. november klokken 14.15: Danmark – Holland