Landshold
16.03.2024

Landsholdene spiller med #Gamechanger-bolde i de kommende kampe

Sport skal være for alle uanset seksualitet eller kønsidentitet. Derfor spiller Håndboldherrerne og Håndboldkvinderne med en #Gamechanger-bold i de kommende landskampe mod Schweiz og Japan.
Af Troels Trads Hansen

Landsholdene spiller med disse #Gamechanger-bolde i de kommende landskampe.

Idrættens verden står sammen om, at sport skal være for alle. Derfor er det kun naturligt at Håndboldherrerne og Håndboldkvinderne spiller med en specialdesignet #Gamechanger-bold i de kommende landskampe.

Det betyder, at Håndboldherrerne spiller med bolden med #Gamechangers regnbuelogo på i kampen mod Schweiz den 16. marts, mens Håndboldkvinderne gør det samme i de to kampe mod Japan den 6. og 7. april.

Indsatsen #Gamechanger handler om at fremme en aktiv stillingtagen og konstruktiv dialog om lighed og forskellighed i idrætsforeningerne. Dette sker bl.a. ved at skabe opmærksomhed om betydningen af omgangstone og handlemønstre i foreningsfællesskaber, som virker ekskluderende for LGBTI+-personer.

- Vi skal sige fra over for al slags diskriminerende sprog i idrættens verden. Både på topplan og ude i breddeklubberne. Derfor er jeg glad for at vores landshold ved at spille med #Gamechanger-bolden markerer, at vi har fokus på at skabe en mere inkluderende kultur. Det er vigtigt, at DanskHåndbold går forrest og samtidig støtter foreninger, trænere og de enkelte spillere, så de kan være med til tage ansvar for at alle føler sig velkommen i vores sport, siger formand i DanskHåndbold, Morten Stig Christensen.

#Gamechanger-boldene kan ikke købes, men man kan som håndboldklub bestille et #Gamechanger-kit til sin forening ved at blive en del af projektet. Se hvordan her. 

Projekt #Gamechanger løber foreløbigt frem mod 2025. Idrættens Regnbuekoalition består i dag af følgende aktører: DIF, DGI, DBU, DanskHåndbold, Danmarks Basketball Forbund, SvømDanmark, Spillerforeningen, Pan Idræt, Amnesty og Institut For Menneskerettigheder.

#Gamechanger er støttet af Kulturministeriet.

Du kan læse mere om selve #Gamechanger her.

For yderligere information kontakt venligst Anna Katrine Sand på asa@danskhaandbold.dk